Buitensport YouTube-kanalen

Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik doe het net 'andersom'. Regelmatig bekijk ik op You Tube video's maar dan baseer ik het op 'zoekwoorden'. Vervolgens verfijn ik het dan weer met 'datum'. Een voorbeeld: Hyperlite Mountain Gear- laatst maand/week. Als je dit 'regelmatig' doet dan zie je heel vaak dezelfde kanalen voorbij komen die getagd zijn met de naam, maar vaak ook relevant zijn in een bredere contaxt (in dit geval lightweight hiking)
 
Leuk topic!

Een paar die ik nu volg:

Darwin onthetrail (https://www.youtube.com/channel/UC18exdGWh7piVWisrnDXiZg)

Een beetje een hipster, maar veel informatie over (Amerikaans) ultra light gear.

GuideYouOutdoors (https://www.youtube.com/channel/UC9TppmBnbMWJl6nclO05-hA)

Van alles wat, en mooie plaatjes!

Homemade Wanderlust (https://www.youtube.com/channel/UCQhqmV26773qZhzqJz4VFcw)

Amerikaanse meid met prettige ‘southern drawl’. Ben nu haar PCT-verslag aan het afwerken. Appalachian Trail heeft ze ook al gedaan en dit jaar wil ze haar Triple Crown halen.

Iohan Gueorguiev (https://www.youtube.com/channel/UCqiYX6cqxQI9CqhH_kvHeOw)

Een Bulgaars-Canadese bikepacker. Ik volg hem vooral omdat hij zo heerlijk naïef of zorgenvrij Noord- en Zuid-Amerika doorkruist. Blijft altijd positief!
 
Ja leuk he Henk, ik heb op de trekbank op school ook vaker touw getest en je staat er versteld van hoeveel een foute knoop in een touw het touw kan verzwakken, tot wel 50% en meer.
 
Ik kijk heel graag naar de video's van het kanaal Scotlands Mountains. Superaardige kerel (Murray Wilkie) die prachtige wandelingen (soms ook flink klimmen!) door de Schotse bergen maakt. Sinds kort maakt ie ook kortere uitleg/materiaal video's. Misschien wel even wennen aan z'n Schotse accent ;)
https://www.youtube.com/channel/UCJyJKu3ysdceGqK_JaZFUNA

Verder volg ik ook Wheels to Wander. Een Nederlands stel die een wereldreis per fiets maken. Als ik mij niet vergis is de missie: op de fiets van Alkmaar naar Indonesië. Het heeft niet met hiking te maken maar het zijn wel interessante reisvideo's met leuk commentaar en natuurlijk prachtige beelden van alle landen waar ze doorheen fietsen.
https://www.youtube.com/channel/UCRooai9NLae8V4lijcYaO2g

Het Youtube kanaal wat mij heeft geïnspireerd om serieus naar een wandeltocht in Zuid-Noorwegen te gaan kijken is het kanaal van de Zwitser Heini Hefti. Rustige wandelvideo's met prachtige beelden (zonder commentaar).
https://www.youtube.com/channel/UCAI9GTHqRipvrGoNUgRQKiw

Tot slot nog een paar mooie video's van een aantal GR wandelingen. Mooi gefilmd, zonder commentaar en uiteraard weer met de prachtige beelden van de omgeving.
https://www.youtube.com/channel/UCQm7oATZRYLETg-Lbt2ddKA/videos
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan