[TE KOOP AANGEBODEN] Bergans merino t-shirt

Joch3m

Lid Club Hiking-site.nl
1x gedragen om er achter te komen dat ik zelfs merinowol niet kan verdragen.
Maatje L.
20 euro excl verzendkosten of afhalen in Purmerend

Foto's hieronder
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Joch3m

Lid Club Hiking-site.nl
...
20190514_141430.jpg

20190514_141439.jpg

20190514_141459.jpg
 
Geheel off topic voor het doel van de draad, maar jammer want dit is wel mooi spul Jochem! Onder een L van Bergans, valt ruim in mijn ervaring met jassen van Bergans, kan je nog wel een hemd of T-shirt aandoen. Van katoen bedoel ik. Dat kost water om te produceren en bestrijdingsmiddelen, maar is afbreekbaar en volgens mij ook wel te recyclen. No animals hurt except the insects. Ik vind al dat merino voor ondergoed voor gewoon hiking toch een beetje een hype, tenzij je heel veel zweet of kans hebt op een nat pak. Als het nu goedkoop was, ik vind het heel mooi spul maar koop het zelden voor ondergoed. Maar dit is gewoon mooi bovenop. Ondergoed voor de Noren. [url=https://www.youtube.com/watch?v=oZC0fJathQY]How to dress like a Norwegian - YouTube [/url]
 
Een beetje late reactie nog, off topic voor Jochem's verkoop draadje maar gaat wel over Merino, over Merino ondergoed meer in het algemeen; ik kreeg net mijn bestelde shirt binnen met de post. Hoewel ik nog steeds iemand ben die het liefst toch, erg eigenwijs, liefst iets van katoen als basislaag draagt onder Merino, wat natuurlijk het doel van Merino ondergoed nogal ondergraaft, als je dus echt actief en in de kou zou zijn (transpiratievocht in katoen doet je erg afkoelen en het duurt een tijdje voor dat de wol erboven dat kan opnemen), maar wat ik wilde zeggen is dat mijn nieuwe shirt wel lekker zacht en toch warm als wol aanvoelt. Ik ben er blij mee. Dit is een shirt van Aclima, 200 g/m² wat dus iets dikker is dan de meeste baselayers, het is meer een tussenlaag. Ik doe er voorlopig toch nog mijn flanellen overhemd plus nog wat daaronder aan... Gebruik het meer als trui. Maar als het moet denk ik dat deze wel direct op de huid kan. (Ik heb het nog niet geprobeerd). In de kou is alles anders, schreef iemand hier laatst, ik dacht hyz. Het is deze, de variant in red ochre: https://www.bergfreunde.nl/aclima-ww-mock-neck-merino-ondergoed/
 
Balen! Een Odlo cubic hemd doet trouwens ook wonderen onder net iets te jeukige merino shirts. Bij een t-shirt is een onderhemd alleen wel een beetje overkill.
 
Bamboo staat nog op mijn verlanglijstje. Voorlopig doe ik het met de tshirts van Decathlon met een percentage merino erin.
Ik heb ooit een onderbroek van bamboe gekocht (niet de bamigo's van de reclame, maar bij een outdoorwinkeltje in Betwsycoed), maar ik ben nooit heel erg te spreken geweest over het vochtafvoerend vermogen ervan.

Hoe verdraag je de Decathlon shirts dan? Hoewel geen 100% zoals de gelinkte Bergans, maar toch een hoog merino gehalte (tikt net de 90% niet aan) van eenzelfde fijnheid als de Bergans. Wel minder gr/m2, maar dat kan geen verklaring voor wel/geen irritatie zijn als je het mij vraagt.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan