Bestaat in nederland ook het concept bagagevervoer

Ik heb de zoekfunctie al gebruikt en ook google maar ik zie zelf eigenlijk niets. Bestaat in Nederland ook zoiets als bagagevervoer zoals in Schotland vrij gebruikelijk is?

Ik heb al contact gehad met easy walk maar die doen alleen in combinatie met B&Bs iets en niet met campings enzo. Hij suggereerde campings zelf te vragen

Iemand ervaring met lui lopen en niet alles zelf meesjouwen hier in Nederland?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Loop eens langs het UWV :D Geintje uiteraard, geen flauw idee of zoiets bestaat in NL. Om wat voor tocht gaat het en hoe lang. Misschien heeft iemand met een blessure wel zin om te rijden en mee te kamperen.:cool:
 
In de Uk zijn veel bedrijfjes die gewoon de tassen vervoeren. Is niks geks aan, prima geregeld en heerlijk lopen. De meeste grote routes worden wel afgedekt door één of meerdere bedrijven. Zo maakte ik zelf gebruik van Carrylite bijvoorbeeld. Ideaal. Nooit gedaan zo? Je laat de tas dan ergens achter in de ochtend en 's avonds staat de tas al klaar op de plek die je zelf hebt aangegeven (camping, winkel, elders afhankelijk van waar je slaapt en wat de plannen zijn)

In Nederland kennen we dat volgens mij helemaal niet, maar misschien vergis ik me.
 
Uwv

Toch heeft Sander wel een punt , je kan een er een ondernemersplan opschrijven als je de interesse weet.

voor wandelaars is het geen dure lange ritten verhaal . denkvoer voor personen die dit past.

Joop

of ga ik dit zelf organiseren.........:)
 

aqdennis

Lid Club Hiking-site.nl
Tja, je zou toch zeggen dat voor zoiets als het Pieterpad dat wel zou bestaan. En zo niet is het inderdaad mogelijk een gat in de markt.
Ben ook eigenlijk wel verbaasd dat het er in NL niet is. Niet dat ik er gebruik van zou maken, maar ken voldoende mensen die dat het in het buitenland wél hebben gedaan (Camino de Santiago, Hadrian's wall etc).

Groetzels,
Dennis
 
HI

Ik heb een aantal jaren geleden een business plan geschreven voor het opzetten van een soort Sherpa service in Nederland. In eerste instantie in veel belopen regio's met het LAW netwerk als leidraad. Vergelijkbaar met die in de Yorkshire dales. Na marktonderzoek bleek dat het het aantal aan wandelingen gekoppelde overnachtingen erg laag is. Bovendien betreft het veel al weekend lopers met 1 overnachting in B&B, met nauwelijks bagage. Ik heb ook nog gekeken naar combinatie van bagage vervoer en voor dag lopers een "terug naar de auto service" ( Deze vorm van wandelen komt relatief veel voor).

Helaas was de conclusie: de markt is te klein, bovendien bleek men nauwelijks bereid voor dit soort service te betalen.

Ook de combinatie met een "bookingservice" zoals in de Yorkshire Dales bleek niet rendabel te maken zijn.

jammer, ik zag het wel zitten, maar helaas.


Rolf

P.s. afgezien van eenmalige service door behulpzame B&B eigenaren bestaat het niet in Nederland naar mijn weten.
 
Laatst bewerkt:
Zou een kip en ei verhaal kunnen zijn. Als er meer aangeboden wordt, gaan mensen misschien meer wandelen én kamperen :rolleyes:

Bij het wadlopen is de service er wel. Dan wordt je rugzak naar de camping gebracht.
 
Zou een kip en ei verhaal kunnen zijn. Als er meer aangeboden wordt, gaan mensen misschien meer wandelen én kamperen :rolleyes:

Bij het wadlopen is de service er wel. Dan wordt je rugzak naar de camping gebracht.

Maar ook bij een gewone overtocht naar een van de eilanden is het mogelijk om als wandelaar of fietser je bagage op te laten halen en af te laten leveren bij je hotel of camping. Dit is een service van de overnachtingsaccomodatie zelf of van de fietsverhuurder.
 
Ik ben echt verrast. Misschien doordat wij weliswaar lange afstand paden hebben maar dat mensen deze vaak in delen doen dan ofzo?

Op alle grote routes in de UK is het heel normaal. Ik had de laatste keer al zoveel water en spullen bij me voor de hond dat ik al genoeg had aan mijn dagrugzak eerlijk gezegd. Ik was erg blij met het feit dat de tas lekker op me stond te wachten bij aankomst. Je kunt dat overal ook afspreken dus wild campen is gewoon mogelijk. Ideaal.

En UK is en blijft natuurlijk veel meer wandel en hike land dan Nederland -)
 
optie

Rundoggy:

Klopt, je mag in de UK ook veel meer door weilanden struinen.
Ik denk dat je in NL het beste van B&B's gebruik kan maken. Of heb je dan nog te veel spullen bij je?

Mirjam
 
@ Mirjam: het hele idee van Nederland begint me alweer tegen te staan eerlijk gezegd :0 Ik ben nu de St Oswalds Way aan het uitwerken met campen onderweg :) Veeeel leuker. Ga nog wel een keer het Krijtpad doen denk ik, als het een beetje OK weer is dan lijkt dat wel aardig (denk ik). Ik heb niet zoveel bij me hoor maar als het warm is, heb ik nu eenmaal veel water bij me voor de hond. Ik ben nu eenmaal verantwoordelijk voor haar welzijn en kan niet zonder water komen (ook al heb ik een filter). Met koeler weer geen enkel probleem maar ik heb echt moeite gehad tijdens de laatste 115 km route in de hitte ineens..... Ik loop normaal hard (joggen op de lange afstanden) en dan zit er echt wel een maximum aan de rugzak en het gewicht :) Vervoer zou dan dus erg fijn zijn zoals in de UK. Maar de UK is gewoon ideaal ook met de hond dus daar ga ik maar weer voor plannen :)
 
Het is zaak om dit idee bij de langs de route liggende B&B´s, campings en overnachtingsadressen te krijgen. Zelf hebben we ook een B&B (in de Spaanse Pyreneeën) en ik zou zeker de extra inkomsten kunnen gebruiken als ik, bijvoorbeeld na het ontbijt, een paar stuks bagage naar een volgende halteplaats zou kunnen brengen. Uiteraard wel tegen vergoeding. Toegegeven, dat gebeurt bij ons niet vaak maar toch.... Wij liggen weliswaar in een wandelgebied maar niet langs een doorgaande GR. Voor de B&B die wel langs die GR ligt kan het interessant zijn...
Er zou daarover denk ik best contact met een overkoepelende branche organisatie opgenomen kunnen worden. Gewoon naast het logootje voor bijvoorbeeld "honden welkom", "niet roken", "wifi" of "douche op de kamer" kan er makkelijk een logootje "bagageservice" uitgevonden en bijgeplaatst worden. Kan een selectiecriterium voor een wandelaar zijn.....
Gr. Gerrit van Casa Alamos B&B, Visalibons, Spanje.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan