Campings Luxemburg


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

In de meivakantie zullen ik en nog twee vrienden gaan backpacken in Luxemburg. Nu ken ik luxemburg al best goed omdat ik met mijn ouders vaak naar dezelfde camping gaan.
Omdat het onze eerste backpack tocht is willen wij zeker zijn van een camping savonds en hebben wij via de wandelkaarten (via de anwb) en tocht uitgestippeld via campings die waren aangeduid op de kaarten. Nu ik deze wil bekijken kan ik helemaal nergens iets vinden op het internet hierover.
Het gaat over de plaatsen: Waldbillig en in Godbrange, en ook nog een in bofferdange die ik ook niet op internet terug kan vinden.

Kan iemand mij eventueel helpen of is iemand daar al eerder geweest?

Alvast bedankt.

Groetjes Cripsiey
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Op mijn kaart R6 (1:20.000) Basse Sûre-Ernz Noire staat in Waldbillig een camping ingetekend. De naam staat er niet bij. In het nabij gelegen Müllerthal is camping Belle-Vue, Rue de la Montage 4, L-6245 Müllerthal.
In Godbrange staat ook een camping ingetekend, de naam staat er niet bij. Van Bofferdange heb ik geen kaart, maar in vind in een folder camping Dauschkaul, Rue du Moulin 36, L-7376 Bofferdange.
 
Hey iedereen,
Zelf ga ik met mijn zonen tijdens de paasvakantie trekken in Mullerthal. We gaan er de tweede route doen van de Mullerthal trail.
Ik ben ook nog op zoek naar kleine leuke campings in de buurt van deze route.
Heeft er nog iemand ervaringen met andere leuke activiteiten op deze route. We willen namelijk de tocht indelen en per dag een vier uur wandelen. En daarna nog iets leuk doen.
Mijn jongste zoon is nog maar net tien jaar geworden dus ik moet opletten het niet te zwaar te maken. Vier uur wandelen met een middagpauze lijkt me haalbaar.
Nog iemand ervaring met het achterlaten van de auto voor een paar dagen op een parking in de buurt?
ALvast bedankt voor de reactie.
Mvg
Marc
 
Volgens mij zijn er de laatste jaren verschillende campings in Luxemburg gesloten (bv. in Godbrange), dus het is aan te raden om eerst even te bellen om te controleren of de camping nog wel bestaat. Op deze website http://www.ont.lu/hebe-nl.html is meer informatie over campings in Luxemburg te vinden.
Hopelijk hebben jullie hier iets aan.

Thijs
 
Bedankt voor de reactie. Ik heb namelijk op de computer het programma ozi staan met verschillende kaarten van luxemburg ook op 1:20000 En daar stonden ook de campings aangegeven. Vooral bedankt voor de tip om na te gaan of die camping wel nog echt bestaat en niet is opgegeven.
Ik sta namelijk zelf ook op een camping vast die nerges op internet is te vinden. Dat is wel jammer opzich maar daar door snap ik ook dat er best wel campings zullen zijn die ook niet op het internet staan.

Hartstikke bedankt. Ik heb trouwens van het weekend een lichtgewicht tent gekocht! 3 persoons en maar 4.6 kilo. Heel blij mee;)

Groetjes Cripsiey
 
Beste Marc,

Zelf sta ik in Berdorf op Camping Martbusch. In het dorp zelf zijn ook nog 2 campings. Deze zijn allemaal leuk en toch klein en rustig. De auto achterlaten kan eignelijk op veel plaatsen er zijn in het mullerthall langs de weg parkeer plaatsen voor wandelaars waar je naar uitkijk punten kunt. Voor een paar dagen zou ik die niet langs de weg zettten maar in bijvoorbeeld nabijgelegen dorpen zou ik me niet druk maken. Luxemburg is rustig, Al zet je hem niet op slot zouden ze nog niets doen ( maar ik zou m wel op slot zetten) maar bij wijze van.

Groetjes Cripsiey
 
3 persoons en 4,6 kg = lichtgewicht? 't Is maar waar je vandaan kwam, zal ik dan maar schrijven :) Maar alle gekheid op een stokje iedere tent is over drie personen te delen en dan is het best wel redelijk goed te doen zolang je beneden de 2 kg per opgedeeld deel blijft.
 
Jah we hadden eerst een tent van 15 kilo. Zag ik niet zo erg zitten. Ben dus naar de Outdoor XL in barendrecht geweest en 4,6 kilo is lichtgewicht voor een 3/4 persoonstent waar we ook in kunnen koken en waar we ook onze tassen kwijt kunnen zonder dat we die als kussen te hoeven gebruiken.
 
Aha van vaste staanplaats tent naar potentiele trekkerstent gegaan. Dat is idd een hele stap vooruit!
 
hallo,
je kan voor kort denk ik wel overal de auto neerzetten in Luxemburg. Bij plaatsen als Berdorf en omgevingis het drukker in de buurt bij de start van wandelpaden.

Bij de mensen kan je altijd vragen of de auto niet in de weg staat, en of men mogelijk de auto in de gaten wil houden. Luxemburgers zijn vriendlijke mensen, maar je moet enige moeite doen om met ze in contact te komen.

Het aantal inwoners is niet erg groot (+450.000) dus toen ik vroeg of iedereen in het dorp ook met vakantie was kreeg ik te horen dat er niet zoveel mensen bijelkaar wonen in Luxemburg.
De taal vind ik een kruising tussen Frans en Duits en het Nederlandse Dialect.

Bert
 
Hoi,

Luxemburgs dialect is na een poosje makkelijk te verstaan. Je moet gewoon heel goed luisteren, Ik kom nu al 8 jaar in luxemburg in zomer vakanties. Ik versta nu alles wat ze zeggen en kan zelfs veel dingen zeggen in het luxemburgs. En als het niet lukt ze doen zelf ook hun best om jou te verstaan en duits is voor hun ook geen probleem in deze kan van luxemburg.

Groetjes
 
Helaas, Het zijn maar 77 campings. Want de rest zijn andere accomodaties, en ik had er al gekeken maar zijn helaas niet de campings die ik zoek.

Groetjes
 
>Nog iemand ervaring met het achterlaten van de auto voor een
>paar dagen op een parking in de buurt?

yep. Op een parkeerplaats in hartje Beaufort en in Berdorf. Beide voor een lang weekend.

Het derde (rechter) deel van het mullertaltrail staat dit jaar op het programma...

grtz
Henk
 
Beste

Kijk eens op www.camping.lu hier staan bijna alle campings op.
De mei vakantie is een prima tijd om te wandelen in het Mullerthal.
Lekker rustig genieten van de natuuur. Er is een kaart met alle wandelingen in het Mullerthal te koop a 4 euro. De routes (zeer vele)zijn de afgelopen jaren nagekeken of opnieuw uitgezet. De routes zijn in lengte van 5 tot 40 km onderling te kombineren of in te korten naar wens. Op http://www.mullerthal-trail.lu/ is hierover alles te vinden in verschillende talen. In Ermsdorf in het Mullerthal is een camping.

Met groeten Paul
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan