Bivakzak


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Ben op zoek naar een goede bivakzak voor te gebruiken in het hooggebergte en op trekkings. Dus enkel gore tex zakken komen in aanmerking. Op de nederlandse site nbkv ofzo las ik dat er maar één goede was Terra nova Titan. Zijn er mensen die deze hebben en is hij aan/af te raden, is het werkelijk de enigste degelijke bivakzak? Of hebben jullie goede ervaring met ander type's?

Alvast bedankt voor jullie advies
Jelle
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bossie,

Check even bij SteepPart. Zij zijn importeur van Terra Nova.

Grtx,

Raymond
 
Hee Jelle,

Ik heb zelf een Outdoor Designs Solo Raider. Das een Gore-Tex Exchange bivi en dat houdt in dat dit GTX ook gassen doorlaat. Zowel O2 als CO als CO2 en das toch wel zo fijn, verse O2 in je bivi en geen verstikkende afval gassen.

Ik vind de bivi vrij zwaar (ik weet het ik loop altijd te zeiken over grammetjes, maar toch is 1,2 kg best veel. Voor minder heb je een Terra Nova dubbeldaks tent en al bijna een Hilleberg), maar hij bevalt wel heel goed. Lekker ruim, ademend en vooral lekker warm. Ik gebruik hem vooral als winteronderkomen om een heleboel graadjes aan mijn slaapzak toe te voegen. Ik denk dat ik max de -15 haal in bivi en mijn -5 slaapzak.

Verder hebben ze van Outdoor Research een advanced bivibag.

Dan is er ook nog de Outdoor Designs Alpine bivi, das gewoon een slaapcondoom, maar wel van Gore-Tex Exchange

Eins
 
heeft er iemand soms ervaring met volgende bivakzak Advanced Bivy van OR, want de terra nova kan ik heel moeilijk aangeraken en kijk daarom naar iets anders uit.

Bossie
 
Hey,

Ik heb ervaring met beide en kan je zeggen dat je voor de titan moet gaan. De OR heeft iets meer last van condens aan de binnenzijde terwijl de titan dit nauwelijks heeft. De titan kun je bij zwerfkei zo kopen (voorraad) en iedere demmenie kan de titan zo voor je bestellen. Ik slaap er zelf al een aantal jaartjes in en ben er meer dan tevreden over.

Het enigste minpuntje aan de titan is dat er slechts aan 1 zijde een ademgat zit. Bij volledige gesloten (sneeuw/regen) moet je dus altijd op die zijde liggen met je mond in de buurt van het ademgat. Verder is ie superlicht 675 gram en voor alpinegebruik keihard de beste bivi op de markt.

suc-6-
Vragen: e.bon@eindhoven.nl

Oja, de outdoor Designs alpine bivi heeft ook meer condensvorming dan de titan.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan