Bidon aan draagband van rugzak?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik wil een bidon of drikfles met slangetje aan de draagriem van m'n rugzak maken.
Zo dat ie op borsthoogte zit aan linker of rechter band.

Bestaat er al zoiets wat je aan de schouderband van je rugzak kan maken en er een fles(je) in kan stoppen..........

graag reacties waar te koop
grtjs, Peter
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi,

Ik zou verwachten dat er wel zoiets is, wellicht bij een hardloop-winkel? Maar waarom neem je geen drinkzak die je in je rugzak stopt, of aan de buitenkant hangt? Lijkt mij fijner dan zo'n flesje dat op je borstkas heen en weer danst tijdens het lopen, en er kan meer water in (ook afhankelijk van de grootte van de zak die je koopt). Ik vind het in elk geval ideaal...


Groeten, Edgar
 
Hoi Peter,

Je zou eens kunnen kijken naar de ChestPack (zie zoekfunctie hikingsite). Dit is een erg handig tasje dat aan je rugzak bevestigd kan worden en waar je allerlei kleine spulletjes kwijt kunt die je onderweg bij de hand wil hebben (camera;gps;snoep;etc) Wellicht dat je daar je bidon ook in kwijt kan.
Je hebt ze in linker- en rechterversie

Twan
russian_nomad
 
Platypus Holster,
0,5 en 1 liter.
Bedoeld voor aan de heupband.

Ik gebruik hem om in mijn hand te houden, eigenlijk doe ik hem aan mijn pols, ook bij de meeste klauterpassages goed te doen (ik heb erg dunne polsjes).

Marla

PS
Sorry, ik had je vraag blijkbaar niet goed gelezen, maar laat het toch maar staan.
 
Laat ik even uitleggen waarom ik em aan de verticale band wil maken.
( zag dat overigens ook op een landschapfoto over GPS in de laatste oppad )

Ik wil em in eerste instantie niet voor de rugzak gebruiken.
Waar wel voor?
Nou ik paraglide ook en dan zit je in een harnas met net zulke draagbanden over je schouders als een rugzak. Als je lang in de lucht bent moet je ook drinken om je coordinatie op peil te houden.
Een drinkzak met slang kan wel maar die zit dan achter in je harnas en die trekt je gewicht naar achter. Daardoor kantel je wat naar achter.
Ik zoek dus een drinksysteem die voor je zit. En onder handberijk.

Vandaar..............
en bevalt het dan kan het ook altijd nog aan de hiking-rugzak
;)
 
Sigg heeft voor de flessen isolatiehoezen, die kan je vastmaken aan de schouderband. Als je daar de Sigg Hydrotube bij gebruikt, heb je een drinksysteem. Nadeel van de Sigg Hydrotube is dat je veel lucht aanzuigt en dat het ding lekt als je 'm scheef houdt.

Groeten,
Joris
 
Hoi Boelo,

Geweldig zo'n hulpvaardig forum.
Dat lijkt aardig op wat ik zoek!
Bedankt voor de moeite.

Voor meer nog info hou ik me aanbevolen;-)
 
Waar ik nu bang voor ben, is als je perongeluk je bidon uit je hand laat vallen. Ik wil toch echt niet graag een 0,75liter water in een bidon op mijn auto/hoofd/dak krijgen die 2000m hoger aan zijn val is begonnen. Zorg er dus voor dat je een systeem hebt die vast zit aan jezelf. Trouwens, een simpel rugzakje van camelback kun je prima ook op je buik dragen.

Eins
 
Die drinkbidon/fles met slangetje moet dus vast zitten in een houder en er niet zomaar vanzelf uitgaan.

Juist om een plaatselijke regenbui te voorkomen:p
'K heb trouwens alles geborgd middels een touwtje of elastiekkoord.
Wat dacht je van een camera vanaf 3500 meter..............
:+
 
Hallo Peter,
Hier geef ik even een overzichtje van prijs en verzendkosten van het Smartube systeem. Commentaar lijkt me overbodig!

Aanbieder Prijs Verz. kosten Totaal

racelite.de 19,- 6,50 25,50
asmc.de 14,95 17,- 31,95
moreoutdoor.com 13,95 5,- 18,95

Groeten,
Boelo
 
Smartube ligt ook bij kruitvat. En daar prijzen ze regelmatig af. Ik heb hem voor 5 euro gekocht (maar nog niet gebruikt) :)

grtz
Henk
 
Alhoewel ik altijd mijn waterzak in mijn zwemvest heb.
Heb ik wel een ander idee. Als je een klitteband gebruikt kan je je bidon daarin doen en vastzetten. Zo heb je hem voor je en dat is wat je wou.
Je kan de klitteband permanent laten vaststikken/vastzetten aan de rugzak oid. Als je denkt dat het niet houd, kruislinks klitteband erover voor noodgeval, dan schiet hij nooit los.
Ik heb dit gedaan met mijn petje, een permanent halve sleutelkoord vastgestikt op de achterkant van mijn zwemvest. Zodat mocht ik kopje onder gaan, ik hem niet kwijtraak.
Nu doe je hetzelfde met klitteband maar dan aan de voorkant.
Niet te bang zijn met de naaimachine erin zetten.....
Regards Jörgen
 
Wellicht is het modulaire OPS vest uit het leger een oplossing voor jouw probleem. Dit is een dun vest met een heleboel bevestigingsbanden (daisychains) waar je een hele sortering aan tasjes aan kunt hangen. De kleinste zijn net groot genoeg voor een zakmes, maar er zijn er ook voor handgranaat, patroonhouders, zonnebril, pioniersschop en een aantal afmetingen universele tassen in hoog, laag, breed en smalle uitvoeringen. Dus ook geschikt voor een bidon. Je kunt de tassen overal hangen vanaf je sleutelbeen tot op je buik en ook overal op de rug. Verder zitten er nog twee binnenzakken in, waar je ook nog papieren, portemonee etc in kwijt kunt. Het is een dun vest, dus kan makkelijk onder de riemen van je harnas. Op deze manier heb je gelijk ook ruimte voor al die andere dingen die je mee wilt nemen zoals camera, telefoon, zonnebril, ehbosetje etc.
Let wel op dat je de nieuwe luxe uitvoering hebt (volgens mij alleen luchtmobiele brigade ??), want de gewone uitvoering is zeker voor jouw toepassing ongeschikt. Via marktplaats of dumpzaken zijn ze regelmatig te koop, al moet je wel even zoeken
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan