benzine in drankflesjes?


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Als je op trekkingtocht gaat en je moet meer dan een halve liter brandstof (benzine) mee, zijn er dan alternatieven dan (dure) brandstofflessen bijkopen?
Ik had persoonlijk gedacht aan lege Bru-flesjes of iets in die stijl. Al acht jaar hervul ik die massaal veel om mee naar school te nemen (met water welteverstaan;-)) en nog nooit heeft er eentje gelekt of het begeven. Zijn die ook aan te raden voor benzine of toch maar niet?

Pieter
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Primus verkoopt o.6 literflessen voor 11.95, lijkt me niet duur temeer omdat bezine zelf al een stuk goedkoper dan gas is. Maar aangezien je Colemanfuel al in een dunne plastic fles koopt, zal een drinkfles ook wel kunnen, het lijkt me alleen niet echt veilig ivm lekken of kapotgaan.
 
Dat zou ik dus maar niet doen !!

Het zal je maar gebeuren dat je in geval van een ongelukje tijdens het koken ( brandwond oid) een fles benzine pak terwijl je denkt dat het water is. De gevolgen kan je wel voorstellen.....
Of wat denk je dat er gebeurd als een omstander of een hulpdienst die jouw bijv. eerste hulp wil geven of je redden wil en niet weet dat er in die fles benzine zit deze aanziet voor water......

Bovendien kunnen sommige stoffen in de benzine pakkingen en materiaal doen oplossen.Met alle gevolgen.
Kies voor een veilig vervoer van je brandstof in een daarvoor bestemde fles met een duidelijke (onuitwisbare) tekst erop dat er brandstof inzit.
Voor die paar euro meer ga je toch niet gevaarlijk doen, je wil immers toch nog een keer gezond op een trekkingstocht ??

Benzine en elke andere brandstof gedraagt zich anders dan water.

Eric
 
Eric, ik sluit me geheel bij je aan maar ik kan niet in iemands portemonnee kijken dus een alternatief kan dit zijn:
Bij de Xenos verkopen ze imitatie SIG flessen vanaf een euro of 3 en die zullen waarschijnlijk best voldoen.
Zelf gebruik ik ze alleen voor water om net die redenen die je hierboven aangeeft

Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Hey Eric..

Wat je zegt is erg waar.
Ik heb inderdaad eens iemand een fles coleman (uit een colafles)zien legen in een pannetje dat op de brander stond. We hadden het pas in de gaten toen bleek dat ons water wel erg snel aan de kook raakte en er een blauwe vlam op te zien was. Ik heb toen een deksel op de pan gelegd, de brander uitgemaakt en ben een poosje verderop gaan staan.

We vervoeren nog steeds coleman in petflessen, maar checken nu wel dat persoon in kwestie er óók een label opplakt waar met koeieletters 'BENZINE' op staat.


:7

grüssgotti..
 
Hoi.

Ik weet niet of zo'n sig-fles wel een goed idee is. Die is toch meer bedoeld voor water o.i.d. Ik weet niet of die ook druk erop kan hebben zoals een brandstoffles. Mijn sig-flessen voelen in elk geval veel dunner aan dan de MRS brandstofflessen. Voordeel van de MRS flessen is dat ze ook gemerkt zijn als brandstoffles.

Groeten,

Linda
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan