buitensportzaken in canada


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
hoi allemaal,

eind mei mag ik voor mijn studie drie weken onderzoek doen in canada (vancouver island om precies te zijn). Weet iemand hoe de prijzen van buitensportzaken vergeleken zijn met nederland? Misschien kan ik dan daar nog wat leuke spullen op de kop tikken.

gr. simon
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ehm, ik zou zeggen, dat zie je vanzelf als je er bent. Maak een lijstje met dingen die je best graag zou willen hebben en wat ze kosten hier, en ga eens een dagje neuzen aldaar....
Ik ga er van uit dat het daar (redelijk) wat goedkoper is.

Groetz,
Dennis
 
Hoi Simon,

mijn ervaring dateert alweer van '98 dus is enigszins gedateerd, maar wat ik gezien heb bij bijv. de MEC (Mountain Equipment Coop, érg grote buitensportzaak in Vancouver) is dat het een flinke slok op een borrel scheelde met de prijzen hier, m.u.v. arcteryx. Dat was net zo prijzig als dat het hier is. Maar ja inderdaad, laat je verrassen....

veel plezier in ieder geval

Niels
 
Hoi Simon,

Kan inderdaad de MEC www.mec.ca in Vancouver van harte aanbevelen. Het is een hele grote winkel, dus neem je tijd en gooi genoeg geld in de parkeer meter als je met de auto bent! De MEC is een cooperatie waar je een aandeel van moet kopen om vervolgens spullen te mogen kopen in de winkel. Klinkt nogal omslagtig, maar stelt voor de rest niet zo veel voor kost waarschijnlijk eenmalig $5,- of vergelijkbaar. De MEC verkoopt voor het merendeel spulen van eigen makelij (kleding, rugzakken, slaapzakken, tarps, tenten, etc. etc). Alles van prima kwaliteit en tegen een goede prijs. Kleding of rugzakken van andere merken zul je in deze winkel niet aantreffen. Branders en klimmateriaal daarentegen wel. Tegenover en naast de MEC liggen verschillende andere buitensportzaken welke bijvoorbeeld wel kleding etc van bekende buitensportmerken verkopen.

P.S. houd er rekening mee dat alle prijzen exclusief 14% btw zijn!

P.S. 2: Als je genoeg koopt kom je in aanmerking voor 7% btw teruggave als je Canada verlaat. Vraag naar de voorwaarden voor TAX refund daar je dit op het vliegveld moet regelen. Het is nogal omslachtig en loont niet altijd de moeite, gezien je na verloop een cheque thuis gestuurd krijgt welke je huisbankier niet kostenloos wil inwisselen. Beter alternatief (?) maak gebruik van een lokaal commercieel tax refund kantoortje welke jouw gelijk uit betaald, maar vraag dan wel naar de provisie die zij rekenen.

P.S. 3: Vergeet geen aangifte te doen op Schiphol :-)

Grt,
John
 
MEC verkoopt wel degelijk rugzakken en kledij van andere merken:rugzakken van vnl. Arc'teryx en Gregory, thermisch ondergoed van Patagonia. Zeker met de omrekenkoers op dit ogenblik van 1 Euro voor 1,5 Can Dollar kan dat best interessant zijn.
Andere winkels gaan de meer bekende merken gaan dragen, en ook daar zal de wisselkoers gunstig spelen. Een Arc'teryx Gore-tex die je hier ruim 550 Euro betaalt, kan je daar aan de huidige koers vinden aan om en bij de 420 Euro.
Misschien ook de moeite om eens te kijken naar merken die je zo bij ons direct niet vindt, maar ginds wel.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan