Brière


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Het laatste deel van GR3 loopt door de Brière. Daar zijn erg weinig officiële kampeermogelijkheden. Heeft iemand van jullie dat stuk wel eens gelopen, en zo ja, hoe heb je dat dan gedaan? Wildkamperen? Hotel? Ben erg benieuwd naar ervaringen. Het lijkt me namelijk een erg interessant stuk, en bovendien zou ik het leuk vinden om dat laatste stukje tussen Nantes en Guérande ook nog te doen.
 
Ben daar lokaal niet bekend maar wildkamperen in Frankrijk is meestal niet zo probleem zolang je maar niet in de buurt van bewoning gaat zitten of een doorgaande weg. Je mag niet wildkamperen (in de defintie met je gezin gezellig een weekje aan een rivier staan) maar je mag wel bivakkeren in Frankrijk. En die regels voor bivakkeren zijn:
Geen bivak opslaan voor 19:00 en wegwezen voor 9:00. Verder op een uur afstand gaan zitten van bebouwing of doorgaande weg (rekbaar begrip aangezien iedereen andere wandeltempo heeft of misschien zelfs geblesseerd kan zijn daarom meer een vuistregel). Bivakkeren mag doorgaans overigens ook niet in nationale parken (hoewel in het hoogebergte het wel weer mag volgens mij).

Dus als je gaat bivakkeren in een trekkerstentje dan moet dat geen probleem zijn als je aan deze (vuist)regels houdt.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan