bescherming tegen bloedzuigers?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik ga in nov. voor 3 weken naar Thailand en wil een jungle tocht gaan maken van 3 dagen. Nu heb ik me al redelijk ingelezen over de beestjes daar maar ik zou graag iets meer info willen lezen over hoe je je het best kan beschermen tegen bloedzuigers. Het schijnt dat daar ook speciale sokken voor zijn, klopt dat en waar zijn die dan te koop?
Alvast bedankt!

Esther
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik kan je niet al te veel advies geven, aangezien ik er zelf nog nooit mee te maken heb gehad. Een goeie vriend van mij is zelf vaak in thailand geweest, en hij adviseert vooral om nooit met korte broek de jungle in te gaan. Klinkt erg logisch, maar hij maakt vaak mee dat mensen (vooral veel vrouwen) dat toch doen, met alle gevolgen van dien. Of er een speciaal middel is dat werkt tegen bloedzuigers (zoals deet tegen muggen) dat weet ik niet. Misschien dat deet ook daartegen werkt.

Veel plezier alvast..!
 
Zelf nooit geprobeerd, maar weleens gelezen : shag in je sokken. De bloedzuigers schijnen niet tegen de lucht van tabak te kunnnen...
Voor de rest sluit ik me bij mijn voorgangers aan

Mirjam
 
Broekspijpen in je sokken, groene zeep op je onderbenen smeren (Doen de Sri Lankezen) Deet zal ook wel effect hebben maar dan nog, je kan beter ook eens zoeken naar de beste, veiligste weg om ze te verwijderen...want ze gaan je te pakken krijgen, Ik had er op een dagje Sinharadje Rain Forest 5 of zo, ondanks voorzorgmaatregelen.
Iets om te ontsmetten is aan te raden en reken er op dat de wondjes lang doorbloeden, voelen doe je er verder niets van.
Wat ook helpt in je omgang met bloedzuigers is dit:
Je kan je "mindset" helemaal omgooien en ze beschouwen als interesante wezentjes met recht op hun plekje in de natuur. Verwijder ze van je schoenen als je ze ziet, het zijn doortastende wezentjes, niet bang voor een bewegingkje oid.

Op tijd verwijderen dus en zo nu en dan grondige controle van het hele lichaam.
Ik schoof ze gewoon los met een mesje en slingerde ze dan de struiken maar in. (Doodtrappen heeft geen zin, ze hebben in principe meer recht om daar te zijn dan jij..........)


Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan