Borah Gear


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Iemand ervering met het Amerikaanse Borah Gear? Wou de UL bivy van MLD bestellen maar mijn oog viel ook op die van Borah Gear, vind echter weinig mensen in Europa die er ervaringen meer hebben (in tegenstelling tot MLD)
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik heb er tijdens de Black Friday sale een snowyside bivy gekocht, paar weken terug in ontvangst kunnen nemen. Ben héél tevreden over de kwaliteit!
John is een vriendelijke en behulpzame kerel, waarmee emailcontact vlot verloopt. Ik vind hun verzending alvast beter dan bij MLD.. Je betaalt er namelijk minder voor (22 vs 30 dollar) en je krijgt er tenminste tracking bij, wat wel zo leuk is op enigszins dure aankopen ;).

Over de UL bivy zijn wel een paar Engelstalige reviews te vinden op het web.
 
Laatst bewerkt:
Hoi Bart,

Ik heb een tijdje geleden de UL bivy met zijrits en een stel event rain mitts bij Borah Gear besteld. Het moest allemaal vrij snel, maar er was goed te communiceren met John en alles is uiteindelijk op tijd aangekomen. Ik heb trouwens ook geen invoerkosten moeten betalen.

Op aanraden van John heb ik de wijde, lange versie van de UL bivy genomen en die bevalt tot nog toe goed. Je kan twee verschillende materialen voor de bovenkant kiezen: M90 en Argon zo uit mijn hoofd. John zei daarover dat Argon een factie lichter is, maar dat M90 weer iets beter ademt. Normaal gesproken raadt hij de M90 aan - is ook wat goedkoper - en die heb ik ook genomen.

Ik heb tot nu toe slechts een nacht in de bivy geslapen dus enorm veel kan ik er nog niet over zeggen. Het was begin november, redelijk fris en regende die nacht. Ik sliep onder een pyramide tarp. Ik heb prima geslapen en geen enkele last gehad van condens in de bivakzak.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

Groeten,

Arend
 
Hey Arend,

Bedankt voor de info, heb wat opzoekwerk gedaan op het internet en het ademend vermogen van de Borah producten werd toch een paar keer in vraag gesteld, zag zelfs twee blogs van mensen die een mesh hadden ingenaaid om dit te voorkomen. Het kan natuurlijk dat de zakken geëvolueerd zijn, maar twijfel toch.
 
Hoi Bart,
Ik heb dezelfde verhalen gelezen. Het is wel belangrijk om je te realiseren dat het bij veel van die kritiek om een ander materiaal gaat: M50. John is uiteindelijk ook gestopt met het gebruiken van dat materiaal omwillend van het beperkte en teruglopende ademend vermogen. Zie ook wat John hier zelf over zei in een discussie over M50 vs M90:

"I would definitely recommend the M90 over the M50. The early runs of M50 that we used in our bivys were less breathable than the M90, but still worked well for those in climates that weren't super humid. I can't speak for the newest runs of M50, but the last batch we used was almost unusable for bivys, as they didn't breath hardly at all. I ended up re-purposing most of it in other projects.

That being said, M90 is a terrific fabric, and you will love it for a bivy. Breathes great and has a nice DWR coating on it."
 
Ik heb zelf een bivakzak gemaakt met de bovenkant van M90. Bevalt prima. Ook heb ik een windjack gemaakt van M90, dat helaas na 6 jaar trouwe dienst nu versleten is. Bij www.thru-hiker.com heb ik een isolatie trui kit besteld en gemaakt. Ook deze bevalt zeer goed. Dus wat betreft M90 stof ben ik zeer enthousiast.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan