Blaren

  • Onderwerp starter Surkol Bert
  • Startdatum

Status
Niet open voor verdere reacties.
S

Surkol Bert

Guest
Wie kan mij helpen?
Bij langere tochten heb ik altijd blaren.
Heb al verschilende schoenen geprobeerd en gebruik degelijke kousen.
Een wanhopige wandelaar!!!:-(
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Er zijn zeker oplossingen in verschillende soorten.

1. Voorkomen:

- plak voor dat je gaat wandelen de plekken waarvan jezelf weet dat je daar blaren gaat krijgen af met sporttape. Elke goed drogist weet wat het is en de outdoorzaak ook. (is een soort hele brede witte leukoplast)
- Er zijn mensen die hun voeten hardenen met kamferolie. Elke avond insmeren. Ook dit kan de drogist je leveren. NB: Stinkt wel

2. Behandelen (als je al blaren hebt)

Er zijn 2 goede soorten blarenpleisters:

- compeed
- 2nd skin

Wat je prefereert is persoonlijk. De gebruiksaanwijzing kan je meer vertellen over hoe je het moet gebruiken. Verderop op dit prikbord staat een discussie over compeed dan wel 2nd skin gebruiken. zie: http://www.hiking-site.nl/prikbord/...ic&forum=133&topic_id=3875&mesg_id=3875&page=

En op deze site staat zelfs een hele pagina over blaren:
http://www.hiking-site.nl/themas/thema_2003-09-01.php

Ook op het forum van http://www.hiking.be/nl/forum staat momenteel een discussie over compeed en 2nd skin.

Daarbij zelfs de meest ervaren hiker heeft soms blaren!
 
Al es kousen met coolmax geprobeerd?
Coolmax is een synthetische stof die je voet helpt droog te houden door het zweet weg te trekken. Bijna alle merken hebben kousen met coolmax... Deze kousen zijn wel minder warm dan kousen met wol.

Je kan ook gevoelige plekken op voorhand afplakken met tape, second skin, compeed...
 
Het kan ook aan het type schoenen liggen.

Ik heb vroeger Lowe-schoenen gehad van klasse A/B en ik kreeg er tijdens wandelvakanties een blaar per dag per voet bij. Dus aan het eind van de wandeling veel blaren. Ik gebruikte dunne ondersokjes en dikke wollen wandelsokken. Ook wekenlang van tevoren voeten insmeren met kamferspiritus hielp niet. Ik dacht dat het gewoon aan mijn voeren lag. Toen de zolen versleten waren heb ik nieuwe schoenen gekocht, Meidl Nepal van klasse C. Deze hebben een stijve zool. Dat maakte een wereld van verschil. Ik heb ze zelfs niet hieven inlopen. Ik gebruik nog steeds dezelfde sokken, maar heb nooit meer ene blaar gehad. Ja, toch 1 keertje, nadat ik 10 km over een eentonige gruisweg had gelopen. Op onregelmatige ondergrond zijn stijve zolen een groot voordeel. Op regelmatige ondergrond zijn meer flexibele zolen een voordeel.

Groeten Linda
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan