BRS 3000T titanium stove water test (filmpje)


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Heb even snel een filmpje gemaakt van de BRS 3000T titanium stove. Hij weegt 25 gram. te koop via diverse kanalen (waaronder aliexpress.com) verkooprijs tussen de 10 en 13 dollar.
Belangrijk erbij te vertellen is dat ik de test binnenshuis heb uitgevoerd (ideale omstandigheid) zonder (wind)scherm.Ik heb een titanium pot gebruikt van 900ML diameter 13cm met 450ML water. Ik heb de jets op easy to low stand gezet. Na 6 min gaf dit een rolling boil
In open veld met windscherm en wisselend weer zou je de jets nog verder open moeten zetten, maar met net iets meer power en een windscherm zou je denk ik toch wel uitkomen op een 4 a 5 minuten boiling time.
Hier het filmpje; https://www.youtube.com/watch?v=YQtdEdRGavA
 
Laatst bewerkt:
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Misschien vermeld ik dan ook best dat de schroefdraad waarmee de brander op een gastankje geschroefd wordt, uit aluminium is (meestal gietijzer) en die verslijt daardoor sneller.
 
Misschien vermeld ik dan ook best dat de schroefdraad waarmee de brander op een gastankje geschroefd wordt, uit aluminium is (meestal gietijzer) en die verslijt daardoor sneller.
Nope als het model het zelfde is als die ik heb dan zit er een insert van een soort messing achting materiaal in de behuizing waar de schroefdraad ingetapt is. Kan ook een titanium insert zijn. Maar insert moet er theoretisch inzitten. Al is het alleen al maar voor het afsluitrubber vast te klemmen.

Nu is bij mij die insert al 2 keer losgekomen. Eerste keer met wat druppels krachtlijm teruggezet en na de 2e keer maar bruut 2 componenten epoxy lijm gebruikt. Als dat niet meer houdt dan weet ik het ook niet meer[emoji12]

Getypt met veegtelefoon
 
@babelfish, ja die 44 gram brander, ken ik. Is ook 2 a 3 keer zo duur. Fire maple, vango en andere merken brengen dezelfde uit. De BRS 3000T is echter nog lichter. Op dit moment volgens mij de lichtste ter wereld met 25 gram. (nagewogen op de weegschaal en ik kom uit op 25.5 ;-) De jets zijn in vergelijking met jouw brander iets anders uitgesneden. Maar voor 12 euro (zoveel heb ik er voor betaald en gratis opsturen, wil ik hier best wel een keer de proef of som nemen of dit ding echt zo goed is of gewoon een miskoop.
Het schroefdraad/ de instert is volgens mij gewoon titanium. Het ziet er van de binnenkant echt solide uit en het lijkt me niet dat ik daar zo snel problemen mee zal krijgen. Heb wel op lange termijn twijfels bij de toevoer clip. hoe dit accuraat blijft werken. Ik laat hem altijd beetje openstaan bij inpakken, draai hem nooit helemaal dicht We wachten het af. Ik heb deze stove gewoon voor de fun gekocht, misschien wordt het een blijvertje! over het algemeen zijn de reviews van veel kopers er positief over.
 
Laatst bewerkt:
Nope, net nog eens een review nagelezen (sorry, kan er niet zomaar naar linken want is betalend) en de insert is wel degelijk geanodiseerd aluminium. Die slijten sneller, maar als je die schroefdraad proper houdt en de brander niet te ruw op een gastank schroeft, dan moet dat wel vrij lang meegaan.
Voor de rest een goedkoop en licht brandertje dat ook redelijk degelijk is.
 
@woubeir, Oke, nou ja, ik denk persoonlijk vooralsnog, op dat vlak er weinig problemen zullen ontstaan, heb er in reviews niks over gelezen..en het schroeft solide op de tank. maar zal het in de gaten houden.You never know he! Gaat het stuk na een tijd....gezien de prijs, koop je nog eens een nieuwe, voor dat geld
 
Natuurlijk, maar omdat er meestal niets over gezegd wordt, dacht ik het maar even mee te geven. Wat ieder dan doet als hij/zij over die info beschikt, is zijn/haar zaak.
 
Enig probleempje is dat als de insert los komt of stuk gaat dat je dan niet meer kan koken. De pin die het ventiel opendrukt kan je dan niet diep genoeg aandraaien. Omdat de schroefdraad rot is of omdat de insert lis is gekomen.

Getypt met veegtelefoon
 
@babelfish, ik neem naast deze ook nog altijd n lightweight alcohol alternatief ( 15 gram - caldera 10-12 stove ) mee op sommige afgelegen plekken, zo niet ..en ik ben meer in de bewoonde wereld met alleen deze stove en t ding werkt niet meer, wordt t lekker restaurantje hoppen op de route ;-) tjaa... dat kan gebeuren ja...maar t kan ook tijden goed gaan he. Maar dat heb je met alles in het leven... Niets is zeker. Zolang het t ding t doet, ben ik een happy man! ;-)
 
Laatst bewerkt:
Ik heb er toevallig ook een gekocht in december, viel afgelopen week in de bus. Lees nu deze thread.
Echt een bizar klein ding. Ik ben op zich geen grote fan van gas (liever benzine, alcohol of hout), maar deze kon ik voor 11 dollar niet laten liggen. Weer een mooie aanvulling op mijn brandercollectie en altijd handig om als backup in je tas te stoppen.
De reviews zijn goed, echter krijg ik bij deze lage prijs altijd een vervelend onderbuiksgevoel voor wat betreft de veiligheid en duurzaamheid. Mocht hij stuk gaan tijdens een tocht, dan is het in veel gevallen wel mogelijk om alsnog op hout te gaan koken, maar stuk gaan met steekvlammen o.i.d. tot gevolg is dan wel weer een ander issue.
Verder voelt hij wel solide aan en kan ik over de afwerking ook niets kwaads zeggen.
 
@sebastian : Time will tell. We gaan het meemaken. vooralsnog hier ook geen negatieve punten waargenomen. Dus misschien wel gewoon een bestbuy! ;-)
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan