Bij Radio1-journaal: waterfilter


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
P

paul1

Guest
Vanmorgen bij het Radio-1 journaal was een journalist op bezoek bij een bedrijf dat waterfilters maakt. (In het kader van het wereld waterforum ?)
De fabrikant toonde een filter 'ter grootte van een pen' waarmee zelfs modderwater drinkbaar maakte. Omdat ik te laat inschakelde is dit de enige info die ik heb, maar het lijkt me perfect voor de buitensport.
Iemand meer info: fabrikant-naam,...?
Groeten
Paul
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

waterfilter

Ik heb daar ook wel eens iets over gehoord. Vermoedelijk is dat zoiets als een rietje (ik weet de hollandse term daar niet voor, maar het is zoiets waarmee je een cocktail drinkt)met een klein filtertje in waarmee je dan rechtstreeks uit de rivier kunt drinken.
Als het dat is dan denk ik niet dat dit een volwaardige waterfilter kan vervangen en vermoedelijk is het aantal liter dat je daarmee kan zuiveren ook vrij beperkt. Ik weet ook geen fabrikant ofzo

heidi
 
rietje

Paul,

Zo nieuw is dat rietje niet... kijk even hier:

http://www.hiking-site.nl/forums/DCForumID3/225.php
Er is door meerdere mensen al wat over gezegd destijds, dus ongetwijfeld info genoeg voor jou. Fabrikant is dus filtrix. Misschien een website, zou je even moeten zoeken.

Een kanttekening: Filters als de katadyn hoe-heet-ie-ook-al-weer kunnen tot 50.000 liter filteren voor ze "op" zijn. Dat is genoeg voor een mensenleven (tenminste, ik neem aan dat je het in de vakantie gebruikt, en hier in NL wel uit de kraan drinkt :) )
Zo'n pen-filter is veel kwetsbaarder, en zal waarschijnlijk, verrekend met het aantal liters wat ie in een "filterleven" aankan, veel duurder uitvallen. Wel lekker compact natuurlijk, maar ook weer: alleen voor drinken.

Als jij water voor het koken nodig hebt, moet je met je gezicht in een riviertje gaan hangen, en elke slok die je in je mond zuigt in het pannetje uitspugen. Laat je mee-eters het maar niet zien... x( Dan zou ik toch kiezen voor een filter met pompje (grotere opbrengst ook)
Zo'n pen is evenwel altijd handig voor in je EHBO set.

Drinkze!
Pieter

"Not all those who wander are lost" -J.R.R. Tolkien-
 
Da's vast de Filtrix filterpen van Care-Plus, te koop bij o.a. Demmenie voor rond de €20,-
Zie voor info http://www.tropenzorg.nl

Een nadeel van dit dingetje is dat het inderdaad een rietje is, dus je kan er rechtstreeks door drinken maar geen waterfilter om bijvoorbeeld flessen te vullen omdat het geen pompje is.
Een 2e nadeel is dat je 'em na 100 liter al moet vervangen...

Groetjes,
Dennis
 
RE:waterfilter

B.C.B. en een andere merk ( effe vergeten )maken er ook een.
Er is ook eeen merk die een filtertje maakt die je op die merks resevoir en op platypus resevoir gedraaid kan worden, "gate keeper" heet dat geval.
 
RE: waterfilter

Ik zag het gister inderdaad op televisie, het basisprincipe was inderdaad een membraam filter in de vorm van een "rietje"
het water sijpelt door de wand van het rietje waarbij alle vervuiling, bacterien en bacillen in het rietje blijven.
1 zo'n rietje zit snel verstopt volgens mij.
Dit bedrijf (Norit) uit Enschede maakt filters bestaande uit tientallen buizen met elk duizenden rietjes, in een grote container als waterfilter.
De techniek is ergens halverwege de jaren 90 ontwikkeld door nederlandse studenten van de TU Delft, Enschede etc.

http://www.norit.info/
De pen versie wordt gemaakt door:
http://www.filtrix.com/

ik hoop dat je er wat aan hebt.
Cheers
Frank.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan