brandstof op Turkse trekking


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
We denken er aan om volgende zomer een stuk van de St. Paul Trail in Turkije te wandelen.

Heeft iemand ervaring met trekkings in Turkije? En welke brandstof voor een komfoor is het gemakkelijkst te vinden? Ik heb een Trangia alcoholkacheltje en een brander voor prik- en schroefblikjes. Een zoektochtje op het wijze wereldweb suggereert dat brandspiritus relatief gemakkelijk te krijgen is, maar klopt dat ook voor de kleinere plaatsjes?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ola,

Ik heb in december 2003 de laatste 160km van de Lycian Way gelopen. Wat ons opviel was dat behalve 'met je ballen in het zand'-vakanties er weinig op het gebied van toerisme ontwikkeld was. De kleine dorpjes in de binnenlanden (lees: meer dan 10km van de kust) hebben slechts de noodzakelijke artikelen voor de eigen mensen en zeker geen fancy spulletjes voor de backpacker danwel trekker (vinden ze rare mensen want als je op vakantie kan dan heb je geld en als je geld hebt ga je niet wandelen, maar koop je een auto:p ).

Ik moet overigens wel erbij zeggen dat we op benzine kookten en we dus niet echt hebben rondgekeken naar andere brandstoffen. Benzine is overigens langs de kust goed te verkrijgen, in de binnenlanden wordt het wat lastiger.

Als je overigens in de zomer gaat, dan kan het voorkomen dat het er naast erg warm ook erg droog kan zijn. Water wordt dan iets om terdege rekening mee te houden. Mocht je vragen hebben, dan kun je die ook rechtstreeks aan Kate Clow sturen. Meestal krijg je binnen een dag antwoord. Tenminste, dat was de ervaring van 4 jaar terug.


groet,
Richard

- heeft de St Paul ook nog op zijn lijstje staan
 
Ik heb gezocht naar het mailadres van Kate Clow. Googlen gaf me een ziljoen hits met haar naam in, maar ik zag niet meteen een bruikbaar mailadres. Heb jij het nog bij de hand?
 
Ik ben even informatie aan het verzamelen voor ik de gids koop. Stel dat jullie dat pad helemaal afraden... Normaal trek ik zaterdag naar de reisboekhandel.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan