Bereikbare wildernis in de Ardennen


Status
Niet open voor verdere reacties.
De komende winter gaan een vriend en ik de bushcraft vaardigheden die we de afgelopen jaren hebben ontwikkeld tijdens een aantal weekeinden testen in de Ardennen. Eén probleem: we hebben geen gepast vervoer. Nu zijn we dus op zoek naar bos dat we kunnen bereiken met de trein, maar waar het wel rustig is zodat we iig een tijdje ongestoord onze gang kunnen gaan. Op zich kunnen we wel een auto lenen, maar we hebben beiden geen cent te makken, dus dat wordt sowiezo te duur...

Heeft iemand suggesties? Of nog beter: bezit iemand een stuk Ardenner bos waar we een paar dagen in mogen verdwijnen. (Je hebt de garantie dat we geen schade veroorzaken of sporen achter laten.) ;-)

Groeten!
Gerben
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Gerben,

Ik heb wel eens stukjes van de GR56 in de Ardennen gelopen. Het stuk van Monschau (Dtsl) tot Rocherart (ofzo) loopt echt over de Belgisch-Duitsche grens en is het meest afgelegen stukje ardennen dat ik tot nu toe heb gevonden.

Helaas voldoet het niet aan je eisen: je kunt er niet komen met de trein. Wij kwamen er zo: trein tot Vervier, dan bus tot St. Vith en dan de bus die van St. Vith naar Monschau rijdt.

Ik weet niet zeker of deze lijnen nog steeds rijden, maar dat zou je kunnen uitzoeken.

Wil je eens uitleggen hoe bushcraft en geen sporen achter laten samengaan??? Bushcraft is toch koken op een hout vuur en van takken je schuilplek maken? Lijkt me toch sporen achter laten.

Enfi, suc6 Eins
 
Beste Eins,

Bedankt voor je reactie, we gaan zeker kijken of we daar binnen een redelijke tijd kunnen komen.

Inderdaad koken we op houtvuur en we hebben geen tent of zeiltje bij ons, maar dat wil niet zeggen dat de dingen die je doet sporen hoeven achter te laten. Wanneer je voor je vuur geen takken gebruikt die dikker zijn dan je duim, kan je al je hout tot as verbranden. Dat kost wat meer inspanning dan het gewoon uit laten branden, maar daarna kan je het altijd zo opruimen dat niemand kan zien dat jij daar een vuurtje hebt gemaakt. En een onderkomen bestaat uit natuurlijk materiaal. Als je dat daarna weer afbreekt en verspreid dan wist een stevige regenbui of een winderige dag al je sporen uit.
Een belangrijk idee bij bushcraft is juist dat je een zo klein mogelijke inpact hebt op je omgeving.

Hopelijk kan er ooit een soort Allemansrätten ingesteld worden voor natuur in onze omgeving.

Groeten!
Gerben
 
>Hopelijk kan er ooit een soort Allemansrätten ingesteld worden
>voor natuur in onze omgeving.

Denk dat ons landje daar te klein voor is, en dat de Nederlandse mentaliteit daar ook niet echt geschikt voor is... Denk dat je binnen de kortste keren dan overal tentjes hebt staan, met kratten bier eromheen enzo... Die dan uiteindelijk misschien wel weer opruimt gaan worden, maar echt rustige natuur zal er niet blijven.
 
>
>Denk dat je binnen de kortste keren dan overal tentjes hebt
>staan, met kratten bier eromheen enzo... Die dan uiteindelijk
>misschien wel weer opruimt gaan worden, maar echt rustige
>natuur zal er niet blijven.

<haasje@weekend mode>

Ja, hallo dan moet je de volgende dag, met je brakke kop, ook nog al die lege kratten gaan slepen. Echt niet dat ik dat ga doen.
Ik zie meer in een nuttig hergebruik van bierblikjes als Nederlandse variant op de steenmannetjes. ':+

</haasje@weekend mode>

fijn weekend allemaal

Groeten Gerard
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan