Buitensportzaken: een top 5


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Iedereen roept steeds dat hij of zij bij de beste buitensportzaak van Nederland werkt of winkelt, maar zelf heb ik eigenlijk geen echte voorkeur. Af en toe snuffelen bij Bever of Zwerfkei, een andere keer als ik in de buurt ben eens bij Spac Sport naar binnen wippen.

Als ik dan toch een top 5 samen zou moeten stellen, dan zou die er waarschijnlijk zo uitzien:

1. Zwerkei in Woerden
2. Bever in Hilversum
3. Spac Sport in Nijmegen
4. Schneider in Den Bosch
5. Kathmandu in Utrecht

Interessanter is wellicht waarom sommige winkels hoog scoren en sommigen juist niet. Zo vind ik persoonlijk het 'snuffelgehalte' bij Zwerfkei hoog en dus leuk (ik kijk het liefst eerst een uur zelf rond) en kom ik nauwelijks in de Randstad (en dus staan daar ook geen winkels van in mijn top 5). Verder is de service bij Bever Hilversum gewoon goed (veel betere ervaringen mee dan de 2 keer dat ik Den Haag was) en is Spac Sport gewoon lekker groot en ruim.

Hoe ziet jouw top 5 er eigenlijk uit?

Grtx,

Raymond
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Nu woon ik in de buurt van Utrecht, dus ik heb gelukkig ruim de keus hier in de directe omgeving.
Factoren die belangrijk voor mij zijn (niet per definitie in deze volgorde):
- Aanbod
- Deskundigheid personeel
- Beschikbaarheid personeel (Nemen ze de tijd voor je?)
- Sfeer
- Inrichting

Verder moet ik wel vermelden dat ik meestal niet op zaterdag ga, zodat het wat rustiger is. Ook vindt ik het lekker om rond te neuzen, zodat dat er continue een verkoper ik mijn nek zit te hijgen. Als ik dan wel advies wil, moet ik wel snel iemand kunnen vinden.

Top 5 (Met commentaar):

1. Zwerfkei, Woerden.

Grote zaak, enorm aanbod, leuk ingericht en lekker om te rond te kijken. Bovendien goed te bereiken met eigen vervoer, en 10 min. lopen van het station. Verder vind ik het (vele) personeel deskundig, en geven ze toe dat je beter iemand anders kan spreken voor specifieke informatie. Grote boekenafdeling.

2. Kathmandu, Utrecht.

Een hele verademing na vaak naar Bever Utrecht te zijn geweest. Groot aanbod, Deskundig (in ieder geval in klimtechnische zaken). Centraal gelegen. Leuke boekenafdeling.

3. Bever Hilversum.

Grote tentenafdeling. Ik ben hier alleen maar geweest voor een tent. Nemen alle tijd voor je (althans door de weeks). Geven persoonlijke mening als dat gevraagd wordt, maar proberen niet iets te verkopen.

4. Slee, Utrecht.

Kleine zaak met klein aanbod. Wel goed personeel, en vaak liggen de prijzen hier net wat lager dan bij andere zaken.

5. Spac Sport, Nijmegen.

Grote zaak, flink aanbod. Kreeg toendertijd als reisleider leuke korting.

Uiteraard is dit mijn persoonlijke mening, en kom ik niet vaak in zaken elders, zodat ik hier geen mening over kan geven.

Fedor.
 
[font size="1" color="#FF0000"]Laatst gewijzigd op 05-03-01 om 10:30PM (GMT 1)[/font][p]Buitensportzaken in Belgie,

Mijn top-5

Bourgeois in Oostende, ruim aan materiaal en ervaren mensen.Maar echt op je gemak kijken?

Deweert-Intersport ook in Oostende, mooie keuze voor vele sporten.

Gecko te Hasselt-Alken, niet echt ruim maar dat ietsje meer.

A.S. Adventure Store globaal over het land verspreid, buitensport-is-in klerenwinkel maar met toch heel veel leuk gerief aan soms schappelijke prijzen.

Karibou te Hasselt als het echt dringend is! Veel gerief maar dat is het dan ook maar.

Alain
 
Eindelijk iemand die licht schept in de duisternis van Belgische buitensportzaken :)

Op die manier weet je tenminste waar je nog snel ff kunt binnenwippen voor je gaat kreperen in de Ardennen.

Thanks!

Raymond
 
Groot of klein, naam en faam of niet, 't staat of valt met de medewerker die je treft.

Bij Perry Sport in Leeuwarden is het aanbod beperkt. Toch werd ik goed geholpen. Na enkele schoenen bekeken te hebben zij hij eerlijk: "je moet maar eens bij Bever kijken".

Bij Bever in Steenwijk eenmaal steengoed geholpen, zeer uitgebreid en goed en nuttig enzo geïnformeerd. Een andere keer troffen we een medewerker die ook breedsprakig was, maar het vooral belangrijk vond zijn kennis tentoon te spreiden, in plaats van ons zorgvuldig te informeren.

Op zaterdag naar de Zwerfkei. Een ramp als je haast hebt, maar dat was m'n eigen schuld. Als je eenmaal een verkoper te pakken hebt, neemt hij wel alle tijd. Hulde!

Kortom: hou je kop erbij. Als je meer weet dan de gemiddelde verkoper, verwacht dan nix meer. Wil je echt goed geïnformeerd worden, stel je dan in op een zoektocht, wat niet iedereen/iedere zaak kan dat.
 
Lastig hoor een top 5. Ik heb persoonlijk veel goede ervaringen met verschillende zaken, dus zal het bij mij eerder op andere factoren aankomen. Hiermee bedoel ik dan korting, vakkundigheid, sfeer enzo.

Komt ie:
1. Bever Zwerfsport (Omdat ik daar 25% korting krijg, alles kan
bestellen en gewoon goed wordt geholpen)
Niet helemaal eerlijk dus.

2. Demmenie Rotterdam (perfecte service en vakkundigheid)

3. Zwerfkei (inderdaad goede sfeer/snuffelgehalte, goede service)

4. Slee Rotterdam (goed personeel echter klein aanbod)

5. Bever Enschede (mooie shop, goed personeel)

Echt helemaal objectief ben ik dus niet daar ik in de eerstegenoemde drie zaken regelmatig kom en altijd zeer goed wordt geholpen.
 
RE: Buitensportzaken: een top 5 in belgie

Waarom de Kariboe zo 'afbreken', allé, toch als matig bestempelen??
Zij leveren zeer goed materiaal, beter dan de gecko (natuurlijk ook wat duurder, maar zeker niet meer dan bv Bever), minder grootschalig en niet zo commercieel opgevat als AS Adventure. Als er een buitensportzaak is waar je wel moet langsgaan is het zeker die (toch als je superieur gerief wil). Voor het inderdaad iets gewonere en budgetvriendelijkere(en dat blijft nog altijd zeer goed) kan je beter in de gecko (en de laatste tijd hebben ze ook de toppers in hun assortiment) terecht. AS Adventure vind ik vooral zoiets als een supermarkt en dat idee zit me wat tegen.

Sans rancune
Bert
 
Ik werk zelf sinds twee jaar bij de Vrijbuiter. Ben een geboren wandelaar en dat doe ik heel intensief. De Vrijbuiter heeft nog steeds het imago van een supermarkt. Maar dat is een beeld van vroeger. Zelf ben ik heel critisch wat betreft service en ervaringen van verkopers en ik moet zeggen dat we nu een stadium hebben bereikt waar we ons kunnen kwalifieren als zeer bekwame outdoor winkel.

Daarom zal ik dus bij deze de Vrijbuiter op nummer 1 zetten. Dat wou ik in eerste instantie niet doen, maar ja eerlijk is eerlijk en dat hebben wij verdient deze afgelopen twee jaar vind ik!

Mijn Top 5:

1 - Vrijbuiter/Roden
2 - Spac Sport/Nijmegen
3 - Bever/Hilversum
4 - Carl Denig/Amsterdam
5 - Bever/Alkmaar

Met sportieve groeten,
Siegurd
http://www.go.to/mb2001.nl
 
Daar ben ik het helemaal mee eens!
Ben wel eens met haast voor de eerste keer van mijn leven bij de Vrijbuiter naar binnen gelopen, vond het veel te veel camping en caravan, weinig outdoor, maar toch als je goed kijkt was er wel wat maar had nauwelijks tijd meer over. Omdat iedereen er zo positief over is, ga ik nog een keer langs maar dan neem ik echt de tijd, is toch echt belangrijk. Een top 5 is moeilijk te maken, het is iedere keer weer anders als je terug komt bij een zaak.
Dirk :)
 
Hoi Siegurd,

Vrijbuiter op 1? Geen idee, nog nooit geweest. Werk zelf bij je nummer 5. Ga er natuurlijk alles aan doen om op 2 te komen (1 zal moeilijk worden, vrees ik!).

Buitensport ze,

Wouter
 
[font size="1" color="#FF0000"]Laatst gewijzigd op 09-07-01 om 03:17PM (GMT 1)[/font][p][font size="1" color="#FF0000"]Laatst gewijzigd op 09-07-01 om 03:10 PM (GMT 1)[/font]

Ah, top-5jes, leuk...

1. Zwerfkei - Woerden: zeer mooie grote winkel, goede service
2. Demmenie Eindhoven: goede service, gezellige sfeer
3. Schneider Den Bosch: beetje klein, maar lekker dichtbij
4. Bever Eindhoven: beetje rommelig maar wel gezellig
5. Kathmandu Utrecht: daar is mijn hobby begonnen ooit, onpraktische lokatie

Verder kom ik geregeld bij Sportsworld in Leerdam, maar dit is geen outdoor zaak maar een sportwinkel met een outdoor hoek. En, oh ja, Raymond, Leerdam ligt in Zuid-Holland, niet in Gelderland. ;-)
 
Vooruit, toch maar eens doen, dat top-5je maken. Het is wel zo, denk ik, dat het allemaal valt of staat met de verkoper die je ontmoet. Deskundigheid en eerlijkheid, het ontbreekt er helaas maar al te vaak aan..

1- Onbetwiste eerste: Namaste in amersfoort. Ik ben er nu drie keer geweest, drie keer een andere verkoper en iedere keer top! Prijzen zijn redelijk, advies is prima, goede spullen en het is een lekkere snuffelwinkel.

2- Bever Eindhoven, ondanks dat geklooi met mijn defecte LED-lampje.... ALS je met je vrouw/vriendin op pad gaat is de afdeling mevrouwenoutdoorkleding geweldig.... Heb ik de tijd om lekker rond te kijken bij de spullen die me WEL interesseren.

3- De Waard in Uden. De mannen van de loodzware tentbunkers dus. Niet zo'n geweldig assortiment, maar wel goede spullen. Ik loop sinds kort met een rugzakje van hun eigen merk en dat bevalt zo goed dat ik er nog eentje voor zoon1 bij heb gekocht. Voor mij ook lekker in de buurt.

4- Perry sport... Nog nooit een misser gekocht, hoewel ik er geen spullen koop waar ik echt van afhankelijk ben, wel familievakantie-uitrusting zoals inflatables voor de zonen, gebruiken we al vijf jaar zonder ellende, idem daypackjes etc etc., allemaal eigen of (sorry Perry) B-merken. Lekkere prijsjes trouwens, en meestal redelijk advies.

5- Karsten in Zwaag, de mannen van de opblaastenten (Ik heb er dus al 10 jaar een, voor de familievakantie en voor dat doel zijn ze het einde). Wat service betreft op eenzame hoogte, de manier waarop ze een foutje van hun kant goedmaakten was werkelijk geweldig. Leuk assortiment outdoorspul, leuke mensen en, nogmaals, die tenten zijn geweldig.

6- Tja. Hm... Top zes dan maar: de Wit in Schijndel. Supermarkt, hoog sleurhutgehalte maar wel goed spul voor een goede prijs en een uitgebreid assortiment. En verdomd, ik kwam er een verkoper tegen die echt wist waar hij het over had. Toch, hier moet je weten wat je nodig hebt, niet iedereen snapt het helemaal daar (Die vent bij de schoenen wel, trouwens).

7- Top zeven dus, mag dat? Vast wel. Hout Brox sport in Uden. Uuuuuuren bomen over het verschil tussen Wenger en Victorinox en dan niet pissig worden als ik toch nog even wacht met de aankoop, dan verdien je een plek in deze lijst vind ik. (Later toch de Wenger gekocht daar) Assortiment is tamelijk uitgebreid, aardige mensen, goed advies.

Voor de rest koop ik wel eens wat in dumpshops ed, altijd grappig om maar 1/3 van de "outdoorzakenprijs" kwijt te zijn voor roestvrijstalen mokken, esbit setjes of alarmfluitjes...

Uit mijn lijstje valt misschien al op te maken dat ik het op twee manieren doe, met en zonder familie, en dat vereist twee uitrustingen in ons geval, tamelijk kostbaar, vandaar mijn (af en toe TE) prijsbewuste blik op de zaken.
 
Nou, half jaar na starten van deze discussie wil ik ook nog wel effe een top 5je kwijt:

1) Zwerfkei
Hebben eigenlijk alles, tot clipless fietspedalen aan toe. Wel sterfensdruk op vrijdag-avond.

2) Bever Rotterdam
Hebben ook alles, maar leiden helaas aan een chronisch gebrek aan personeel. Op zaterdag met 2 of 3 man rondlopen kan echt niet.

3) Slee Rotterdam
Ze zijn daar bijna te eerlijk. Als ze het niet weten geven ze het toe (ipv een verkooppraatje op te hangen) en indien nodig sturen ze je door te sturen naar de concurrent.

4) Wilms Floet Beverwijk
Bestaat helaas niet meer bij mijn weten. Was leuke zaak met een eigenaar die (als het rustig was) mooie verhalen kon vertellen.

5) Kathmandu
Hebben 1 groot nadeel; eigenlijk 2. Ze kijken je continu op je vingers (wordt blijkbaar veel gestolen) en willen net iets te graag verkopen. Maar hebben wel heeel veeel.
 
de absolute nummer 1:

Demmenie Sport in R'dam, niet alleen qua aanbod maar ook voor advies, deskundigheid en gezelligheid.
Goed personeel die je niet meteen het duurste aan probeert te smeren maar eerst naar je wensen luistert en daar een product bij vind.


Op 2:

Slee Rotterdam, klein maar fijn.


Op 3:

Bever Rotterdam voor de aanbiedingen.

op 4 en 5:

HB Active Life, Rotterdam
Crew Adventure Store, Rotterdam


Gegroet

Zenno
 
OK, hier komt mijn top 5, die net aangepast is omdat ik afgelopen weekend 2 toonaangevende zaken in NL voor het eerst bezocht heb:

1 Zwerfkei in Woerden: Waarom ben ik hier nooit eerder binnen geweest????? Groot, uitgebreid en toch een echt intiem buitensport gevoel. Bereikbaarheid is perfect (aparte motor parking!!) Hier zal ik nog vaak binnen stappen, zeker als het om grotere aankopen gaat

2 Katmandu, Utrecht: Ondanks de drukte van afgelopen zaterdag heel goed geholpen. Op mijn vraag waar de tentjes stonden uitgebreid rondgeleid en voorgelicht, ondanks mijn mededeling dat ik geen koop plannen in deze richting had. En die North Face tent die er stond?? Zucht... Was ik maar rijk, en niet zo knap..

3 Spac Sport, Nijmegen: Zal ik altijd even binnen stappen als ik in de buurt ben, hier begon het allemaal vor mij, een lange tijd terug.
Blijft een prettige zaak, met goede service.

4 Outdoor & Travel fitters, Bergen op Zoom/Roosendaal: Wat het niet al te grote assortiment niet doet, doet de service wel: perfecte, persoonlijke bediening, altijd tijd voor een babbel en een verhaal.
Hobbiisten voor hobbiisten.

5 Een piepklein winkeltje in Terneuzen, helemaal afgeladen met materialen. Ben de naam helaas vergeten, maar prima sfeertje. Heeft behoorlijk veel op het gebied van (sport)klimmen.
 
Is iemand weleens in Vogtschmidt's Outdoorcenter in Veenendaal geweest? Ze hebben daar best wel veel. Is effe zoeken ernaar (in een kelder aan de Tuinstraat, een zijstraat van de "Passage", maar dan is het ook de moeite waard vind ik.
Wat vinden jullie??
 
Here are the results of the votes from heenvliet:

M.B.T. de regio Rotterdam:


1 Caravan zaak met outdoor shop in Hellevoetsluis
2 Slee Rotterdam
3 Vervat Rotterdam
4 Bever Rotterdam

De zaak in Hellevoetsluis heeft een behoorlijk assortiment en is in deze regio zeker de goedkoopste; Dubbele Colemann brander haast overal in de regio Hfl. 265,00, in de aanbieiding bij Vervat Hfl.249,00 maar in Hellevoetsluis Hfl. 199,00. Active Leisure matje overal Hfl. 275,00 in Hellevoetsluis Hfl. 219,00 en ga zo maar door.
Recentelijk "scoorde" ik hier zelfs een Berghaus en een Nomad fleece voor Hfl. 160,00(samen) in de uitverkoop en dit waren beslist niet de enigen die in de aanbieding waren.
Wat ik trouwens voor veel spullen ook moet aanraden : De Dump (2000)
hier haal je een heleboel handige spullen weg tegen aantrekkelijker prijzen dan bij een outdoorshop, misschien wel geen merk maar wel goed spul(hebben ook een goed assortiment legervoedsel, vaak goed te eten en niet zwaar of duur)
}>
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Euh, de A.S. Adventure kan je toch moeilijk als buitensport winkel beschouwen hoor. 't is trouwens een redelijk dure winkel (tenzij ze weer een hoop materiaal verkopen in solden...). Beschouw het eerder als een grootwarenhuis die vooral probeert zijn eigen producten te verkopen.

De Berghut is veel profesioneler en goedkoper.
Een ander alternatief is Avventura (Gent, Brugge, Brussel en Kortrijk).

We hebben gemerkt dat Camping Relax (Gent, Waterloo, Ruisbroek) zich ook meer probeert toe te spitsen op de trekker. 't lijkt allemaal een beetje rommelig (en vol gestouwd) maar de mensen zijn heel vriendelijk en zullen je zeker proberen te hebben. Hier en daar hebben ze juweeltjes van dingen :-) maar het valt niet zo goed op tussen de camping tenten...

Jan
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan