bericht voor Jan de Ceuster

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Ton
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
T

Ton

Guest
Hallo Jan,

Ik ben mijn gegevens kwijt en kan dus niet inloggen, vandaar dat ik uitwijk naar dit prikbord om te reageren op je oproep voor ideeën voor een lang weekend. Ik wil even inhaken op het idee van Raymond om bij voorbeeld naar Berg en Dal in Nederland te gaan. Ik vind dat een goede suggestie. Ik weet ook wel dat je gedachten niet in de eerste plaats naar Nederland uit gaan, maar de regio Nijmegen - Berg en Dal leent zich uitstekend voor een korte vakantie. Ik woon zelf in Nijmegen en wandel vaak nabij Berg en Dal, een klein dorp vlakbij Nijmegen. Onlangs heb ik voor de Wandelpool een paar wandelingen georganiseerd in het Rijk van Nijmegen, zoals dit gebied ook wel wordt genoemd. Het viel mij op dat de deelnemers allen zeer waren gecharmeerd van het landschap, dat onnederlands aandoet door het heuvelachtige karakter en de bij vlagen verre uitzichten. Een charmante plek om te overnachten in dit gebied is mini-camping de Hoge Hof, tussen Groesbeek en Berg en Dal. Prachtig gelegen op een voor Nederlandse begrippen hoge plek en de uitzichten zijn verbluffend. Het is een kleine camping bij een boer met prima sanitair, een trekkershut en appartementjes. Aangename, rustige sfeer en je wordt gastvrij ontvangen. Homepage: http://go.to/dehogehof.
De Hoge Hof ligt aan de route van het Pieterpad (LAW dwars door Nederland). Op een uur lopen over het Pieterpad vind je in de bossen nabij Berg en Dal niet alleen een bar/terras/pannenkoekenhuis, maar ook de in de regio bekende N 70, een natuurroute, ongeveer 15 kilometer lang door mooie loofbossen en weilanden in een natuurlijke stuwwal die in de ijstijden zijn ontstaan. Er zijn ook allerlei kortere, gemarkeerde wandelpaden in deze bossen. Tijdens het wandelen kijk je af en toe uit op de Ooypolder, een totaal ander natuurgebied dat het moet hebben van zijn kronkelende dijken, meertjes, rietkragen en boerderijen. Een mooi fietsgebied, waarbij je onderweg kunt uitrusten en bijtanken bij huiskamercafé Oortjeshekken (zie www.oortjeshekken.nl). Mocht het onverhoopt erg warm zijn, dan zou je ervoor kunnen kiezen om gewapend met zwemkleren naar de Bisonbaai of het Wylermeer te gaan (beide natuurlijke meren in de Ooy). Wat het fietsen betreft wijs ik er op dat je bij de Hoge Hof aan het traject van het NK wielrennen ligt, dat hier onlangs is gehouden. Kijk maar eens naar www.nkwielrennen.nl voor het parcours en een gedetailleerde routebeschrijving. Mountainbikeroutes zijn er trouwens ook nabij de Hoge Hof. Ik zou nog bijna vergeten dat je vlakbij Nijmegen zit. Winkelen of een biertje pakken aan de Waalkade kan natuurlijk ook nog.
Zo, nou hou ik op met dit "reclamepraatje". Ik hoop dat je er wat aan hebt.

Gr,

Ton
 
oh, een topic helemaal voor mij alleen, ik voel me vereerd :)

Bedankt voor de info Ton en Tijn. Ondertussen is de optie 'fiets' ook al weer naar boven gekomen. Maar het concept "wij zijn watjes" blijft stand houden. Geen zware dingen want we willen niet moe worden, nu ja, niet zooo moe. 11 maanden geen vakantie nemen werkt toch op je gestel...

groetjes,
Jan
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan