Bialowieza?!


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Hallo allen,

Wie heeft ervaring met/in en kan mij het 1&ander vertellen over het Bialowieza-woud?

Dit gebied ligt op de grens van Polen en Wit-Rusland!

Ik wacht geduldig!

Met vriendelijke & sportieve groet, Eddy
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Tja, de spelling is misschien het probleem. Ik kan op blz 4 van wandelgebieden wel wat vinden. En ook met "Bialowieza (Polen) "in
de zoekfunktie.

Groeten,
Boelo
 
Correct Laurens! Er is pasgeleden nog een mooie special van National Geographic aan gewijd. Maar Eddy heeft wel gelijk: de Pools-Russische grens loop er dwars doorheen. Vroeger was het het jachtgebied van de Poolse koningen en daarom is de natuur er zo goed bewaard gebleven.

Groeten,
Boelo
 
Ik ben net in Bialowieza geweest, het is daar prachtig. De ervaring om door een ongerept bos te lopen is verademend. Nooit had ik de drang om door te lopen op zoek naar een hoogtepunt. Je ervaart continu dat het bos " klopt". Eenmaal had ik zelfs de ervaring om een wolf tegen te komen. Ik zat rustig de omgeving te bestuderen toen ik verderop het kaarsrechte pad (een spoor uit het keizerlijk verleden) een beest zag lopen. Ik pakte mijn verrekijker en het leek wel een hond, dat bleek dus een wolf te zijn. En het prachtige beest liep mijn zijn sierlijke "vrije" loop recht op mij af! Hij/zij had me duidelijk niet in de gaten. Ik heb hem zo lang, met trillende handen, kunnen zien. Ondertussen toch maar mijn mes gepakt omdat hij wel erg dichtbij begon te komen. Op zo'n dertig meter afstand vond ik het welletjes. Ik zwaaide met mijn armen zodat hij me zou zien. Hij bevroor direct, keek aandachtig richting mij en koos vervolgens een alternatief het bos in. Maar dat kan je dus, naast de vele herten, reeën, zwijnen, en de meer bijzondere spechten, kraanvogels, arenden, wisenten, zwarte ooievaars en de lijst gaat maar door, zien in dit prachtige woud.
foto's Bialowieza en Tatra (hopelijk zijn deze wel vrij bekijkbaar)
http://www.flickr.com/photos/59576951@N06/sets/72157627758634103/
 
Laatst bewerkt:
http://www.knnvuitgeverij.nl/NL/webwinkel/reisgidsen/0/2076
The nature guide to the Bialowieza primeval forest - Poland
Van de Crossbill Guide reeks.

Waarschijnlijk is daar nog wel wat info uit te halen, mocht je hem nog niet gevonden hebben.

Zojuist heb ik hem maar ff snel doorgebladerd. Er staan een stuk of 8 routes in van 1 tot 8 uur. Verder is ruim de helft praktische info en informatie over de wildlife.
 
Laatst bewerkt:
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan