bergwandelen in zomer 2004


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Wandelen in Berner Oberland

Zelf kom ik al 35 jaar in hetzelfde gebied voor vakanties van allerlei aard. Oorspronkelijk om te skiën maar later, vooral omdat het skiën wegend toenemende massaliteit, zijn natuurlijke charme begon te verliezen, vanaf 1979 bijna jaarlijks om te wandelen. Ik ben dus erg goed op de hoogte van lokale mogelijkheden en het wandelgebied. Ik ben geen berggids en ga uit respect voor natuurgeweld nooit de gletschers op. Ik ben een wandelaar en geen avonturier of bergbeklimmer.
Ik kan beschikken over een chalet op een steile berghelling op 1100 meter hoogte. Het is een huis, waar je niet met de auto kunt komen, dus er is altijd wel logistieke planning nodig voor eten en bagage. Ook het afval moet goed gescheiden het huis verlaten. Het chalet heeft een woonkamer, drie slaapkamers, twee badkamers, wasmachine, telefoon, twee balkons en geen buren. Het huis ligt aan een steil wandelpad tussen Lauterbrunnen (800 m.) en Wengen (1300m), twee kleine toeristendorpen met vriendelijke wandeluitstraling. Wengen is autovrij, en in Lauterbrunnen is een parkeergarage. Het lokale vervoer geschiedt vooral met treintjes en kabelbanen.
Het chalet is een prima uitvalsbasis voor dagwandelingen, maar ook voor tweedaagse/driedaagse tochten naar berghutten in de omgeving.
Ik vind het leuk om mensen mee te nemen op flinke wandelingen langs de mooiste plekjes in de regio en te vertellen over de omgeving, maar vooral om samen te genieten van de overweldigende natuur en de spannende wandelroutes.
Het chalet biedt ruimte aan maximaal zeven medewandelaars. Van hen wordt verwacht dat zij een redelijke conditie hebben, maar er worden geen overdreven sportieve prestaties verwacht. Het wandelen wint het van de prestatie…
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan