Camping tips

Deze zomer wil ik een roadtrip gaan maken door de Alpen. Weinig rijden, maar vooral kamperen en wandelen. Het idee is campings op te zoeken die hoog in de bergen liggen en van daar dagtochten te maken. Ik ben nu dus hard op zoek naar mooie campings in de Alpen (Slovenie, Italie, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk). Iemand mooie tips?

Omdat ik altijd opzoek ben naar goeie camping tips waar je kunt wandelen/fietsen/kanoen ben ik ook een facebook groep gestart om tips daarvoor te delen met anderen. Als je dat leuk vindt kun je ook lid worden en je geheime adressen delen...

https://www.facebook.com/groups/862617540607020/
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik ben er nooit geweest, maar de camping activ-camping Prutz in Oostenrijk staat al een poos op mijn lijstje. De omgeving ken ik wel een beetje, eindeloos wandelen in een prachtige omgeving.
 
Bedankt voor de tips!
De camping in Prutz is denk ik niet echt wat we zoeken. Het ziet er wel erg feest en caravannig uit. Ik denk dat we ons daar met ons kleine tentje niet zo thuis gaan voelen.
Die in Slovenie past denk ik beter bij ons. Dat gebied wil ik ook al een tijdje eens naar toe. Die komt op ons lijstje!
 
Camping Pelly. Midden in de Haut Savoie. Prachtige locatie nabij de bekende cirque du cheval. Leuke uitval basis voor huttentochten (met kind) bijvoorbeeld of prachtige rondwandelingen.

Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
 
Meteen lekker hoog bij de Gran Paradiso: camping Pont Breuil Kun je mooie dagtochten maken. Aan de andere kant van de berg in Valtoney heb je volgensmij ook nog wel leuke campings.
 
Bedankt. Zitten mooie tips bij! Ik heb zelf trouwens ook nog een: camping morteratsch bij pontresina in zwitserland.
 
Camping Nufenen is een eenvoudige camping in Ulrichen onderaan de Nufenenpas in Zwitserland.
Hiervandaan zijn ook prachtige wandelingen te maken in het Grimselgebied.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan