Ben d'r weer


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ha lui,

ben weer terug van twee weken trekken rond en door het massief van de Mont Blanc. Eerste deel bestond uit een paar dagen touren aan de Italiaanse kant rond de Mont Berio Blanc ter acclimatisering en weer het 'wandelen in de bergen'-gevoel krijgen. Wildkamperen op ruim 2600 meter hoogte als voorbereiding op de tochten (met tent) rond de Mont Blanc. Ronduit prachtige wandelingen met fantastische vergezichten.

Door het mooie weer van de afgelopen tijd (lees: teveel zon = steenslag en veel spleten door chronisch gebrek aan sneeuw), gecombineerd met onze mindere ervaring moest het programma worden aangepast. Ons uitgangspunt was een weekje hoog in sneeuw en ijs met een mogelijkheid een toppoging te doen. Door de o.a. ronduit gevaarlijke omstandigheden hebben we hier vanaf gezien. Des al niet te min een prachtige vakantie gehad met als hoogtepunt de beklimming van de Mont Blanc du Tacul (4248m). De normaal route van deze top was door de omstandigheden veranderd in een zware tocht met een 8 meter hoge overhang in een gletscherspleet als scherprechter. Na vier en een half uur en 750 hoogtemeters toch de top bereikt waar o.a. de Matterhorn, Monte Rosa en de Grand Paradiso je van uit een wolkenloze hemel uit de verte stonden toe te grijnzen.

Verder nog de Aguille de d'Entreves (3600m) en de Domes de Miages (3673m) 'gedaan'. Al met al een week grenzen velegd en mede door onze twee gidsen een bak vol herinneringen en foto's meegekregen.

groet
Richard

- is er nog steeds vol van en hoopt jullie binnenkort weer te zien
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hey Richard,

Mooi dat je er weer bent, ben ook heel benieuwd naar je foto's! Idee van de foto-kijk-hijk al gezien? ;)

Gr,
Maarten
-heb nog een cd van je liggen, mag ik hem langs komen brengen als de foto's klaar zijn? :D


Outside the doorway, there is life, undiscovered, undefined...
(The Analog Project)

www.theanalogproject.tk
 
Ben meer in voor een uithijg-hike. Voor dat cd'tje vinden we wel een passende oplossing. Heb namelijk nog wat 'Gipfel-whisky' in mijn heupflesje.

groet
Richard
 
Yahoo !!
Richard (en overige ouden bekenden) op een 4000-der.
Ben niet jaloers, Ben niet jaloers, Ben niet jaloers, Ben WEL jaloers.

Top dat jullie er weer veilig en geslaagd zijn!

Hoe was het met Josef?
 
Hola,

alles goed met Jozef. Hij was nog steeds dezelfde. Kon net als anders het hardste lachen om zijn eigen grapjes. Volgens heeft hij tijdens de terugreis naar Oostenrijk eerst de auto aan de kant moeten zetten om een uurtje te gaan schuddebuiken om die 'olijke Flachland-Tiroler.

Alleen Pim en ik hebben de top gehaald. de anderen kwamen niet voorbij de richel. Vlag is meegenomen. Foto's zijn gemaakt, alleen nog ontwikkelen.

groet
Richard
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan