Bedankt!


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi allen

Ik weet eigenlijk niet wie ik allemaal moet bedanken, maar het kwam in ieder geval van dit forum. Ik had al een paar keer hier op het forum gelezen over de donsmatjes van exped en hij stond al op m'n lijstje. Maar ja, ik had nog een goed werkend therm-a-rest matje, en dan is het toch wel weer veel geld.

Maar ja, een maand terug, ik stond net in Longyearbyen, Spitsbergen op de camping, gaat m'n matje stuk, de lijmlaag liet los, ik had ineens een enorm kussen in m'n therm-a-rest. Op zich niet zo'n probleem (zo'n ingebouwd kussen) ware het niet dat alle lucht uit het matje in het kussen ging zitten.

Dus: Probleem, ik ging namelijk nog 3 week op expeditie, en dan is slapen toch wel prettig.

Men (op de camping) zei al snel dat dit binnen de garantie viel, en dat ze daar bij therm-a-rest niet moeilijk over zouden doen. Maar ja, daar heb je niet zoveel aan als je direct een nieuw matje nodig had.
Dus maar op zoek naar een nieuwe, en bij voorkeur een exped...
Gelukkig zijn er op Spitsbergen 4 buitensportzaken (voor de duidelijkheid, er is 1 supermarkt en 1 bank), dus er was wat keuze. En hiep hiep hoera, in de 4e zaak hadden ze zelfs mijn gewilde donsmatjes. Veel mogelijkheden om me in te lezen en voor te bereiden had ik niet, maar na de vele positieve berichten op dit forum wist ik toch al wel wat ik wilde.

Om een lang verhaal kort te maken: ik heb 3 week heerlijk op mijn donsmatje geslapen, zelfs 2x met een ijsbeer op 50m (kennelijk stonken m'n sokken zo erg dat ze niet dichterbij durfden). Het ligt echt veel lekkerder dan m'n oude therm-a-rest, dus ik ben weer helemaal blij.
Enig nadeel, hij kraakt nogal als je beweegt (heb ik zelf niet zoveel last van, mijn expeditiegenoten des te meer). Maar dat is opgelost door er wat kleren onder te leggen.

Kortom: iedereen die hier lovend over de Exped matjes gesproken heeft: hartelijk dank, zonder jullie had ik nu 2 therm-a-rest matjes gehad.

Groeten, Arjen
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Arjen,

Interessant dat je zegt dat ie veel lekkerder ligt dat de thermarest. Hoeveel weegt jouw nieuwe mat?

Worden die kleren onder mat trouwens niet zeiknat van de condens?

Linda
 
Hoi Arjen,

Fijn dat je zo lekker geslapen hebt op je nieuwe aanwinst. Ik heb ook n.a.v. dit forum zo'n mat aangeschaft en het bevalt mij ook prima. Het slaapt echt veel lekkerder dan een therm-a-rest (daar had ik wel een normale versie van, dus niet extreem dik) Ik voel ook dat er minder kou van de grond komt. Mijn heupbotten die na een paar nachten op een therm-a-rest toch wel een beetje zeer gaan doen voel ik nu ook niet meer! En de rest van de family is jaloers :p
Echt een aanrader zo'n exped mat (als je het geld en het gewicht ervoor over hebt!)

Groetjes,

Els
 
>Hoi Arjen,
>
>Interessant dat je zegt dat ie veel lekkerder ligt dat de
>thermarest. Hoeveel weegt jouw nieuwe mat?

Dat moet ik even opzoeken. Het volume is in ieder geval ongeveer de helft van mijn oude T-a-R, maar wel 7cm dik slaapgemak. Hij weegt (incl. zak die ook als kussen en pomp dienst doet) 910g. Ik weet eigenlijk niet hoe zwaar m'n oude matje was, maar veel lichter volgens mij niet.
>
>Worden die kleren onder mat trouwens niet zeiknat van de
>condens?

Nee, dat viel enorm mee. Nou waren het toch geen kleren die ik de dag erna nodig had. En verder hadden we eigenlijk totaal geen last van condens, dus ik weet niet of het daaraan lag, of dat het gewoon geen probleem is.

Groeten, Arjen
>
>Linda
 
Als je de keuze tussen gewicht en comfort laat doorslaan naar comfort is voor dat kleine beetje extra gewicht een Exped Down een prima keuze, hier slapen we nergens anders meer op zodra we de buitenlucht opzoeken.


Yr DDraig Goch

Rob Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
>Kortom: iedereen die hier lovend over de Exped matjes
>gesproken heeft: hartelijk dank, zonder jullie had ik nu 2
>therm-a-rest matjes gehad.
>
>Groeten, Arjen
Hoi Arjen.

Vergeet je alsnog niet je TaR om te ruilen voor een nieuwe.
Je hebt er tenslotte de garantie op.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
Nee, ik heb hem niet voor niks weer helemaal mee terug genomen (gelukkig kon ik hem op de camping laten liggen tijdens de expeditie).
Ik zal hem binnenkort wegbrengen, samen met de overige dingen die de expeditie niet geheel overleefd hebben :)

Groeten, Arjen
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan