Buitensportzaken, te mooi om waar te zijn...

Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik snap niet dat je dit een twijfelgeval vindt.
1) Er zijn geen algemene voorwaarden
2) Er zijn geen contactgegevens
3) Er is geen informatie over verzenden en retourneren
Bovenstaande 3 punten zijn VERPLICHT volgens de wet Verkopen of Afstand. Ze voldoen dus niet aan de wet: een nepsite dus. Voor mij een no-brainer.

Groetzels,
Dennis
 
Ik was eerlijk gezegd te lui om nog verder te kijken.
De lay-out zegt mij al genoeg.
Dan knap ik al af.
Maar misschien had iemand een andere mening.
Dom eigenlijk zo doorzichtig als de neten zo' n site...
 
Ik ben ook op zoiets gestuit afgelopen week. Ik ben op zoek naar een paar Keen sandalen voor mijn zoon, en vond na goed zoeken uiteindelijk 3 websites met dezelfde wat goedkopere prijs (niet ongeloofwaardig, een min of meer normale aanbieding prijs). Door wat ik hier op het forum heb gelezen, viel mij op:
- geen contact gegevens (dat vooral!!)
- slechte google-translate vertaling naar heel veel taalkeuzes
- op al deze 3 sites precies dezelfde tekst/prijs -- 2x een Nederlandse site, de 3e was een Belgische site waar ik bijna had besteld tot ik me realiseerde dat de tekst precies hetzelfde was en toen ik verder keek bleken ook daar geen contact gegevens op de site te staan.

Kortom, dank voor de bewustwording want ik ga daar echt niet bestellen.

Groet,
Iris

Verstuurd vanaf mijn MotoG3 met Tapatalk
 
Hoi Iris,

Het kan nog erger: ik heb al websites gezien waar wél contactgegevens staan, maar de adressen bestaan dan weer niet. Ik zoek ze dus altijd even op op Google Maps. Want een huisnummer van boven de 100 terwijl de straat in kwestie maar tot 50 gaat, da's toch ook verdacht :rolleyes:

En bij twijfel helpt ook de "e-mail truc" nog wel. Gewoon via het contactformulier een behoorlijk specifieke vraag stellen. Als je geen antwoord krijgt, of een antwoord in beroerd Nederlands of een antwoord dat kant-nog-wal raakt dan weet je het wel. Meestal krijg je geen antwoord, of iets van "zie de FAQ op onze website".

Groetjes,
Dennis
 
Op Trosradar zwerft ook een draadje rond van iemand die voor haar zoon een TNF jack had besteld bij Kindlygoods. Kreeg totaal de verkeerde jas en er was meer afgeschreven dan bedoeld. Kwam er toen ook achter dat de website in erg slecht Nederlands was gesteld, en dat het dus een vage Chinese site blijkt te zijn. Als mensen daar nou eerst eens naar kijken.

Gratis tip van Flip: haal je spullen in een stenen winkel, tenzij je zeker weet dat het een bekende en goede winkel is, zie de reviews op deze site.

Mirjam
 
In dit forum/site worden vaak websites 'genoemd' waar mensen eerder hebben besteld. Persoonlijk geeft mij dat een veiliger gevoel. Ik heb helaas ook een vervelende voorval gehad met een Duitse site. Uiteindelijk goed afgelopen, maar ik houd me aan de 'bekende' sites.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Nou ja dan is veilig om bv. Op zoeksites te kijken welke winkels wat aanbieden..
Lijkt me dat die dan betrouwbaar zijn:rolleyes:

Guenstiger.de
 
Dat is een artikel, maar niet het meldpunt zelf. Zal vast www.mijnpolitie.nl zijn, maar die werkt niet (meer).

En vaak zijn dat soort meldpunten voor mensen die al opgelicht zijn, niet om preventief subieuze zaken te melden.
 
ik ben zelf slachtoffer geweest van zo'n soort site. Het was een chinees bedrijf dat de nl websitenaam opgekocht had.
ik heb het gemeld bij mijn creditcard en heb mijn geld teruggekregen.
tip van hen: de naam vd site moet te maken hebben met het product. duh zou je denken, maar ze zijn best slim, de prijs is niet ali express hoogte maar gewoon iets minder dat je dan denkt, mmm, zou kunnen, gewoon goede deal. vertrouw je gevoel en doe het niet. evt plaatjes onderop die lijken op keurmerken goed bekijken: idd allemaal nep.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan