Camelbak met lekkend zuigmondje


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.

aqdennis

Lid Club Hiking-site.nl
Hoi,

Ik heb een 3 liter camelbak, net een half jaar oud en ik heb last dat het zuig mondje aan het uiteindende van de slang lekt. Het is zo'n mondje waar je in bijten moet om 'm te openen, maar tegenwoordig sluit hij niet goed meer. Nou is het niet dattie echt leegstroomt, maar als ik loop met de camelbak bovenin de rugzak en de slang naar beneden bungelend heb ik na een half uurtje een behoorlijke natte plek op m'n rechter dijbeen...niet fijn dus.
Is dit normaal, dwz zijn die bijt/zuigmondjes gewoon niet zo goed? En wat doe ik er aan? Er bestaan van die grote nozzles met een dopje, zou dat de oplossing zijn?? Of moet ik gewoon een nieuw bijt/zuigmondje kopen?

Groetz,
Dennis
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Kan het zijn dat het bijtmondje te laag bengelt en steeds ergens tegenaan slaat of klem komt? Dan kunnen er druppels uitkomen. Tijdens fietsen of lopen houd ik het grendeltje open, maar ik klem wel de slang zo vast dat ie via mijn schouderband loopt of uit de kraag van m'n fietsshirt steekt. Het bijtmondje hangt dus los in de buurt van mijn hoofd of schouder, niet bij mijn heup. En komt dan nergens tegenaan. Tijdens vervoer van de camelbak op andere plaatsen doe het ik grendeltje om. Heb eerder ervaren dat als je een fiets op je rugzak legt zonder vergrendeld slangetje, dat je je limonade snel kwijt bent.

Linda
 
Hoi Linda,

Het hangt wel laag, maar komt nergens tegenaan. Maar wat bedoel je met een grendeltje?

Groetz,
Dennis
 
>Het hangt wel laag, maar komt nergens tegenaan. Maar wat
>bedoel je met een grendeltje?

Je hebt wrs geen hydrolock op je slang/mondstuk zitten. Ik wel, en als ik die niet op OFF zet, lekt mijn mondstukje ook een klein beetje, met een natte plek als gevolg. Het tussenstukje met een hydrolock is gewoon te koop, dus je hoeft niet veel geld uit te geven.
 
Ik klip het slangetje/mondstuk altijd vast op de borstgordel van de rugzak. Dan bungelt ie niet, en lekt ie ook niet. Het kraantje doe ik alleen dicht tijdens transport.

grtz
henk
 
Henk, ik doe het precies zo. Ik heb echter ook nog twee van die Camelbak Unbottle drinkflessen met zo'n zelfde zuigmondje, maar daar zit geen kraantje op. In het begin had ik weinig last, maar ik hoef die flessen nu echt niet meer op z'n kant te leggen. Het lijkt wel of die zuigmondjes a.h.w. een beetje üitlubberen" . Ik ben echter niet de enige, want enige tijd geleden, toen ik zelf er nog geen last mee had, las ik al een soortgelijk bericht bij de Materiaalervaringen, elders op deze site. Dus toch maar weer terug naar de gouwe, ouwe Siggfles, of als je geen ringetjes kwijt wil raken, een 0,5 petflesje...

groetjes,

Mirjam
 
Hoi Dennis,

>Het hangt wel laag, maar komt nergens tegenaan. Maar wat
>bedoel je met een grendeltje?

Als je het niet herkent, dan heb jij kennelijk geen grendeltje. Bij mij zit er een geel dingetje in de buurt van de uitgang dat als een kraan werkt en dat je opzij schuift als de slang open moet staan.

Hier zijn een paar plaatjes waar ik iets geels op zie. De meeste plaatjes van camelbaks hebben het niet. Ik ging er vanuit dat het standaard was, maar dat klopt dus niet.

http://store.lojaeconauta.com/images/camelbag.jpg

http://www.rangertravel.de/shop/images/products/0083/camelbag_rogue_b_1481.jpg

Wij hebben een camelbak die lijkt op het tweede plaatje. Die eerste heeft het grendeltje op een andere plek, lijkt het.

Linda
 
Goed gezien Linda!
Het grendeltje/kraantje heet "hydrolock" en zit meestal niet standaard op losse camelbak zakken, wel op de complete systemen. Op het tweede plaatje staat de "hydrolock ergo" met een bocht van 90 graden. Deze onderdelen zijn wel los te koop of te bestellen.
Groeten,


Boelo
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan