Belgische Ardennen - Eind februari


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hè hoi,

Wij zijn van plan om met ons tweeën, heel misschien drie, in de derde week van februari naar de Belgische Ardennen te gaan. Hier willen wij dan ongeveer zes dagen self-supported hiken. Eventueel tussendoor even een dorpje aandoen om nog wat kleine aankopen te doen.

Heeft één van jullie hier een leuke suggestie om te doen? Een wandelroute of een ander leuk gebied.

Het moet iets zijn waar je met gemak een bivak kunt opzetten zonder opgemerkt te worden. Waar wij op enkele dagen nog wat leuks kunnen bezichtigen of doen etc etc

Ik neem mijn GPS mee dus als er een kant-en-klare route is dan is die altijd welkom natuurlijk :)

Ciao
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik heb van de week nog een paar dagen de GR57 een stuk bewandeld, tussen Comblain la Tour en Hotton. Dit is een zeer mooie route. En er zijn hier zat plaatsen om ongemerkt te bivakkeren. Te bezichtingen is er ook genoeg onderweg, zoals allerlei oude kerkjes, grotten en het toeristische Durbuy.

Succes!
Joost
 
Die route is inderdaad ook een optie maar ik wil ook graag weer terug komen bij de auto, per voet. En dat wil dan niet helemaal of we moeten halverwege dezelfde weg weer terug. Maar dat is niets.
 
Ik zelf heb het met de trein gedaan, die route komt geregeld langs een treinstation, kan je aan de hand daarvan een begin- en eindpunt uitkiezen...
Als je echt een rondje wil kan je altijd allerlei routes combineren, er lopen genoeg wandelroutes door de ardennen.
 
Een aanrader is zeker de Gaume-route, zelf gelopen al enkele jaren terug.
Op een enkele (eenzame) camping na vonden we steeds plek om de tent in het wild op te zetten. Zéér rustig en vredig daar in de Gaume!

Hierbij beschrijving van topo:
Deze wandelgids neemt u mee door de Gaume, de meest zuidelijke en zuiderse streek van België. De auteur beschrijft een afwisselende tocht in zes etappes door glooiende akkers en wijngaarden, over cuesta's en door valleien, langs forelrijke riviertjes en okerkleurige dorpen, door waardevolle natuurgebieden waar dankzij het microklimaat zeldzame planten en mythische dieren voorkomen. Aan de hand van historische schetsen, hardnekkige legenden en pittige volksverhalen ontsluiert hij na elke stap een stukje meer van de Gaume.

All truly great thoughts are conceived by walking (Friedrich Nietzsche)
 
Bedankt voor de info. Wie weet hoe het weer eind februari is in de Belgische Ardennen? Zijn er nog toevallig anderen die daar ook rond die tijd zitten? Misschien kunnen we een aantal dagen samen gaan.

Ciao
 
Het kan sneeuwen vriezen of regenen. Met een beetje geluk kan je eind februari in de ardennen ook een paar lentedagen hebben. Begin minstens een paar dagen op voorhand het weerbericht te volgen op de Belgische TV (één). Die voorspellingen zijn meestal goed en zo zie je het weer er ook evolueren.

Bereid je toch maar voor op nachtvorst en maak er een fijne week van.

koen
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan