brinta en meer.


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Misschien al lang bekend bij velen, maar zeker zo lekker en voedzaam. Neem brinta pap, voeg suiker en melkpoeder (verkrijgbaar van Adventure Food)toe en meng onder elkaar. Dan in een waterdichte plastic opslagbus doen en meenemen. Je hoeft er alleen maar warm water bij te doen en klaar is kees.

Energiemix:
Pak cruesli en zak M&M's (met of zonder pinda's) Meng beide onder elkaar en stop het goedje in een seal-zakje. Lekker voor onderweg.

Pastamaaltijden, zoals UNO noodles (C1000 en Appie), doen het ook altijd goed, maar zijn meestal niet voldoende bij grote hikershonger. Je kunt dit zaakje evt verrijken met prei of uitjes (als je onderweg toevallig langs een supermarkt komt)

Met echte hikemaaltijden, zoals Adventure Food enzo, heb ik nog niet echt veel ervaring.

grtz

Sebastian
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Sebastian...

Het zal ook wel afhankelijk zijn van wat je doet. Slaap je op een camping, in een pension of buiten. Wat ik merk, als ik een 2 of 3 daagse wandeltocht in de Ardennen afgelegd heb, en ik doe dat op maaltijden van bijv. Knorr, ik de dagen na thuiskomst langer doe over m'n herstel. Afhankelijk van wat voor maaltijd levert Adventure-Food tot wel 8x meer energie per maaltijd in vergelijking met Knorr of Unox enzo. En het verteert veel beter. Je hoeft dus minder diep te graven om je drol te verstoppen.
Wat ik vaak doe is het geheel een beetje lekkerder maken met stukjes worst, knoflook of een uitje omdat de Hap naturel niet echt lekker is.
Aangezien ik m'n hele hebben en houden meedraag probeer ik het eten zo eenvoudig mogelijk te houden. Wat ik meeneem kun je lezen bij het discussiegroepje eten. Maar gezien de reacties krijg ik het idee dat ik een topkok ben. Ik ben juist zo benieuwd wat jullie er van brouwen..Of eet je puur uit het pakje en that's it?

tot noodle
 
Hele goede tip. Wij gebruiken ook altijd brinta als ontbijt. Voedzaam en bij gebrek aan een compleet buffet best lekker. Wij gebruikten alleen geen melkpoeder van adventure food, want die is behoorlijk prijzig. In de supermarkt kun je doosjes met zakjes voor een 1/2 liter melkpoeder kopen. Er zitten zes zakjes in een doosje en het kost ca. F 2,50. Het zij oranje doosjes.
 
Hoi die melkpoeder heet ELK en wordt geproduceerd bij campina Is verkrijgbaar bij de konmar appie heeft ze niet meer.

karel verhoeven
 
In plaats van melkpoeder gebruik ik altijd hot chocolate mix van Nestle voor de brinta . Het zit in een doos met acht zakjes en is hier bij de Hoogvliet te koop en waarschijnlijk ook bij alle andere kruideniers . Het is zeer smakelijk (je hoeft zelfs geen suiker toe te voegen)vooral als je er ook nog rozijnen doorheen mengd . Hiermee heb je genoeg energie voor de eerste uurtjes . :9
 
brinta met ELK is zeker lekker,

als je het voor de helft door musli vervangt en wat extra nootjes, zaadjes en vruchtjes erbij doet, is het echt een super ontbijt.

groet

janwillem

PS.

Ik stop het altijd in een dubbele "knijp en sluit" zak van AH wans die stop je net even wat makkelijker weg in de rugzak.
 
ZE verkopen inmiddels bij de AH wel weer ELK melkpoeder, heb het er deze week nog gehaald. Wel bij een van de grootste AH's van Nederland.

Groet Steven
 
:) welk een feestmaal

Het lijkt mijn eigen portable keuken/voorraad wel
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan