Beperkingen wegens Corona voor de bergsport

Alle europese landen lijken de grenzen voor elkaar te openen op 15 juni ofwel begin juli.
Uitzonderingen vooralsnog zijn de UK en Zweden, waar de besmettingsgraad nog te hoog wordt gevonden. Zelfs Denemarken en Noorwegen houden de grens met Zweden voorlopig gesloten. Héél pijnlijk voor de Zweden.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Nog steeds - of beter gezegd, weer opnieuw - hoop op het doorgaan van ons HRP avontuur: in ca 40 dagen door de Pyreneeën. Weliswaar met tent, maar de openstelling van de hutten is van belang voor een groot deel van ons eten (en bij slecht weer wellicht een overnachting). Maar nu vooral ’hongerig’ naar info over huttenopenstelling in Spanje, Frankrijk en de mogelijkheden voor het reizen per trein er naar toe.
Ik duim voor jullie! Zou echt super zijn als het toch nog lukt. Omdat ik half juni zou gaan heb ik mijn HRP tocht voor dit jaar afgeblazen, later vertrekken kon niet meer qua werk. Volgend jaar hopelijk nieuwe poging.
 
Afgezien van het feit dat de hutten met een beperkte capaciteit werken merk je in Zwitserland helemaal niets van Corona maatregelen.

Het het gebruik van mondkapjes wordt geadviseerd, niet verplicht. Niemand draagt ze dus.
 

aqdennis

Lid Club Hiking-site.nl
Voor begin augustus willen we een weekje wandelen in de Ardennen of Luxemburg .... nou ja, met de invoering van het verplichte mondkapje in winkels in Belgie wordt dat dus Luxemburg.
Hoe dan ook, even rondgebeld en gemaild naar campings en wat ik zo vond dat anders is dan anders:
  • Er zijn een paar campings gesloten deze zomer ivm corona
  • Er zijn campings die helemaal geen toerplaatsen hanteren deze zomer - reserveren van te voren is dus altijd verplicht, ook voor wandelaars en fietsers.
  • Een aantal campings hebben geen trekkersveld meer, alles is in plaatsen opgedeeld. In dat geval geldt vol=vol.
Dus voor wie gaat kamperen....misschien een idee om even bij geplande campings te vragen of je gewoon langs kan komen wandelen en overnachten, of dat je dan wordt geweigerd omdat je hetzij had moeten reserveren, hetzij de camping vol is en daar ook voor wandelaars dit jaar geen uitzondering op wordt gemaakt.

Groetzels,
Dennis
 
Noorwegen (en Malta) gaan ook weer 'open'. Tijd voor een trektocht op de Hardangervidda met lekker wild kamperen? Voorlopig probeer ik iets te vinden waarbij ik hutten kan vermijden. Zelfs met halve bezetting lig je dan toch met een aantal mensen een hele nacht in een beperkte ruimte. Hoeft er maar een bij te zitten die iets mankeert..
 
Goed idee die Hardangervidda kampeertocht. Een paar dagen geleden zocht ik ook op de mogelijkheden in Noorwegen, maar botste op een verplichte 10 dagen boeken van accommodatie (net als Denemarken 6 dagen). Dat lukt natuurlijk niet voor ons kampeerders. Maar ik kan dat nu nergens meer vinden... opgelost of kijk ik niet goed?
 
of dat je dan wordt geweigerd omdat je hetzij had moeten reserveren

Een tip over verplicht reserveren terwijl er gewoon plek is: Vraag ter plekke of het mogelijk is te reserveren. "Voor wanneer?", "Nu."
Dan geef je hun de gelegenheid zich aan de regels te houden, en heb jij gewoon plek.
 

aqdennis

Lid Club Hiking-site.nl
Paar weken terug even in Luxemburg geweest.
Toen was het naar mijns inziens verplicht, iig bij de pomp.

Het is in Luxemburg verplicht indien het onmogelijk is minimaal 2m afstand te houden. Dus in het OV is het verplicht. Ergens anders mogen eigenaren van winkels etc. zelf bepalen of ze het willen verplichten in hun winkel of niet....

Ondertussen heeft Belgie voor Luxemburg code oranje afgegeven (dus Belgen wordt aangeraden om bij terugkeer uit Luxemburg in thuisquarantaine te gaan :unsure:) dus het zal ondertussen wel een stukje minder druk zijn daar......

Groetzels,
Dennis
 
Misschien moet de titel van dit draadje veranderen in ' beperkingen wegens Corona voor de bergsport'

Finland en Noorwegen hadden al een quarentaine plicht ingesteld voor nederlanders. De UK volgt nu ook. Ik ben bang dat er de komende weken nog meer landen gaan volgen. Ik heb begin September nog een weekje Zwitserland gepland maar daar reken ik al niet echt meer op.
 
LOL
Watervalletjes en riviertjes erbij ... En een paar mooie bergen op fotobehang aan de wand. Wat wil je nog meer?
En erg klimaatneutraal...
 
  • Leuk
Waarderingen: hyz
Er is voor de bergsport de laatste maanden al veel aangepast en ook weer herzien. Ga je op klimtour ergens, is het verstandig om vooraf je goed te informeren. De Nederlandse Bergsport vereniging geeft regelmatig de aanpassingen door aan hun leden.
 
Nu Parijs gisteren op oranje is gegaan vrees ik dat de overstap van de Thalys naar de nachttrein tussen Parijs Nord en Austerlitz niet meer zonder consequenties is.
Dus mijn gehoopte rondje Pyreneeën eind september vervalt per vandaag.

In mijn behoefte aan wat meer rots (na de grashellngen onlangs) heb ik me nu gestort op de Dolomieten, die nu nog veilig te bereiken lijken. Vandaag een hele batterij kaarten en gidsen besteld en ondertussen gefocussed op de Alta Via 4.

Sowieso is die voorbereiding nooit weg. Ik wacht uiteraard nog wel even met boeken van de nachttrein naar Innsbruck.

Marla
 

aqdennis

Lid Club Hiking-site.nl
Wij houden ook nog altijd de Franse Alpen in de gaten. Nou hebben we een auto dus zolang de departementen Haute Savoie en Savoie niet op oranje gaan zitten we goed. Sterker nog, als ze wel op oranje gaan is dat waarschijnlijk door wat er in de grotere plaatsen (Annecy, Chambéry, Chamonix) gebeurt en niet in de dorpjes...de vraag is of we in dat geval eigenwijs willen zijn of niet.

Dennis
 
Ik wacht uiteraard nog wel even met boeken van de nachttrein naar Innsbruck.

Kan je wel weer internationale trein boeken? Ik probeerde dat in juni (voor november), er stonden geen prijzen en boeken kon niet. Maar toen zat alles op slot natuurlijk.
 
Im weet niet waar je wil boeken. Bij ÖBB en SNCF zie ik geen probleem voor november. Vaak zit er wel een maximale voorboektermijn op, zodat je niet 5 maanden van te voren kunt boeken.

Marla
 
Toch weer een lichtpuntje; Zweden is weer geel! (tot ze ons op oranje zetten)

Ik had geen problemen met de trein naar zwitserland boeken. Er is inderdaad een limiet hoe lang je van te voren kan boeken en die verschilt per land. Zwitserland en Duitsland in ongeveer 5 maanden maar de trein van Berlijn naar Moscow kon maar 2 maanden van tevoren geboekt worden.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Waar boeken jullie internationale treinen? Elke trein apart bij het land waar de trein vandaan komt?
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan