Beste c of b/c schoen en waar te krijgen


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Ik ben nieuw op het forum dus ik geef even mn specificaties:p
18 jaar oud, maat 44/45 en wandel in hooggebergte maar niet op gletsjers.

Ik heb gekke voeten, een brede voorkant een smalle hak en ze zijn ook nog een hol en erg gevoelig.

Vorig jaar had ik Hanwag yukon's, deze beviele behoorlijk, ze waren het minst slecht.
Daarvoor heb ik Hanwag Mountain light gtx schoenen gehad waarvan de zijkanten met memory foam me totaal niet bevielen, alle steun ging weg. Ze gingen raar knikken en ze gingen steeds gekker zitten

Ik heb een half uurtje lang Hanwag friction gtx schoenen aangehad en deze begonnen ook al een beetje te knikken, verder vond ik de pasvorm erg goed.

Verder zaten de la sportiva Trango Trek Micro EVO Gore-Tex me als gegoten behalve dat ze een beetje krap boven mijn tenen zaten, dit heeft eerder bij me voor het probleem met een doods voelend voorste deel van mijn voeten gegeven. Deze schoenen vind ik wel echt te ligt, te soepele zool en te weinig zijdelingse steun.

Omdat de pasvorm van lasportiva schoenen me goed bevalt wil ik graag de Trango S EVO gtx en Trango Alp Gore-Tex proberen. De Trango S EVO gtx heb ik vorig jaar in italie aangehad aan het eind van de vakantie en ze zaten goed maar heb ze toen niet gekocht omdat ik bang was dat ik eruit zou groeien.

Ik sta open voor alle soorten schoenen en merken als ze maar goed zitten, de prijs maakt niet veel uit als het maar niet extreem duur wordt (300+)
Ik wil dus graag stevige schoenen b/c c/b c het liefste c/b of c.
Ik ga ermee de alpen in en ben ook van plan een keer via ferrata's te gaan doen.
Het belangrijkste is dus dat de achterkant smal is en de voorkant breed, zoals bij de hanwag's en la-sportiva's die ik ken.
Verder vind ik het memory foam van hanwag maar niks, liever een wat stuggere zijkant.
Volgen smij zijn mijn voeten een stuk minder moeilijk dan vorig jaar en de jaren ervoor en toch kan ik niets goeds vinden.

Weten jullie winkels of modellen schoenen voor mij?
Ik sta echt helemaal open ;)
In ieder geval bedankt, het is een lang verhaal geworden:)

Groeten,
Ruud
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Als La sportiva's je lekker zitten, en je smalle hak daarin voldoende steun heeft, zou ik de nepal light (of heet ie nou nepal trek? vorig jaar is ie veranderd) eens gaan proberen. Een echte stevige c-schoen, waarmee je prima de gekste kletters omhoog steigt :)

Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
>Weten jullie winkels of modellen schoenen voor mij?
>Ik sta echt helemaal open ;)

Ga (het liefst op een door de weekse dag) naar een goede buitensportwinkel. Bijv. de Zwerfkei heeft veel verschillende merken schoenen. Andere soortgelijke winkels vast ook. En koop niets voordat je ervan overtuigd bent dat je de juiste schoen hebt gevonden. Je zult ze toch zelf moeten proberen. Ik denk niet dat er zoiets als een beste schoen bestaat.

Ik heb gemerkt dat een goede, wat zwaardere bergschoen in de orde van 200-220 euro kost. Dus je zou onder de 300 euro moeten kunnen slagen, lijkt mij.

Linda
 
Hoi Ruud,

Ik heb als verkoper van wandelschoenen vroeger veel mensen met jouw 'probleem' blij gemaakt met de Meindl Island Pro; breed aan de voorkant, lekker smal aan de achterkant, stevig, hoge schacht en rond de 200 euro. Wellicht ook voor jou geschikt.

Succes ermee!

Damien
 
Damien,

Meindl heeft de laatste jaren haar modellen aangepast. veel leesten zijn hierbij aan de achterkant iets breder geworden en dit gaat ook op voor de Island Pro, mensen die voornamelijk breedte voorin zoeken zullen hierdoor eerder bij Hanwag uitkomen. als kantekening, iedere schoen heeft zn eigen leest en het is te kort door de bocht om te stellen dat Meindl in de gehele schoen breed uitvalt en Hanwag enkel voorin. toch gaat dit in veel gevallen wel op.
 
Hé dat is jammer om te horen! Ik vond het namelijk echt een heel prettige schoen die mij maar dus ook veel anderen als gegoten zat. Nou, dan mag mijn vorige opmerking genegeerd worden :)
 
Bedankt voor alle reacties
De La Sportiva nepel light of trek;) lijkt me toch een beetje aan de zware kant omdat ik er ook comfortabel mee wil kunnen lopen op normale eenvoudigere paden.
Die Meindl is niets voor mij, in meerdere winkels kwamen de verkopers ermee aanzetten maar dat ding glijdt heen en weer en wringt, niets voor mij in ieder geval, vast wel een goede schoen.
Ik woon in Apeldoorn, bever vind ik niks, zijn er nog goede schoenen winkels hier in de omgeving? Anders moet ik naar de Zwerfkei gaan, alleen liever niet want het is best ver weg.

In ieder geval bedankt:)
 
Beste Ruud,

Ga niet voor een bepaald merk.
Zoek een stevige schoen die past en probeer zoveel mogelijk verschillende merken. Dan heb je snel genoeg door welk merk je het lekkerste zit.
Er gaat niets boven een goed passende schoen, waarbij het merk, kleur of type niets uitmaakt.

veel loopplezier,

Bert
 
Nou heb ik toevallig wel ervaring met de Salewa Yak B schoen, ik heb die uitvoeruig gepast bij Zwerfkei in Woerden.
Voor: vrij soepel en dun bovenleer
goede pasvorm, tamelijk smal
stugge zool, ong. B/C
tegen het goretex zit een dunne leren voering
Tegen: bovenleer net te soepel en te dun(duurzaamheid)
voor iets bredere voorvoet de "wide" versie nodig, maar die is bijna uitverkocht.

Om deze schoen niet al te zwaar te krijgen, is plaatselijk extra dun leer gebruikt. Gevolg: hier en daar te soepel en veel stiksel. De verkoper had twijfels over de duurzaamheid van deze opzet, ik ook.

Mijn advies is: probeer gewoon schoenen van Lowa. Die hebben een niet heel brede hiel en de voorvoet is met juiste veterspanning goed in te stellen. Mogelijk is dat met veel meer merken het geval, dus veel passen. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden, zoals het oude spreekwoord al zegt.
Groetjes,
Boelo
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan