Gewoon volkorenbloem meenemen en zout, daar maak je een deegje van met wat water, vormt broodje model pita maar dan zo dun mogelijk, die bak je in een koekenpannetje, als je tefal hebt hoeft er geen vet bij, anders dun insmeren met (palm)vet. Prima te eten, in India doen ze het al eeuwen zo. Even thuis oefenen en je bent verzekert van verse broodjes, zij het iets taaier dan het gerezen brood waar je aan gewend bent.
Broodmix (koopmans bijv) werkt ook prima op die manier maar dat duurt langer omdat dat moet rijzen. Dit heb ik ook wel in een leeg literblik gebakken (deksel vast laten zitten over drie centimeter, invetten, deeg erin en deksel weer dichtdoen) in de as van een vuurtje, wel steeds even draaien en het blik maar voor de helft voldoen. Gewoon de baktijd die op de verpakking staat aanhouden, als het brood gaar is even tien minuten wachten en je schud het zo uit het blik. Kan ook in een pannetje met deksel er op, gewoon op je brander, maar dat kost liters brandstof natuurlijk....
Eet ze.