Bivakzakje.....

Hoi,
Een aantal weken geleden las ik hier ergens op het forum dat er een soort bivakzak gezocht werdt om over de slaapzak te trekken.
Nu kan ik dat draadje maar niet terugvinden he...
Het was een zakje dat in de UK te koop was en op de foto op die website was het wit met groen.
De persoon die het in dat draadje voorstelde zei dat het zeer goed van kwaliteit was op gebied van ademend materiaal en waterbestendig was.
Ik weet wel niet meer wie dat was en kan dat draadje ook niet meer terugvinden :rolleyes:
Kunnen jullie soms helpen?
Alvast bedankt!

Ingels.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Was de Thermartex.
En ik wou er zo een kopen maar ze waren toen uitverkocht...
Ik wou nog eens kijken maar wist de site en de naam niet meer maar ik heb het ondertussen teruggevonden.
En ook besteld :D
Groeten.
 

Floris92

Lid Club Hiking-site.nl
Klinkt wel interessant, altijd fijn om voor weinig gewicht wat extra warmte te hebben!

Dus als ik het goed begrijp leg je dit 's nachts als je het koud hebt over jezelf heen? Buiten je slaapzak? En gebruik je het dan als enkel als deken, of er volledig 360 graden omheen (dus ook aan de onderkant)?

En de belangrijkste vraag: wat is het effect op condens? Blijft die hier buiten, of komt die tussen de slaapzak en dit ding?
 
Ik gebruik em voornamelijk voor mijn hond :) Maar voor mezelf gaat ie als laken over me heen, buitenste laag. Ademt veel beter dan mijn twee bivakzakjes.

Condensatie is afhankelijk van het dauwpunt. Laat ik t zo zeggen, dat ik ook wel eens een droge slaapzaktijk heb met de blanket er overheen. Nog nooit een echt droge tijk gehad in een bivakzak.

Ik heb nog wel eens ijs tussen bivi en slaapzak of een bevroren tijk als ik zonder bivi slaap. Ligt de blanket over de slaapzak, dan is die bevroren en de zak droog.

Zoals eerder genoemd heb ik nog de ouwe variant: geel-zilver, bijna half zo licht, soepeler en ik meen ietsje kleiner qua afmetingen. Schijnbaar wel net zo glibberig.

Edit: condens van buitenaf, bijv tentdoek, op mijn slaapzak is veel minder. Ik heb em dubbel over slaapzak en tentrommel gelegd tijdens een hoosbui waarbij een tentje niet meer waterdicht bleek. Resultaat: slaapzak droog! En ik een halve nacht wakker :-(
 
Laatst bewerkt:
toch weer 200 gram zie ik...... dan was mijn amazonas deken ook nog niet zo gek destijds voor woef denk ik.

lastig toch met al die spullen.

blijft trial and error :)
 
een APEX Climashield dekentje werkt ook warmte opwaarderend en beschermt ook het dons tegen vocht. Tenminste zolang het druppende condens niet zodanig veel is dat het vocht door de synthetische laag heen gaat.

Idealiter moet je iets hebben bij het tarpen dat super ademend is en toch tegen horizontale regen kan en licht van gewicht is. Volgens mij moet dat nog uitgevonden worden (ademende cuben fibre oid)
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan