Beesies


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Hallo dan,

Afgelopen vrijdag een stukje gewandeld in natuurpark 'El Garraf', even ten zuiden van Barcelona en toen kwam ik deze 3 vriendjes tegen: http://www.hiking-site.nl/fotoalbums/showphoto.php?photo=12554&title=slangen&cat=3474

Volgens mij zijn het dobbelsteenslangen, maar zeker weten doe ik het niet. Blijft in ieder geval rete indrukwekkend om die beesies in het wild tegen te komen. In hetzelfde water zaten ook een gigantische hoeveelheid roodwangschildpadjes. Die komen hier tegenwoordig ook veel voor in de natuur, maar zijn vaak van origine afkomstig van mensen die ze als huisdier hadden gekocht. De inheemse schildpadden zijn daardoor een stuk zeldzamer geworden :(

Dezelfde middag ook nog een schitterende koninginnepage (vlinder) gezien, dus de de dag was wel weer compleet :)

Raymond
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik zat even te twijfelen tussen Gladde slang en Dobbelsteenslang toen ik de foto's zag, maar het water geeft wel de doorslag: ik denk ook dat het Dobbelsteenslangen zijn. Dat zijn echte waterminnende slangen die vnl vis eten.
Niet giftig of agressief, wel heel mooi.
Ik ben dan ook best een tikkie jaloers :)
 
Altijd spannend om een slang tegen te komen. Bij mij in de buurt is het binnekort weer tijd om adders te vinden. Alleen nog even wachten op warm weer. Dan komen ze in het zonnetje liggen opwarmen.

Wat betreft andere beesjes: Wij kwamen er vrijdag tijdens het buiten slapen erachter dat het muggenseizoen alweer goed begonnen is. Ik dacht dat dat normaal pas in juni begon en had dus geen net of muggenolie meegenomen. Ik heb de hele nacht met een buff op mijn gezicht moeten slapen. Weinig naar de sterren kunnen kijken.

Het doel van het buitenslapen was trouwens om vogels te bekijken tijdens hun paringsdans vroeg in de ochtend. In het Nederlands heet die vogel Auerhoen. Kennelijk had ik precies de slaapplek van die beesten gevonden. Om 10 uur 's avonds kwamen ze van alle kanten aanvliegen en begonnen zelfs de bekende keelgeluiden te maken. Maar 's morgens vroeg toen het dus had moeten gebeuren, waren ze nergens meer te bekennen. Ook waren ze nergens te horen. Dus maar een zeer gedeeltelijk geslaagde tocht...

Linda
 
Het doel van het buitenslapen was trouwens om vogels te bekijken tijdens hun paringsdans vroeg in de ochtend. In het Nederlands heet die vogel Auerhoen. Kennelijk had ik precies de slaapplek van die beesten gevonden. Om 10 uur 's avonds kwamen ze van alle kanten aanvliegen en begonnen zelfs de bekende keelgeluiden te maken.
Linda

Whaaaa Linda, dat meen je niet. Daar doen er hier in NL heel wat een moord voor hoor!
 
Whaaaa Linda, dat meen je niet. Daar doen er hier in NL heel wat een moord voor hoor!

Daar leeft die kip niet meer, wel de Korhoen, maar wat ik begreep hebben ze er op de Holterberg nog maar 7 getelt inplaats van 35.....

Die hoenders in Schotland konden er ook wat van, als je er bijna op trapte vlogen ze weg met veel herrie, vooral de vrouwtjes waren daar erg goed in.

Over beestjes gesproken die hebben we in Schotland ook genoeg gezien Reeen, herten (zowel levend als rottend), zeehonden, muizen, eekhoorns, hazen, fazantan, Schooleksters, Black Grouse en andere vogels.
 
Whaaaa Linda, dat meen je niet. Daar doen er hier in NL heel wat een moord voor hoor!

Hier in Noorwegen is het heel bijzonder om die paringsrituelen 's morgens vroeg te zien. Iedereen die zo'n plek kent, houdt hem angstvallig geheim om te voorkomen dat de plek verpest wordt door vele bezoekers. Vandaar dat het me nog niet gelukt is om op internet te vinden waar zo'n plek precies is. Maar ik moet enigszins in de buurt zijn geweest. Vorig jaar was ik wat eerder in het seizoen en toen stond de sneeuw vol met sporen van die beesten. Maar ik moet nog die paringsplaats vinden. Ik neem aan dat daar ook een hoop sporen en misschien uitgevallen veren liggen. De rivaliserende mannetjes (tjokvol met testosteron) gaan namelijk niet zo zachtzinnig met elkaar om.

Volgens jaar nieuwe kansen, maar dan weer een paar weken vroeger, als de sneeuw nog wat meer verraadt.

Linda
 
Bij de pier van Hoek van Holland zijn de laatste dagen zo'n 15-20 spelende zeehonden gespot. ( geen idee hoe ik dat spelen moet zien, volgens mij is het nog te vroeg om het heet onder de staart te krijgen). Als mevrouw het Hart maar even wegblijft daar...

Mirjam
 
Ik heb de waterval/beek in de vijver laten lopen deze vorstperiode. Dat levert een mooie ijsmassa op, maar ook dat veel vogeltjes komen drinken. En dat levert dan ook weer "uitdaging" op voor mijn kat. Vorig weekend werd een in de tuin achtergelaten gevangen vogel weggekaapt door een roofvogel. Zag net een glimp dus weet niet wat het was.

DSCF0287k.JPG
 
Aha, nu ook een boomklever gespot in de tuin.
Die zijn ook zo mooi.

BTW deze vliegen hier ook in kuddes rond.
Deze zit op mijn balkon.

http://www.hiking-site.nl/fotoalbums/showphoto.php?photo=14818&cat=500

Hé, die parkiet is toch geen inheemse soort? Zal die ontsnapt zijn uit een kooitje?
Wij hebben trouwens ook boomklevers bij de zonnebloempittenvoerbak op het balkon. Ze zijn tamelijk dominerend over de meesjes. Alleen als de specht (zo'n zwart-witte med rode kop) er zit, houden ze afstand.

Linda
 
Er zijn er inmiddels zoveel ontsnapt dat die heel gewoon zijn geworden. Kunnen prima overleven ook. In Delft zie je ze ook al jaren.
 
Vandaag een zeldzame trekvogel gespot in de boom in de tuin van onze achterburen. Gaat om de kramsvogel. Zeldzaam in de zin dat je niet vaak in bewoonde gebieden ziet. in de winter willen ze nog weleens tuinen bezoeken om te fourageren.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan