Bivakzak


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
A

armimema

Guest
Hoi,
Ik vraag me af of een bivakzak het temperatuurbereik van je donzen slaapzak omhoog haalt, en zo ja, hoeveel graden. We twijfelen er nl. nog steeds aan om er eentje mee te nemen op wereldreis...

Mireille
 
Ja.. 't scheelt.
Hoeveel graden?? Geen idee.
Je kunt natuurlijk ook een laagje kleding aanlaten.

Wereldreis ze..
:7
 
Het zit eigenlijk zo: we moeten nog een regenhoes/transportzak aanschaffen voor de rugzak. Nu had ik het plan om er een te fabriceren van een bivakzak, maar dan zodanig dat die nog steeds te gebruiken is als bivakzak, wat ons dan weer extra warmte geeft in die koude nachten in Tibet, Nepal,... Maar dat doe ik natuurlijk alleen als het de extra moeite waard is. Er zijn nl. genoeg combi-regenhoes/transportzak op de markt.

Mireille
 
Hola mooie naam...

Klinkt goed hé..
Als je inderdaad handig bent met de naaimachine moet dat volgens mij wel lukken. En je bent waarschijnlijk de eerste met een ademende regenhoes voor de backpack. De eventuele naden maak je zelf dicht met seamsealer. Als je een eenvoudige sofitex bivakzak neemt zonder toeters en bellen (die van Birdland.. die bijna alle buitensport-speciaalzaken in huis hebben) weegt dat maar 300 gram en ben je voor 150 piek p.p. klaar. Een goede bivakzak is zoiezo een nuttig ding om te hebben als je vaker dit soort tochtjes gaat maken.

Succes ermee
:7
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan