Brander meenemen in het vliegtuig


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Er is al veel over geschreven maar toch nog een verrassende ervaring:

Tot nu toe nooit problemen gehad met mijn multi-fuel brander in de rugzak. Bij terugkeer uit Noorwegen werd me op Oslo nu echter voor het eerst gevraagd of ik een brander in mijn rugzak had. Na bevestiging wilden ze hem zien en werd aangegeven dat ik hem formeel in mijn rugzak mocht laten zitten maar dat dit vermoedelijk zou betekenen dat ze de rugzak overhoop zouden halen om hem te controleren.

Advies was om de brandstoffles eruit te halen en de brander gewoon in de rugzak te stoppen.

In plaats van de brandstoffles achter te laten heb ik de fles gewoon in mijn handbagage gestopt. Deze werd op de x-ray gedetecteerd en de handbagage onderzocht. De brandstoffles (zonder dop maar niet geheel benzine-vrij ruikend) was echter geen enkel probleem en ik mocht hem verder gewoon meenemen.

Groet,
Sander.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bizar.

Volgende keer dan dus maar geparfumeerde brandstof inslaan, of anders wat extra after-shave meenemen in de tax-free voor de fles op de terugweg. Van een passagier die naar benzine stinkt zou ik pas echt zenuwachtig worden.

Maar het is kennelijk gelukt om benzine in te slaan :)

Goede tocht gehad?

gr. Joop
 
Aankomst in Kongsvold in sneeuwstorm. Volgende morgen, terwijl de reddingsheli's af en aanvlogen om mensen uit de bergen te krijgen, besloten om terug naar Lillehammer te gaan en een tocht te maken van Lillehammer naar Ringebu door de Hedmark.

Daar veel bewolking maar weinig regen/sneeuw. Varierend van harde wind bij -8 op de fjell, tot een lekker kampvuurtje bij +10 en windstil op de boomgrens. Alleen in het weekend een paar Noren tegengekomen.

Heerlijke tocht maar vermoedelijk onvergelijkbaar met jouw ontberingen. Krijgen we nog een verslagje van je stormnacht?

Groet,
Sander.
 
Ik heb helaas minder goede ervaringen.
Na onze reis door nieuw zeeland vlogen wij terug vanaf christchurch.
Er werd graagd naar de brander, ik heb de fles laten zien, zonder dop . Hij rook nog wel iets naar benzine, de fles moest 'profesioneel ' gereinigd worden.
Ze gebruikte een minarele olie met iets anders er door heen. Dit was volgens hun niet schadelijk. Nu blijkt dat de olie is de fles blijft plakken en deze ook in de brandstofleiding is gaan ziteen na eerste gebruik.
Ik heb nu een nieuwe pomp (€45) en brandstofleiding gekocht.

oké het is nog steeds goedkoper dan een nieuwe brander.

Cola schijnt ook de fles goed schoon te maken
 
Volgens mij maakt cola de fles niet zozeer schoon, als dat het de geur van de brandstof maskeert. Als je overigens een dag vantevoren je brandstoffles met de dop eraf bewaart is meestal de benzinedamp er toch wel uitgedampt. Die mogelijkheid moet je natuurlijk wel hebben, want als je de fles zonder dop vervoert kan de rest van je bagage wel eens in zijn geheel naar bezine gaan ruiken.

Met gasbranders heb je van dit probleem natuurlijk geen last :).

Groet
Harold
 
Ik had van het weekend ook sneeuwstorm op een tocht in Trollheimen. We hadden de route een stukje geprobeerd, maar geconcludeerd dat het zicht te slecht was. Toen hebben we hem aangepast door niet de 9 uur lange geplande hoge route te nemen, maar een paar uur lopen naar een dichtbijzijnde hut via een lage route nog net onder de boomgrens. Er lag ca. 20-30 cm sneeuw. Toen op zondag de wind ging liggen was de tocht ineens de moeite waard met heel mooi uitzicht. Nog wat lemmingen, muizen en een arend gezien.

Ad branders: Ik heb ook nog nooit problemen meegemaakt met branders op binnenlandse vluchten in Noorwegen. Dat komt vast doordat de Noorse cultuur veel meer is ingesteld op wandelen/jagen/vissen. Men doet gewoon niet zo moeilijk over dit soort dingen. Noren maken zich druk om hele andere dingen waar Nederlanders weer geen probleem van maken.

Linda
 
Ik spoelde fles en brander meestal met aceton voordat ik hem inpakte.
De bezine lost op in de aceton en deze verdampt heel snel. Resultaat was een een geurloos geheel.


René
 
>Met gasbranders heb je van dit probleem natuurlijk geen last
>:).
Nee, die kan je gewoon helemaal niet meenemen in het vliegtuig :).
 
Gasbranders kan je prima meenemen in het vliegtuig. Alleen de gasblikjes niet....(maar dat wordt ook niet beweerd).

Groetz,
Dennis
 
staat me ergens bij dat iemand van het forum al een gasbrander zonder tankje is kwijt geraakt omdat ie naar gas rook.
 
Tijdens de foto-hike in Spanje bij Raymond, zijn er meerdere gasbranders meegegaan in de ruimbagage en dit heeft bij niemand problemen gegeven.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan