Camping Berner Oberland of Wallis


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Ook wij zijn de vakantie aan het voorbereiden/ bedenken voor de zomer. Nu hebben we bedacht dat we een week gaan wandelen in Zwitserland (Kiental, Kandersteg, Engsligenalp, Adelboden). Na die week wandelen willen we nog een week kamperen in Berner Oberland of omgeving. Ik ben nu op zoek naar een leuke camping, heeft iemand tips of ervaringen te delen? Leuk betekent voor mij; rustig, 'ruime plek', warme douche, mooi uitzicht, zon (dus geen camping in een diep smal dal ;-) )en wandelmogelijkheden uiteraard.

gr. Marike (en Remko)
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Heb vorig jaar juli in Kandersteg op de camping gestaan. Is een prima camping en een erg goede uitvalbasis voor veel tochten. Je kan met het kabelbaantje naast de camping omhoog, en diverse hutten liggen 1 dag lopen.

Ik heb een kaart met de gemarkeerde routes, mag je wel lenen. De standaard stafkaarten ligt Kandersteg precies op de rand, bij deze kaart ligt het in het midden.

In Kandersteg is nog een errug leuke klettersteig (pittig!)

ohja, de camping ligt in een dal, maar heeft wél uitzicht!

grtz
Henk
 
En de camping heet Rendez-vous. Het personeel is vriendelijk. De camping rustig. Een aantal seizoensplaatsen (stacaravans).
De douches zijn ook prima (munten). Er is ook en overdekte ruimte waar je kan zitten en koken (wel op eigen brander) naast de trap naar het bovenste deel van de camping. Het is een camping met terassen. Wij vonden de kleinere terassen prettig rustig (lagere gedeelte van de camping), met ons kleine tentje (zowel westwind als een iets grotere tunneltent) hadden we meer dan genoeg ruimte.
We hebben wel ervaren dat als er slechter weer aan komt, het geheid omlaag valt in Kandersteg!
We zijn er nu drie keer geweest, niet altijd gepland, en elke keer beviel het prima.
Mensen zetten op de parkeerplaats bij de kabelbaan naar de Oeschinersee/ bij de camping ook wel de auto neer voor een (meerdaagse) huttentocht.

Groeten,

Manon
 
Ik heb ook al vaker op de camping in Kandersteg gestaan maar ik vond hem in het hoogseizoen veel te druk. Vooral wij met de koepeltentjes komen er dan het slechtste af. Op die kleine terrasplekjes moet je maar een plekje "maken" en je kan nergens je auto kwijt.... Mij zien ze er niet meer.

Ik kom al vele jaren in BO om te klimmen en te wandelen. Je vraagt o.a. naar een camping die niet in een diep dal ligt zoals achterin het Lauterbrunnendal....? Tja BO heeft hoge bergen en diepe dalen maar als je iets naar het westen gaat dan worden die dalen wat groter.
-------------------------------------------------------------
Dan heb ik hier 3 heel rustige kleine campings voor je met uitstekend sanitair.

1 camping Hasenweide - Oberried, http://www.camping-hasenweide.ch/

Aan het eind van het dal van Lenk. In de zomer is een stuk weide open voor tenten. Je mag er ook vuurtje stoken. Eenvoudig sanitair op de weide maar verwarmd sanitar bij de boerderij. Wandelpaden beginnen bij de camping. Van hier uit kan je heel veel mooie wandelingen maken. Met de gastekaart heb je korting op de liften en mag gratis met de bus naar Lenk op en neer!
Een heel mooie tocht is naar de Flueseelihut ( 12 pers. zelfbed. )en dan de volgende dag de Wildstrubel op!
Ik heb hier heel wat wandelingen gemaakt in een rustig deel van het BO land.

---------------------------------------------------

2 camping Eggmatte - Schwenden - Diemtigtal
http://www.wuethrich-diemtigtal.ch/d/eggmatte/camping/index.html

Een heel kleine camping met maar plek voor en tentje of 10. Eigenlijk een wintercamping met houten hutjes maar die staan achter het sanigebouw. Heb je geen last van. Een absolute aanrader als je veel stilte wil en veel wandelen.

----------------------------------------------------

3 camping Gemeente camping Kippel - Lutschental
http://www.eurocampings.net/nl/europa/zwitserland/meer-van-geneve/gemeinde-camping-kippel-107092/

Ga met de auto op de trein door de tunnel bij Kandersteg en als je er weer uit kom direct van de trein af het Lotschendal in. Een panorama om je vingers bij af te likken ontvouwt zich........
Een eenvoudige **camping maar alles is er. In het seizoen wel geliefd maar nooit overvol. Een super mooi dal met heel veel wandelmogelijkheden. Bijv. de Hoogweg naar het eind van het dal, naar de Lotschenpashutte of naar de Bietschhornhutte.


mocht je tochsugesties willen dan lees ik het wel........
Peter;-)
 
Oh ja, de camping in het Kiental was vorig jaar nog steeds gesloten omdat ie enkele jaren terug totaal verwoest is door de hevige overstromingen....... Is ook een nogal smal dal.......
wel mooi wandelen daar, Naar de gespaltenhorn hutte:9
 
Hoi,

Dank voor deze snelle reacties en campingtips, ben ze nu aan het bekijken/ website bezoeken. Leuk.
Meer campingtips zijn uiteraard welkom.

gr. Marike
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan