brander in sierra nevada california


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Beste mensen,

Een vraagje. Ik ga in september wandelen in de sierra nevada in California en ik kwam er zojuist tot mijn grote verbazing achter dat het verboden is om branders mee te nemen in het vliegtuig (dus niet alleen de fuel, maar ook echt de brander). Ik vroeg me af hoe jullie dit probleem oplossen? Ik was eigenlijk van plan om eindelijk eens een msr dragonfly aan te gaan schaffen (in Amerika), maar tis nogal zonde om hem dan vervolgens niet mee terug te kunnen nemen naar Nederland. Werken gasblikjes eigenlijk nog goed op 10000 feet hoogte? Dan is het qua prijs in ieder geval een stuk minder ernstig om hem daar achter te laten. Ik vind het maar een rare bedoening. Heb je een mooie brander in je bezit, kan je hem niet eens meenemen op reis!

Groet,
Vbibber
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Vbibber.

Stuur je hem toch aan het einde van je vakantie via luchtpost terug naar jezelf.
Het zijn wat extra kosten oke maar misschien wel waard.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
Vos,

Dat mag volgens mij net zo goed niet. Op bijvoorbeeld www.rei.com staat ook duidelijk dat ze MSR produkten niet naar adressen buiten de US versturen. Maar heeft iemand hier ervaring mee? Als dat wel zou mogen scheelt het inderdaad een hoop verspilling (weggooien lijkt me nogal zonde namelijk ;0).

Groet,
Vbibber
 
Ik heb de brander altijd in het vliegtuig meegenomen, zelfs het brandstofflesje (wél leeg en uitgewassen). Heb daar nooit problemen mee gehad.
 
Ook op vluchten naar Amerika? En hoe lang geleden heb je gevlogen? Wellicht dat het ook wel goed gaat en dat ik gewoon de gok moet nemen, maar de vliegtuigmaatschappij waarmee we vliegen is er heel duidelijk in. Dit was de reactie die ik kreeg:

The information you have read on our website is correct and as
stated: Lanterns, stoves and heating equipment which use liquid fuel, propane, butane or similar will not be accepted as baggage in accordance with dangerous goods regulations.

It does not matter if you are bringing an empty fuel bottle with the stove. The item is not permitted.

Stel dat het wel problemen oplevert dan ben ik mooi de pineut. Een hoop geld kwijt en wellicht nog een boete. Nog meer mensen hier ervaring mee?

groet,
Vbibber
 
Hoi Vbibber,
>
>Ik ga in september wandelen in de sierra nevada
>in California en ik kwam er zojuist tot mijn grote verbazing
>achter dat het verboden is om branders mee te nemen in het
>vliegtuig (dus niet alleen de fuel, maar ook echt de brander).

Waar heb je deze info vandaan?
Volgens de TSA (Transportation Security Agency) mag een camping (fuel)brander weldegelijk mee in het vliegtuig. Heb even op de Amerikaanse TSA.gov gekeken en bij prohibited items een search als stoves gedaan en voila:
http://www.tsa.gov/travelers/airtravel/assistant/editorial_1187.shtm

Groeten Gerard
 
Hallo Vbibber,
om even op je andere vraag in te gaan: een gasblikje werkt nog wel op meer dan 3000m, mits er propaan bijgemengd zit zoals tegenwoordig vaak het geval is. Toch kan het opwarmen vrij lang duren, niet vanwege de hoogte maar vanwege de lage temperatuur op die hoogte. Het is dus een goede zaak om je te voorzien van een windschermpje en een z.g. pot-cosy!
Die kan je ook zelf maken.
Groeten,
Boelo
 
Misschien kun je ter plaatse een goede brander huren.

Verder zijn die regels tamelijk hopeloos. Dit betekent dat je zelfs niet op de terugweg een splinternieuwe brander in de originele verpakking mag meenemen. Ik zou proberen om een nieuwe niet-gebruikte brander per post naar je eigen huisadres te sturen in een neutrale verpakking. Met het risico dat ie niet aankomt.

Linda
 
Het is maar goed dat ik deze regel niet kende: ik kom net terug uit de VS en heb gewoon onze brander (Omnifuel) mee terug in het vliegtuig genomen (eerst een binnenlandse vlucht en daarnaa naar NL). Geen problemen mee gehad. Onze bagage is zelfs beide keren door de security opengemaakt (er zat een briefje in dat dat was gebeurd), maar de brander en brandstoffles zaten er nog gewoon in.

Succes,
Helene


PS: Nog een tip voor het aanschaffen van outdoorspullen. In Amerika zijn die sowieso veel goedkoper dan bij ons, maar nog meer als je ze via internet in de ene staat koopt en laat bezorgen in een andere staat. In dat geval hoef je namelijk geen tax te betalen. In ons geval hebben we spullen (tent, brander en UV-pen) besteld via moontrail.com en die poste restante laten bezorgen bij het postkantoor. Houdt een zeker risico in (het moet er wel zijn als je aankomt), maar het scheelt veel. We hebben het uitgerekend: nu kostten onze spullen bij elkaar 640 euro, in Nederland zouden ze ruim 1100 euro hebben gekost. Je kunt je bestelling per express laten bezorgen en tracken via internet.
 
RE: brander in vliegtuig en VS goedkoop

Dus: Niet langer dralen: gewoon je brander meenemen!! Als je 'm op laat sturen loop je veel meer kans dat 'ie het niet haalt want dan gaat de brander OOK in het vliegtuig (luchtpost), maar dan "commercial" dus wordt strenger behandelt!! Als je in de VS bent, altijd spullen kopen (als je iets nodig hebt!!!)i.v.m. de USD.

Heb vorige week een Moutainbike meegenomen uit de VS (moest toch een nieuwe):
Nieuwprijs NL = 4950 EURO
Nieuwprijs VS = 4700 USD en 10% korting bedongen
Aanschaf in Euro's = 3135 EURO, scheelt 1815 EURO (-/- de vlucht van 875 Euro = een gratis vakantie in Boulder!!!!)

Bij Continental Airways mocht 'ie gratis mee en de NL douane was niet te zien.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan