bothybag/mountain shelter voor ca. 7 personen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Hi allemaal,

Voor een winterse huttentocht met een groep van ca. 7 personen ben ik op zoek naar een lichtgewicht onderkomen om in noodgevallen onderweg te kunnen schuilen.
Het advies dat ik gekregen heb, is om een zgn. bothybag / mountain shelter voor ca. 7 personen mee te nemen. Het is een soort zak die je met z'n allen over je hoofd trekt.

Het is me vooralsnog niet gelukt om een (web)winkel te vinden waar zo'n noodonderkomen wordt verkocht. Ken iemand een (web-)winkel, desnoods in het buitenland met verzendmogelijkheid naar NL, waar ik zoiets aan kan schaffen?

Alvast bedankt voor de tips!

groeten,
Jeroen
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik neem niet aan dat je het wel eens getest hebt? Ik heb er eentje, ook van TN, die is voor 4 personen. Laat ik het zo zeggen:"Je moet wel van elkaar houden ;)". Ik neem het mee voor echte noodgevallen. Maar houdt er dus rekening mee dat het wel krap is.
 
Worden die wel gekocht voor zo grote groepen? Kan het niet lonen om er 2 voor 4 personen te kopen?

Wij hebben een 2-persoons windzak van Helsport en ook daar zit je met z'n 2-en erg krap in. Het is bijv moeilijk om allebei in kleermakerszit te zitten. Op zich is het wel een handige manier om in gure wind behoorlijk warm pauze te kunnen houden, als je ook je donsjas aantrekt ('s winters).
 
Dank voor de link naar de Terra Nova webshop. Helaas zijn de 8-, 12- en 20-persoons bothy's uitverkocht. De vierpersoons is weer niet groot genoeg om een gewond iemand in geval van nood plat in te kunnen laten liggen.

Kortom, mijn vraag blijft open!

groeten,
Jeroen
 
Je kunt ook denken aan een grote tarp. Is waarschijnlijk iets zwaarder, maar wel voor meer dingen te gebruiken dan een bothy bag.
 
Hee leuk, toch een grote lifesystems gevonden :) ik wist dat ze ze vroeger maakten maar ik zag ze niet meer op hun eigen site. Ziet er goed uit.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan