Beginner weekend route Ardennen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Hallo - nieuw hier.

Ik ben een beginnende wandelaar op zoek naar een weekend wandeling in de Ardennen (of vergelijkbaar licht gebergte). Ik wandel het liefst ver van de bewoonde wereld en slaap graag in de natuur (geen campingsof B&B). Ik heb ervaring met bushcraften dus ik red me wel. ;-) Klauteren en rivieren doorwaden geen probleem.

Ik weet eigenlijk niet echt wat een realistische afstand (per dag) is, maar we zien wel hoe ver we komen... Een lus zou mooi zijn, dan kom ik weer makkelijk bij de auto...

Alvast bedankt,
Marc
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Misschien een kijken naar de Lee trail en eerste deel van de Escapardenne Eisleck. Geen lus maar de route volgt het spoor, dus makkelijk om bv. terug naar je auto te wandelen. Er zijn verschillende stations dus je zou eventueel ook de afstand kunnen bepalen die je wil wandelen.
Mullerthal is een luswandeling (of eigenlijk drie), Op de Hoge Venen ook verschillende mogelijkheden in lus langs de GR 56.
 
Je kan een willekeurige GR gebruiken als basis. Er zijn overzichtskaarten van. Ik neem ze wel eens over op de stafkaart. Er zijn hier in andere topics ook wel meer suggesties voor routes te vinden.

Afstand hou ik in de Ardennen meestal 15km per dag als basis aan. Met alle hoogtemeters en slingers extra zit je in het veld dan over de 20.
 
Dank heren.
Ik ga de suggesties bekijken.

Nog een vraagje: heb je echt een stafkaart nodig of is een (Google) map-app op je telefoon ook genoeg? Ik snap dat er veel meer detail op een stafkaart staat, maar als je een uitgezette wandeling (met gebaande paden) volgt, heb je al die info dan ook allemaal nodig?
 
Op uitgestippelde routes alsde Escapardenne of Mullertal (heel goed bewegwijzerd) heb je eigenlijk niks nodig. Ik heb meestal wel een topo gids bij (ook om gewoon wat te lezen over de streek) of een GPX track op mijn GSM.
Bij zelf uitgestippelde routes is een stafkaart natuurlijk wel handig ;-)
 
Ach, je bent daar nooit erg ver van de beschaving vandaan. Echter, als je niet urenlang (in het donker) wilt ronddwalen omdat je telefoon kapot of accu leeg is, kan je toch beter een kaart (+kompas) meenemen.

Er was laatst een nieuwsbericht over het schrikbarend grote aantal reddingsacties voor mensen die slecht voorbereid de bergen introkken. Geen kaart meenemen is m.i. slecht voorbereid o_O
 
"When lost, make a cup of tea" ;)

Ik snap wat jullie zeggen. Backup is een goed idee. Moet ik wel weer even mijn kompas skills opvijzelen :rolleyes:
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan