brood op tocht

  • Onderwerp starter Onderwerp starter timothy
  • Startdatum Startdatum
Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60

banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
T

timothy

Guest
Hallo!

Als je voor een paar dagen op tocht bent, kan je onmogelijk brood meenemen (wordt oud, en neemt veel plaats in). Weet iemand een alternatief voor gewoon brood?

Bedankt!
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Naast de bekende hartkeks kun je natuurlijk altijd zelf brood bakken. Zelf heb ik daar geen ervaringen mee, maar hier in Spanje zie je mensen dat wel eens doen met een speciaal pannenset.

Veel werk, maar het resultaat (na een paar keer oefenen) is het zeker waard!

Smakelijk,

Raymond
 
Ik neem meestal een rozijnen/noten-brood mee dat lang vers blijft. Het weegt wat, maar geeft ook veel energie. Zelf heb ik geen recept omdat m'n schoonvader het altijd voor me maakt, maar ik kan er wel achter komen als je geinteresseerd bent. Het zit vol energie, is heerlijk met smeerkaas of iets dergelijks en is dagen lang goed houdbaar.

Sander
 
Tuurlijk, roep het recept maar!

Zet ik het meteen bij de karige verzameling recepten op deze site.

Raymond
 
Wat je kan doen om toch als je toch brood mee wilt nemen is brood drogen.Tja het klinkt een beetje stom maar ik heb het eigenlijk van mijn oma die door geldgebrek altijd ontzettend zuinig moest zijn.
Zodra ze merkte dat ze brood over ging houden liet ze het niet gewoon oud worden maar droogde ze het bij de kachel of in de openlucht.....maar niet in de zon.
Je kan ze heel laten...er paneermeel van maken of blokjes voor in de soep.Tegenwoordig noemen ze dat croutons.
Suc6 ermee.
Bieb
 
deze zomer vonden we een boekje in de bib met outdoorrecepten uitgegeven door "op pad".
we vonden er verschillende broodrecepten in en probeerden er ééntje dat zelfs in de pan te bakken is (bloem, bakpoeder, eipoeder, zout) de platte pannenkoekjes zwellen prachtig tot 3 cm dikke broodjes. het was mijn beste ontbijt van de vakantie in de pyreneeën.(met honig en choco)
deze zomer ga ik zeker terug op zoek naar dat recept want...'t is weg!

groetjes

geert
 
Wat dacht je van Wasa knäckebröd . Het is in elke supermarkt te krijgen en je kunt het lang bewaren .
 
Brood heeft de prettige eigenschap heel compact samendrukbaar te zijn. OK het ziet er niet uit maar je bespaart wel een pak plaatst, bekijk het als je eigen gemaakte Hartkeks en het valt goed mee.
Een betere tip is museli. Ik gebruik vaak op trektochten een mix (vooraf gemaakt) van ontbijtgranen, hagelslag, brinta, gedroogde vruchten en melkpoeder. gewoon een kopje warm water toevoegen en je krijgt een 'krachtpapje' om U tegen te zeggen. experimenteren vooraf is wel gewenst.
 
Wasa neemt veel ruimte in en heeft geloof ik minder voedingswaarde als brood, hoewel ik me kan vergissen.

Een iets langer houdbare brood is het zuurdeeg brood (het allom bekende duitse brood).
Vult de maag goed en heeft veel voedingswaarde.
Ongesneden kopen blijft het langer houdbaar.
Alleen het model is soms lastig in je rugzak te stoppen en veel mensen houden er niet zo van.

Joep Doei.

Peter.
 
Gewoon volkorenbloem meenemen en zout, daar maak je een deegje van met wat water, vormt broodje model pita maar dan zo dun mogelijk, die bak je in een koekenpannetje, als je tefal hebt hoeft er geen vet bij, anders dun insmeren met (palm)vet. Prima te eten, in India doen ze het al eeuwen zo. Even thuis oefenen en je bent verzekert van verse broodjes, zij het iets taaier dan het gerezen brood waar je aan gewend bent.

Broodmix (koopmans bijv) werkt ook prima op die manier maar dat duurt langer omdat dat moet rijzen. Dit heb ik ook wel in een leeg literblik gebakken (deksel vast laten zitten over drie centimeter, invetten, deeg erin en deksel weer dichtdoen) in de as van een vuurtje, wel steeds even draaien en het blik maar voor de helft voldoen. Gewoon de baktijd die op de verpakking staat aanhouden, als het brood gaar is even tien minuten wachten en je schud het zo uit het blik. Kan ook in een pannetje met deksel er op, gewoon op je brander, maar dat kost liters brandstof natuurlijk....

Eet ze.
 
RE: Broodbakdag

En ik kreeg pas geleden een mailtje dat er 07 oktober 2001 weer een broodbakdag is...

Duncan.
 
Volkoren ontbijtbiskwie gewoon uit de supermarkt zijn ook perfect. Vezelrijk, ijzer- en calciumhoudend dus lekker gezond.
Als je in het bezit bent van een vacuummachine kun je natuurlijk je normale brood in porties verdelen en vacuum trekken.

Eet ze,

Pedro
 
Het recept is volgens mij gewoon brooddeeg, op elk pak koopmans brooddeeg te vinden, wij gebruiken het vaak om in een kampvuur brood te bakken aan een stok.
Wel een leuke uitdaging om het een keer te proberen tijdens een bivak, in een pan of in de sneeuw :-)

hyz

The Swimming Architecture Pivo
 
Precies, gewoon zelf bakken, bloem, eipoeder etc.
Heerlijk met versgeplukte bosbessen en suiker.
Een welkome afwisseling op weer eens macaroni-pap in de ochtend.


>Gewoon volkorenbloem meenemen en zout, daar maak je een
>deegje van met wat water, vormt broodje model pita maar dan
>zo dun mogelijk, die bak je in een koekenpannetje, als je
>tefal hebt hoeft er geen vet bij, anders dun insmeren met
>(palm)vet. Prima te eten, in India doen ze het al eeuwen zo.
>Even thuis oefenen en je bent verzekert van verse broodjes,
>zij het iets taaier dan het gerezen brood waar je aan gewend
>bent.
>
>
 
Ik hoorde toevallig van de week een nieuwe,

Je kan bij sommige bakkers, vooral in de dorpen vragen of ze super dik brood maken, dat wil zeggen dat het heel donker is en ook wel wat zwaar, maar wel lekker zo vertelde die man mij. Tevens wel 8 dagen houdbaar zonder teveel smaak te verliezen. Het is natuurlijk van horen zeggen, hij had het mee genomen tijdens zijn bergwandelingen....

Ik zelf zou naar het lezen van de andere post de voorkeur geven aan dat musli mixje! dat klikt in iedergeval lekker en goed voedzaam. Is niet zwaar naar mijn idee, en kan het snel en gemakkelijk eten, zelfs zonder water krijg je het nog wel weg denk ik.

Intersant om te weten!

(dt zijn nou de tips die ik allemaal zoek!)

MVG,

Roland
 
Bij de natuurwinkel verkopen ze standaard al brood wat lang houdbaar is, zeker een week.

Ik heb trouwens laatst die broodbakcursus gedaan bij Globetrotter. Was erg leuk en leerzaam. Het brood wat ik gebakken had was bovendien errug lekker. Als je je verveelt 's avonds tijdens een hike en je hebt de mogelijkheid om een vuurtje te maken, is het zeker aan te raden. Als de een kookt, kan de ander in dezelfde tijd incl. koffie achteraf een brood bakken, dus het hoeft niet extreem veel tijd te vragen. Je hebt aan een standaard pan+deksel genoeg.

grtz
Henk

The Recumbent Architecture Pivo
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Henk,

Als je hier even uit de doeken doet hoe en met welke middelen en materialen jij op een kampvuurtje brood hebt gebakken, dan ben ik bereid dit volgende week in Zweden uit te gaan proberen.

Groet,
Frank.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan