Caminito del Rey NIET volgeboekt!

In mei/juni ben ik in Andalusië op vakantie geweest. Een van de dingen op het wensenlijstje was het lopen van de zojuist heropende Caminito del Rey. Helaas is deze op de website al volgeboekt t/m september. Groot was mijn verbazing dan ook toen we bij aankomst in ons vakantiehuisje in El Choro van de eigenaar te horen kregen dat hij ons wel aan tickets kon helpen. Als wij zouden eten bij een restaurant van een vriend van hem zou die ons wel aan tickets helpen. We waren wat skeptisch maar hebben het toch geprobeerd... en hadden kaartjes voor de volgende dag! Het tijdstip was ongunstig (toegang om kwart voor vijf) maar we zijn gewoon eerder gegaan en we konden om drie uur gewoon het pad op. Een Nederlands echtpaar dat we na afloop tegenkwamen en ons vroeg ons hoe we aan kaartjes gekomen waren hebben we ons verhaal verteld en geadviseerd bij de locale horeca te informeren. Zij zijn toen het restaurant tegenover het treinstation van El Choro ingelopen en stonden een kwartier later buiten met kaartjes voor de volgende dag. Zij hadden wel moeten betalen maar hadden een tegoedbon van het restaurant dus netto nog steeds gratis.

Kortom: mocht je in de buurt zijn en deze mooie route willen lopen, staar je dan niet blind op de website. Ondanks het feit dat het nu gratis is, was het helemaal niet druk op de route. Het was wel een doordeweekse dag, misschien dat het in het weekend drukker is.

N.B. Voor het verkrijgen van kaartjes en toegang tot de route heb je wel een geldig legitimatiebewijs nodig. Zorg dus dat je die in beide gevallen bij je hebt.
 
Jeeeeej wat apart!

Van een verboden gevaarlijke route voor waaghalzen naar een streng gereguleerd pad met een maximum aantal bezoekers. In de FAQ staan daadwerkelijk zaken als dat je zonnebrand mee moet nemen... Wat een verschil.
 
Jeeeeej wat apart!

Van een verboden gevaarlijke route voor waaghalzen naar een streng gereguleerd pad met een maximum aantal bezoekers. In de FAQ staan daadwerkelijk zaken als dat je zonnebrand mee moet nemen... Wat een verschil.

Ja, wel iets te gereguleerd naar mijn mening. Maar gelukkig wordt het uitzicht er niet minder om. :)
 
Camino del Rey

Als je in El Chorro bent moet je ook eens een stuk ( je ) GR 7 lopen.
Deze route is normaal enkel met gps te lopen maar de trajecten ten zuid westen van El Chorro zijn redelijk uitgezet.
Je hebt er een mooi overzicht over een gedeelte van de Camino del Rey en rond het stuwmeer boven is een rijke fauna.
Zelf heb ik de Camino del Rey niet gelopen maar het was er voor de tijd van het jaar ( 25-04-2015 ) knap druk.
Het mooie is dat je met de trein naar El Chorro kunt gaan.
De verbinding met Malaga en of Ronda is niet wat we in Nederland gewent zijn maar er is een mooie dagtrip van te maken
http://www.fincalacampana.com/en/faq/56-train.html
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan