brèche de Tuquerouye

  • Onderwerp starter Onderwerp starter David
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
D

David

Guest
Hallo allen!

ik ben van plan om samen met mijn vrienin deze zomer (augustus) een hike te doen rond Torla - Gavarnie.
We waren van plan om via "le port de Boucharo" naar Gavarnie, dan naar "brèche de Tuquerouye", en via Ordessa terug naar Torla.
Kan iemand ons vertellen wat we moeten verwachten van "brèche de
Tuquerouye"?
Moeilijkheidsgraad? Extra materiaal nodig? ....

Nota: we zijn zeker niet van plan om in hutten te slapen.

P.S. Het is onze eerste hike.
P.S.2 Andere alternatieven zijn welkom.

Groeten,
David & Marijke
;)
 
Hallo David en Marijke,

De Brèche de Tuquerouye is legendarisch in de Pyreneeën, omdat er geschiedenis is geschreven en omdat de oudste berghut van de Pyreneeën bovenin de breche (2666m) staat. Verschillende keren ben ik naar de breche gegaan en iedere keer was het een enerverende klim. De Franse kant van de bres is een nauwe, steile schacht, die het grootste deel van het jaar met sneeuw is gevuld (klimmateriaal nodig dan), maar laat in de zomer is het traject in de regel (het wisselt per jaar een beetje) helemaal of bijna helemaal sneeuwvrij. Wat dan overblijft is een onaangename steile puinhelling met een zeer losse ondergrond. Te doen zonder hulpmiddelen maar lastig en niet zonder gevaar, want de kans op steenslag (zeker als er anderen boven je zijn) is altijd aanwezig. Voor iemand die met volle bepakking loopt is de Brèche de Tuquerouye een hele opgave. Ruime ervaring in het hooggebergte is een vereiste, de breche is niet geschikt voor beginners.
Ik laat het hier bij. De regio Gavarnie-Ordesa ken ik goed, al zeg ik het zelf. Mocht je meer willen weten, mail dan naar vignemale@planet.nl Graag doe ik jullie wat suggesties aan de hand.

Groeten,

Ton
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan