BOB-trailer


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
H

hasche

Guest
Graag hoor ik ervaringen met een BOB-trailer. Bevalt die beter dan zware tassen voor en achter op je fiets ? Hoe rijdt dat ding achter je aan ? Hoe doet ie het op slechte /matige wegen ? Is ie in een bus / vliegtuig mee te nemen ?
 
Hoi,

Mijn ervaringen met de BOB-trailer zijn beperkt, maar net genoeg om te weten dat ik er niet mee fietsen wil. Ongetwijfeld zijn er mensen die daar anders over denken...
Het enige direct merkbare voordeel is dat je fiets lichter stuurt omdat er minder gewicht aanhangt. Bijkomend voordeel is ook dat je minder zware eisen aan je fiets kunt stellen m.b.t. velgen en spaken vanwege dat gewicht.
Ik ben zelf nogal een in-de-bergen-fiets-typ en bij het klimmen vond ik het wel een probleem dat ik niet naar hartelust over de weg kon slingeren omdat de trailer je gewoon in je bewegingsvrijheid beperkt. Effe snel in een scherpe haarspeld aan de andere kant van de weg gaan rijden was er niet bij.
Het afdalen is behoorlijk eng omdat-ie nogal duwt. Op hobbelig wegdek gaat-ie boven de 40 km/h nogal stuiteren en als-tie dat in een bocht doet komt-ie dus naar buiten als je remt zodat je achterwiel probeert uit te breken. Dat is me in de Ardennen op een typische Belgische lapjesdeken weg gelukt met als gevolg dat ik in de kreukels in de berm lag.
Ik heb geen ervaring op half- of onverharde wegen, alleen op asfalt.

Groetz,
Dennis
- heeft 48-spaaks wielen zodat-ie 30 kg op zijn fiets kan laden -
 
Bedankt voor je reactie. En zo uitgebreid.
Ik kan me voorstellen dat afdalen een partijtje duwen wordt. Ook erg belastend voor de remmen natuurlijk. Misschien moet ik er eens een huren, als dat kan tenminste, om eens te proberen.

Nogmaals bedankt voor de reactie. vriendelijke groet,
Hans van Schendel
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan