Busvervoer van Oslo naar Gjendesheim aug-sept 2004


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
B

bmwk100

Guest
Hallo allemaal ,

Ik ga volgend jaar eind augustus begin september 12 dagen op trektocht in Jotunheimen Noorwegen.
Ik heb natuurlijk al het een en ander voorbereid , alleen kan ik niet direct vinden of ik nu de busreis vanuit Oslo luchthaven naar Gjendesheim moet reserveren of dat er rond die tijd plaats genoeg is in de bus.Ik weet dat er een directe verbinding is. NOR-WAY Busekspress . Mijn voorkeur gaat uit naar niet reserveren omdat ik dan te gebonden ben aan tijd.
Zijn er misschien lezers die hier ervaring mee hebben en mogelijk nog tips met een vlucht naar Oslo en de aansluiting en reis naar Gjendesheim ?

Alvast heel erg bedankt voor de reacties.

Richard
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Richard,

Ik heb hier het boek ‘Bergtochten in Noorwegen’ van Jolanda Linschooten voor mij liggen(Dominicus Adventure).
Zij weet het volgende te vertellen.
Om in Gjendesheim te geraken neem je vanuit Oslo de bus naar Lom (een reis van 6uur). Van daaruit zijn er lokale bussen.Mogelijk kom je vanaf dan in de problemen omdat september blijkbaar al buiten het hoogseizoen.
Een andere mogelijkheid is om vanuit Oslo met de Valdresekspressen (bus 160) richting Fagernes en zo verder naar Gjendesheim. Deze route is veel sneller (5.5 uur vanuit Oslo zonder overstap) Forse korting op deze bus voor DNT-leden (kaartje kopen bij DNT-kantoor in Oslo)

NOR-WAY Bussekspress: reserveren zou niet nodig zijn. Contant betalen bij de chauffeur
Internet www.nor-way.no

Voor de busverbinding Oslo-Otta-Lom
www.nordfjordekspressen.no

Lokale busverbindingen opvragen bij de toeristische diensten van Jotunheimengebied
www.lomweb.no
www.visitjotunheimen.com
www.visitlom.com
Volgende sites zouden info geven over openbaar vervoer ter plaatse
www.jvb.no
www.ottadalen.no


Klaag mij niet aan als mijn info niet zou kloppen. Ga je toch naar Noorwegen zou ik het boek aanschaffen. Het ziet er heel degelijk uit met heel wat internetadressen.
Jotunheimen is goed voor 30 blz.

Ivo
 
Hallo Ivo ,

Bedankt voor je reactie , en uitzoekwerk. Ik ga zeker even de internet linken bezoeken . Ik heb al heel wat voorbereiding gedaan maar het stukje vervoer was nog te onduidelijk. Ik zit inderdaad net op de grens binnen / buiten seizoen. Een hele goeie tip is wel een bezoek aan de DNT in Oslo. Ik wil het zo gunstig mogelijk plannen zodat ik bij vertrek vanuit Den Haag vroeg in de morgen , in de avond nabij Gjendesheim mijn tentje kunnen opzetten voor de eerste overnachting. Het moet dan redelijk op alkaar aansluiten.

ps. ik ga van de week even bij Bever kijken voor dit boek.

Groeten
Richard
 
Richard,
Toch nog een kleine aanvulling. Het vliegveld van Oslo ligt een 50 km noordelijk. Daarom misschien niet zo zinvol om eerst naar daar te trekken.
Kijk eens bv op de site van www.snp.nl een van hun tochten in Noorwegen vertrekt ook vanaf Gjendesheim/Bessheim. Je kan van daaruit oproepen hoe er te geraken.
Ivo
 
Hoi,
Ik heb wel een goeie tip voor de vlucht naar oslo. Als je echt voor goedkoop wilt gaan, moet je met Easyjet of Basiqair naar Londen stansted vliegen en vervolgens met Norwegian air shuttle van londen naar oslo. Norwegian is zo'n lost cost maatschappij als easyjet. In totaal ben je maar de helft kwijt van wat je zou betalen als je met de SAS of KLM gaat. Als je nu al weet wanneer je op vakantie wilt, is het zaak om vroeg te boeken anders worden de tickets wel duurder. Norwegian heeft trouwens een goed netwerk voor goedkope vluchten in het binnenland.
Vanaf de luchthaven neem je de bus naar het busstation in het centrum van Oslo. Vanaf daar stap je over op de bus richting Fagernes. In Fagernes vertrekt er een bus naar Gjendesheim.


Succes!

Hier de site van de Noorse maatschappij: www.norwegian.no
 
Hallo ,

Bedankt voor je tip en ik ga zeker even kijken hoe de prijzen en reistijden liggen. Die eventuele tussenstop in London maakt dan ook niets meer uit.


Vriendelijke groet

Richard
 
Hoi,
Ik weet niet of je al geboekt hebt, maar Basiq air vliegt vanaf maart dagelijks vanaf Rotterdam rechtstreeks naar Oslo voor 29 Euro enkele reis. Daar komt nog ongeveer 20 Euro Tax bij.
Succes!
 
Hallo Thijs ,

Bedankt voor je tip van Basic air.
Ik heb gelijk even gekeken op de site van Basicair.com en inderdaad gaan er vluchten naar Oslo. Goed om te weten omdat ik het makkelijker vindt om vanuit Rotterdam te vliegen. Ik woon zelf 20 km van zestienhoven Rotterdan Airport . Gek dat ik er altijd van uitga dat alles het beste is vannuit Schiphol.
Ik moet alleen even kijken hoe ik dit met de vertrektijd combineer . Ze vliegen éénnmaal per dag op Oslo vanaf Rotterdam 14.50 uur. Ik neem denk ik een camping in de buurt van Oslo voor de eerste overnachting alvorens ik de bus neem naar Gjendesheim.

Groeten Richard
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan