Buitensport telefoon???


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ola,

Het word eens tijd voor een mobieltje die geschikt is voor de buitensport. De oude Nokia die ik daar voor gebruikte is aan vervanging toe, in Rogen deed hij het niet meer volgens de verwachtingen.

Nou heb ik gister even met de Nokia 5140i gespeeld en dat leek me wel wat. Nou is dit al een ouder model, op zicht niet erg (lees goedkoop) maar er zullen onderhand vast wel nieuwere modellen uitgebracht zijn.

Kortom wat we zoeken is een GSM die met alle netwerken overweg kan, bestand is tegen de elementen, goed ontvangst, een behoorlijke accu en natuurlijk niet al te zwaar is.

Thanks...
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi,

Ik heb sinds een maand of wat de Nokia 5500 Sport:

* Roestvrij stalen behuizing voor bestendigheid tegen schokken, stof en waterspatten
* De gebruikersinterface voor sportprestaties volgt je prestaties op..

bla, bla, bla

Fijne telefoon, maar van al die extra functies heb ik nog nooit gebruik van gemaakt. En op de meeste afgelegen plekken (niet-NL) waar ik echt mijn telefoon nodig zou hebben, doet hij het toch niet omdat er geen dekking is.

Daarvoor moet toch de satelliet telefoon mee,

Twan
russian_nomad
 
Jan Anne,

Misschien loont het de moeite om de M-serie van BenQ-Siemens eens te bekijken en dan met namen de M75 en M81. Die voldoen volgens mij wel goed aan je wensen.

Of is de Panasonic Toughbook CF-P2 inmiddels ook al in Nederland verkrijgbaar?? :)

Raymond
 
Hallo,
bij deze mijn eerste post, maar ik volg de website al geruime tijd.
Als je echt iets degelijk wilt:
http://www.sonimtech.com/features_xp1.html
Hij is deze maand uit geloof ik, en kost ongeveer 299 euro.
Het is echt iets datk zelf ook wil, ter vervanging van mijn Nokia 5100, die ongeveer hetzelfde is, volledig van rubber, reeds verschillende malen per ongeluk in het wasmachien beland, en telkens eruit gehaald, en hij stond nog aan en kheb hem direct weer kunnen gebruiken, maar na 8jaar is hij toch op...
maar voorlopig niet genoeg geld, nog eventjes wachten tot deze toestelletjes goedkoper worden.
Servaes
 
Thanks Servaes, ik ben bang dat ik mijn nieuwe telefoon gevonden heb.

Specs zijn leuk maar na het bekijken van de filmpjes (rustig op de zaak) ben ik toch overtuigd dat dit hem gaat worden. Als een auto er over heen kan rijden, ze hem van een flatgebouw kunnen gooien, hij als golfbal of basebal gebruik kan worden, rustig een tijdje in een bierbadje kan liggen dan denk ik dat hij het bij mij jaren gaat volhouden in de bush bush.

Oh ja, tis meteen een walkie talkie, in ieder geval nuttiger dan een ingebouwde camera;-)

Hier is een betere site voor meer info:
http://www.toughestphone.com/en/xp1

Volgens de site kan KPN hem leveren, laat ik daar nu net een abonnement hebben die verlengd moet worden :7

Dank heren voor de reacties, toch wel weer handig zo'n forum waar je binnen ca een uur antwoord op je vraag hebt:D
 
Jan Anne,

Weet je het zeker?

"Tests have indicated that the XP1 provides about five hours of battery life."

Dan moet je 'm dus alleen aanzetten als je zelf wilt bellen :)

Raymond
 
Gelukkig is dat de talktime, niet de standby tijd, anders was het wel een giller geweest inderdaad.

Ik bel btw wel op die manier, telefoon aan, smsjes ontvangen en versturen, eventueel bellen naar het thuisfront en meteen weer uit. Ben niet in de bush om bereikbaar te zijn, het is echter wel handig dat het kan als het mij uitkomt....
 
Hallo,

Even off-topic,

Aan Jan Anne; Prachtige foto's die jij hebt genomen, vooral die natuurfoto's vind ik persoonlijk erg mooi. Zijn die foto's genomen met die Nikon D200?
Vast niet met een mobiele telefoon ;-)
 
>Oh ja, tis meteen een walkie talkie, in ieder geval nuttiger dan een ingebouwde camera

Is dat die PTT functie? Die moet namelijk ondersteund worden door je operator, en das in NL niet het geval voor zover ik weetx(
Verder ziet t er wel cool uit :+
 
Thanks en ja alle foto's nieuwer dan 18 maanden zijn met de D200 genomen.

Op de onderstaande link staan trouwens alle EXIF gegevens bij de foto's en in de keywords is de gebruikte lens vernoemd.
 
Leuk speeltje. Is'ie ook intrinsiek veilig, of maw, kan ik die ook meenemen als ik een (petro) chemische plant bezoek, zonder daar voldoende energie af te geven voor explosies/ontbrandingen?

Eins
 
Hi Eins,


P-54 Rating - The "5" means "Dust Protected. Ingress of dust is not totally prevented, but dust does not enter in sufficient quantity to interfere with satisfactory operation of the equipment. The "4" means "Protected against splashing water. Water splashed against the enclosure from any direction shall have no harmful effect."

en kijk dan ook gelijk eventjes hier:
http://en.wikipedia.org/wiki/MIL-STD-810

Lijkt er idd op dat dit device voor militair doeleinde mag worden gebruikt in ruimtes waar explosiegevaar heerst. Denk alleen nyet dat je er bij bv Sabic mee de afgesloten ruimtes in komt...

Bas
 
Hebben jullie geen Mythbusters gekeken, daar kregen ze met een mobieltje geen enkele licht ontvlambare stof aan het branden door middel van een mobiel :)

Maar mocht die telefoon daarvoor goedgekeurd zijn, kan ik je nu alvast vertellen dat je er dan nog niet zo fabriek mee binnen komt. Of je moet hele documenten meenemen dat die telefoon het certificaat heeft. Risico's nemen ze er niet, weet ik uit ervaring.
 
Welke frequentiebanden kan hij aan? Zou een beetje flauw zijn als het een dual-band is en je zit aan de andere kant van de atlantische oceaan....
Heb zelf een Motorola V3, niet omdat-ie robuust is en buitensport en zo, maar omdat het de goedkoopste quad-band is. Zonder 850 MHz band heb je in het grootste deel van Zuid-Amerika dus geen telefoon :)

Groetz,
Dennis

- Zit dus 4-5 keer per jaar in Zuid-Amerika -
 
>Misschien loont het de moeite om de M-serie van BenQ-Siemens
>eens te bekijken en dan met namen de M75 en M81. Die voldoen
>volgens mij wel goed aan je wensen.

Die M75 heb ik. Maar die is volgens mij niet meer nieuw te koop. Wel een redelijk robuust ding, maar ik ga er voor de zekerheid toch voorzichtig mee om.

Linda
 
Hebben jullie al gehoord van de Sonim XP1? Een nieuwe zeer robuuste telefoon. Hij is getest door journalisten door hem 50 keer op de grond te gooien, 10 minuten onder een stromende kraan te houden en er met een auto overheen te rijden. Daarna deed hij het nog. Je moest hem niet in water laten liggen.
Hij kan alleen bellen en SMS-en. Verder ongeveer niets.

http://www.sonimtech.com/
Zorg dat je je boxen aan het staan als je de website opent.;)
http://www.sonimtech.com/features_xp1.html

Linda
 
Ik heb sinds een tijdje de Motorola Motofone F3. Het is natuurlijk niet te vergelijken met een Sonim XP 1, maar de prijs ook niet. De F3 is zeer licht en klein, en kan ook goed tegen een stootje, tegen waterdruppels en tegen stof. Er zijn op internet best leuke filmpjes te vinden over iemand die met de F3 gooit en erop springt en dat deze het gewoon blijft doen...
De prijs is ook heel anders dan die van de XP 1, namelijk maar een Euro of 30, zonder abonnement of kaartje, simlock vrij, dus je kunt gewoon je eigen kaartje (en numer) blijven gebruiken.
Je zou dit bijna kunnen zien als een wegwerptoestel, alleen blijft deze het doen nadat je hem weggegooit hebt. ;-)
Oh ja, je kan er behalve bellen verder ook bijna niks mee, alleen nog een beetje (lastig) SMSen.

Dus misschien is dit iets, of juist voor erbij als tweede telefoon.

*edit: link oa: http://www.motorola.com/consumer/v/...1110VgnVCM1000008206b00aRCRD&show=productHome
 
He Ellen,
goed idee

ben ook op zoek naar een alternatief toestel, voor buitengebruik.
een beetje vocht maakt dan ook niet meer uit.

overigens bij vodafone een sim-only kaart voor 5 euro per maand, dat is toch goedkoop.

met vriendelijke groet, Bert :) :)
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

RE: Buitensport telefoon - frekwentiebanden

Dennis,

Kun je ons als ervaren wereldreiziger eens voorlichten ;-) ? Ik kijk ook al een tijdje naar een ding voor outdoor, gebruik tot nu toe daarvoor het inmiddels antieke "postbankmobieltje". En jawel, die doet het nog prima. Kan de frekwenties echter niet meer achterhalen (zou dual band zijn, wat ligt dan het meest voor de hand?).

De XP1 heeft 900, 1800, 1900 Mhz. Dus niet de 850 die je noemt. De heel veel goedkopere Motofone F3 heeft 900, 1800 Mhz.

Zijn de frekwenties operator - geografisch bepaald, en hoe zoek je dat uit ?

gr. Joop
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan