Buitensportzaken USA en Canada


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
hallo,

Ik ben op zoek naar goede/grote buitensportwinkels in USA en Canada.

Vooral in het Westen:
- USA, staten:
- Washington
- Idaho
- Montana
- Canada, Britisch Columbia

Heb je zelf goede ervaringen met het ter plekke kopen van spullen?
Weet je websites met een overzicht van winkels?

Ik ben vooral geïnteresseerd in tenten.

Alvast bedankt!
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hey Globetrotter,

Ik heb er zelf geen ervaringen mee, maar heb wel veel positieve verhalen gehoord over REI (www.rei.com). En dan met name van mensen die er meerdere keren iets kochten en 'lid' zijn geworden. Ze hebben een handige store-locator op hun website.

Ook Moosejaw (www.moosejaw.com) schijnt erg service-gericht te zijn.

Groeten,

Raymond
 
Heb ervaring met de REI in Alaska, die is erg groot en de mensen die er werken zijn heel goed en nemen de tijd om je te helpen. Moosejaw heb ik ook regelmatig gekocht en alles wordt erg goed geregeld. Bij al je uitgaven daar spaar je punten en van die punten kun je weer gratis spullen krijgen, zo kon mijn vrouw van de zomer gratis 2 icebreaker topjes bestellen en dat is toch leuk. Vooral hun marketing afdeling is erg goed trouwens, al hun communicatie is erg grappig. Zou graag eens naar de winkel gaan.
 
De REI in Seattle is geweldig groot en mooi (is flagship store). Goeie service, aardige mensen. Op loopafstand van centrum.

Ook een aanrader: vooraf bestellen bij moontrail.com en laten bezorgen bij hotel (wel even bellen of dat oké is) of UPS-kantoor (die zijn er veel op bereikbare plekken). Kies express verzenden, dan weet je zeker dat het op tijd aankomt). Als je buiten Texas laat bezorgen betaal je geen taxes. En je krijgt ook nog eens bonuspunten waarmee je weer andere leuke dingen kunt uitzoeken. Scheelde ons een paar jaar terug letterlijk honderden euro's op onze Hilleberg Nallo, Primus brander en nog wat dingen.

Meeste materiaal is sowieso veel goedkoper in de VS. Gek genoeg zelfs Europese merken.

Het enige nadeel van daar kopen is de garantie. Is gedoe als je thuis bent en er is iets niet goed. Maar is risico dat je neemt.

Helene
 
Ik ben regelmatig in de Verenigde Staten geweest en ga dan altijd even "buitensportwinkel kijken". Ik heb het gevoel dat het winkelpersoneel eigenlijk altijd vriendelijk en behulpzaam is zonder storend te worden. De gemiddelde Amerikaan is heel wat meer "outdoor-minded" dan de gemiddelde Nederlander.

REI heeft veel winkels en een website met review informatie; verschillende winkels hebben verschillende vestigingen hebben verschillende dingen op voorraad.

Mocht je een bepaal merk tent in gedachte hebben, zoek dan eens op hun site naar distributeurs / stores en je hebt gelijk een overzicht van winkels.

Winkels hebben veelal een redelijke collectie (trekking)tenten staan en de prijzen zijn zonder meer beter dan hier. Zoals Helene al schreef is een nadeel de garantie maar hou er ook rekening mee dat je tot €430 belastingvrij mag invoeren; ervoor zorgen dat het er gebruikt uit ziet kan helpen ;-)
 
>Zoals
>Helene al schreef is een nadeel de garantie maar hou er ook
>rekening mee dat je tot €430 belastingvrij mag invoeren;
>ervoor zorgen dat het er gebruikt uit ziet kan helpen ;-)

Enkel de kaartjes eraf halen is al voldoende ('oh, dacht echt dat ik het nodig had en had het thuis nieuw gekocht...').
Wij namen altijd een grote envelop mee en deden daar kaartjes en bonnen in die we wilden bewaren en die stuurden we dan vervolgens naar ons huisadres.

Succes en shopse!
Petra
-goede ervaringen met REI Seattle en Anchorage, MEC Vancouver en Moosejaw. Hoewel je bij de laatste soms echt achter je spullen aan moet zitten.... t is wel altijd goed gekomen.
 
In Canada kun je ook de MEC in Victoria vinden op Vancouver Island ( government street als ik me goed herinner, website www.mec.ca ).

Hier ook goede service ben zelf ook lid daar. Je kan hier zo'n beetje alles krijgen wat je nodig hebt.
 
Ik heb hier een paar links van buitensportzaken in de USA en Canada.
Bij de sportsauthority heb ik een aantal dingen gekocht voor iets dan de helft van wat je er hier voor betaald.
Ze hebben een goede sortering een personeel dat de tijd voor je neemt.
Hetzelfde geldt voor Big5 alleen zijn dat vaak niet zulke grote winkels.
Ik hoop dat je er wat aan hebt.

http://www.sportsauthority.com/home/index.jsp

http://www.sportchalet.com/home/index.jsp

http://www.big5sportinggoods.com/

http://www.rei.com/

http://www.mec.ca/Main/home.jsp
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan