Campers in Canada


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
M

Martijn

Guest
Hey everyone!

We gaan deze zomer (aug.) richting Vancouver om vanuit daar de wijde wereld in te gaan. Voor het vervoer tussen de wandelgebieden denken we aan een camper.

Wie heeft daar ervaringen mee: waar moeten we aan denken/op letten, waar kunnen we het beste boeken etc. Zelf hebben we slechts ervaringen met de benenwagen dus alle info is welkom!

Groeten,

Martijn
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Martijn,

Wij hebben niet echt ervaring met camperen in Canada (2 uurtjes om precies te zijn), maar we hebben wel een paar keer een camper in de USA gehuurd. Ik vermoed dat dat vergelijkbaar is met Canada.
Alles is daar groot en de campings zijn helemaal ingesteld op campers, het is een zeer comfortabele en luxe manier van vakantie vieren. Het grootste voordeel vonden wij dat je in de parken kunt overnachten op mooie natuurcampings met kampvuurtjes en barbeque's enzo.
Aan de andere kant is het best duur, je moet er op rekenen dat je nog vele honderden euro's extra kwijt bent aan allerlei vage belastingen en toeslagen. Als je de camper in NL huurt dan is het grotendeels in de prijs meegenomen, in de USA kan je ruim 100% duurder uitkomen als je niet oppast (is ons dus gebeurd).
Waarschijnlijk krijg je een grote camper (voor NL maatstaven), ook als je een kleintje boekt. Wij hebben alle 4 keer een C25 (25 voet) gekregen terwijl we om een kleinere gevraagd hadden.

Wij hebben bij Cruise America geboekt, de zuster organisatie van Cruise Canada. Volgens mij kan je het beste gewoon bij een NL reisorganisatie als Jan Doets of Wereldcontacten boeken boeken.

Als je trekkings gaat maken en de camper 'alleen' gebruikt om van wandelgebied naar wandelgebied te komen lijkt het me trouwens wel een beetje een dure hobby. Je wilt zo'n ding volgens mij niet een paar dagen of weken ongebruikt laten staan. Dan kan je beter een autootje huren en een tent meenemen. Dat hebben wij de laatste keer gedaan en dat beviel ook prima.

Succes, misschien kom ik je nog wel tegen. Wij gaan begin sept. die kant op.

Groeten,

Nico
 
Wij hebben geen ervaring met het huren van campers maar wel met het huren van auto's. Over het algemmen zijn de States een pak goedkoper. (je huurt in de States en je reist er dan mee in Canada). Wat een groot prijsverschil uitmaakt zijn de miles. Soms heb je een huurprijs waarbij je nog extra per gereden mijl moet betalen (kan enorm oplopen), soms heb je een contract met unlimited miles. Dit laatste komt vooral voor in de States en vind ik persoonlijk veel interessanter.

Betreffende de extra taksen die je lokaal moet betalen...het gaat hier vooral om verzekeringen en je moet daar inderdaad goed mee uitkijken. Als je niet oppast is de prijs van de verschillende verzekeringen hoger dan de prijs van de auto of camper...dus op voorhand zeer goed informeren welke verzekeringen er allemaal bestaan en welke gedekt zijn door je normale reisverzekering.

Wij hebben zelf nooit een camper gehuurd omdat ze enorm duur zijn. We hebben een grote auto gehuurd, hadden een tent bij (je kan er ongelooflijk mooi camperen en wanneer het echt slecht weer was zijn we naar een motel gegaan), hebben veel spullen lokaal gekocht (bvb een lamp van coleman, een vuurtje van MSR....schilt 50% van de prijs) en dat was allemaal goedkopen dan een camper.

Ik moet wel bekennen dat reizen met een camper toch een aparte en schitterende ervaring moet zijn...maar wat wil je ervoor betalen?
 
Dag Martijn,
Ik heb wel ervaring met kamperen in Canada maar niet met campers. Met een huurauto van camping naar camping en dan je tentje opzetten gaat ook prima en is veel voordeliger. Omdat we de huurauto alleen gebruikte om van het ene naar het andere provinciale park te rijden en daar met de rugzak om het backcountry in te gaan was dat ook geen probleem.

Als je een camper huurt in Canada, let dan op een paar dingen:

1. Het gewicht. Ze verhuren je daar rustig een camper die inclusief laadvermogen zwaarder is dan 3500kg. Dat wil zeggen dat je B-rijbewijs niet meer geldig is en dat de verzekering (die bakken met geld kost) niet uitkeert!


2. Verzekering: Daarop wordt je helemaal uitgekleed. Je hebt 2 soorten: liability (WA zeg maar) die in die streken rustig goed is (en moet zijn) voor een miljoen dollar) en Loss Damage Waiver (kortweg LDW, zeg maar je all-risk verzekering). Als je niet verwacht Amerikanen aan te rijden kun je nog een gokje nemen met je liability insurance, maar LDW moet je echt hebben. Mocht er iets gebeuren (een hongerige beer die je achterdeur open trekt, hagelschade, of diefstal van je camper terwijl je aan het wandelen bent) en je hebt geen LDW, dan mag je ter plaatse direct contant een camper afrekenen.
De prijzen die de verhuurders in Canada en de VS opgeven zijn als regel exclusief liability en LDW. Informeer van te voren goed wat dat kost, dat voorkomt hartklachten aan de verhuurbalie. Niet zelden kost de verzekering meer dan de autohuur.

// Frank
 
D'r zijn landen waar je een internationaal rijbewijs moet hebben om ook maar kans te maken dat de WA-verzekering uitbetaald (o.a. Nieuw Zeeland). Volgens mijn ouders (die wel eens een camper in Canada hebben gehuurd) geld dat ook voor Canada. Je kan zonder internationaal rijbewijs wel een camper huren en je betaald ook de liability insurance maar als er uitgekeerd moet worden krijg je niks als je geen internationaal rijbewijs hebt...
Internationaal rijbewijs kan je bij ANWB kopen, kost iets van 15 euro...

Groetz,
Dennis
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan