Bever verkocht aan AS Adventure


Status
Niet open voor verdere reacties.
Las in het FD dat Bever weer verkocht is. Nu aan AS Adventure. Wordt een behoorlijk concern met Cotswold al in de gelederen.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Ok dan! Blijft de Bever in naam wel bestaan, of wordt dat ook AS Adventure.

In het begin van de megastores in Den Haag, heeft er een paar maanden AS Adventure gezeten, maar die is toen weggegaan, zitten nu alleen Belgie meen ik.
 
Neen, Bever is 3 jaar geleden verkocht aan een belgische investeringsmaatschappij. Nu doorverkocht aan een andere investeringsmaatschappij mét AS samen. De overname zal voor AS te zwaar zijn, vandaar een extra financier erbij. Zullen het wel redelijk goedkoop overgenomen hebben. Een verkoop binnen 5 jaar geeft meestal aan dat e.e.a. nog niet echt winst heeft opgeleverd voor de vorige investeerder.
 
>Ja volgens mij is Bever al een paar jaar geleden door AS
>overgenomen. Hoe zat dat ook weer Joris?
>
>Eins
Bever is nooit eerder door AS overgenomen. Fred heeft Bever 3 jaar geleden verkocht aan Halder. Halder maakt deel uit van GIMV (een Belgische investeringsmaatschappij).

Koper van Bever is AS Adventure (ook eigenaar van Cotswold in de UK), dat voor 50% eigendom is van Mitiska (ook een Belgische investeringsmaatschappij).

Bever is dus al wel sinds 3 jaar in Belgische handen. Maar nu dus van AS Adventure.

Voorzover ik weet blijft Bever gewoon Bever heten en verandert er aan de winkels niets (management blijft ook gewoon hetzelfde).

Maar, ik weet natuurlijk niet het fijne van deze zaak. Ik ben ook "maar" een winkelmedewerker natuurlijk (kan me ook niet echt onwijs interesseren overigens, zolang ik mijn ding maar kan doen in een leuke winkel).

Groet,
Joris
 
>Nu doorverkocht aan een andere
>investeringsmaatschappij mét AS samen. De overname zal voor AS
>te zwaar zijn, vandaar een extra financier erbij. Zullen het
>wel redelijk goedkoop overgenomen hebben.

De overname is volledig door AS Adventure zelf, zoals het in het online nieuws althans vermeld staat. AS Adventure is voor 50% van investeringsmaatschappij Mitiska en voor 50% van de familie Lathouwers.

Overigens is te verwachten dat er weinig verandert. Hooguit voor de vestigingen in Antwerpen, tenzij de AS Adventure en Bever aldaar zich goed onderscheiden van elkaar.

Sommige ervaren winkelmedewerkers denken dat er alleen wat verandert voor de importeurs: centraal inkopen voor meer korting wordt genoemd. Dat hebben ze volgens mij niet bij Cotsworld gedaan, en ik verwacht zelf dan ook niet dat dat deze keer wel zou gebeuren. Wel staan ze sterker hierdoor op de markt.

Alleen nog even het onderzoek van de Belgische beurswaakhond afwachten...:+
(Op dinsdag 7% stijging, en op woensdag de overname aankondigen...)
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan