Campings rondom Vent - Oostenrijk


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo allemaal!

Komende zomer ga ik samen met mijn vriend op vakantie in Oostenrijk. Wij zouden graag een beetje rond willen gaan trekken in het Ötztalergebergte, in de omgeving van Vent en de Kreuzspitze. Onze voorkeur ligt eigenlijk bij het wildkamperen (dat is ons in Schotland erg goed bevallen!). Aangezien dat niet mag in Oostenrijk zijn we op zoek naar een aantal campings zonder al te veel luxe voorzieningen en gezinnen met mega-tenten en campers.

Heeft er iemand tips voor ons?

Alvast hartelijk dank!

M.v.g.

Ryanne
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hoi Ryanne,

De dichtsbijzijnde campings van Vent zijn die in Sölden en Huben. Die van Sölden vind ik persoonlijk wat afstandelijker en kaler. Die van Huben is gezelliger.

groet,
Richard
 
Hallo Richard,

Dankjewel voor de reactie! Die campings die je noemt zijn we al eens tegengekomen op internet en zijn eigenlijk wat te groot/luxe naar onze zin. We zijn vooral op zoek naar iets met een trekkersveldje o.i.d. Misschien nog iemand anders tips?


Onderdeel van ons plan is trouwens ook om misschien een paar dagen tussen berghutten heen en weer te trekken, waarschijnlijk o.a. Hochjochhospitz en Martin Busch.
Enig probleem bij berghutten zou kunnen zijn dat ik nogal hoogtevrees heb en dus weiger om over bergkammen te lopen (bij de aanblik van de Devil's Ridge in Schotland deed ik het in mijn broek) of om echte klimstukken (waarbij je je handen nodig hebt) te lopen, vooral met ruim 20 kg op mijn rug.
Heeft er iemand ervaring met berghutten in deze omgeving? Zijn ze een beetje bereikbaar voor schijtebroeken zoals ik (en een vriend die wél van wat ruiger houdt)? En kun je hier eventueel 2 nachten achter elkaar overnachten om van daaruit een dagtocht te doen?

Ik hoop dat jullie me nog wat verder op weg kunnen helpen!

Groeten,

Ryanne
 
Alle berghutten rond Vent zijn via eenvoudige bergpaden te bereiken; behalve dan het Brandenburger haus, waarvoor je een stuk over een gletsjer moet.

De eisvrije overgang tussen de Martin Busch hütte en het Hochochhospitz loopt over een bergkam waarbij je ook regelmatig je handen moet gebruiken.

De overgang Breslauer hütte - Vernagt Hütte- hochjochhospitz is prima te doen.
 
Zoals Richard al zei die in Huben is aan te bevelen, erg gezellig maar niet de kleinste. Die camping van Solden ligt helemaal in een wintersportstadje en is geen aanrader. Verder het dal in zitten er volgensmij geen campings.
 
RE: Campings rondom Vent - Oostenrijk & berghutten

Oké, allebei vriendelijk bedankt voor de tips. Het zal dan toch wel die camping in Huben worden. Als die echt zo gezellig is, dan maakt de grootte/luxe ook niet zoveel uit.

En bedankt voor de waarschuwing voor de oversteek tussen die twee berghutten. Ik vroeg me inderdaad al af hoe dat zou moeten, met de Kreuzspitze er precies tussenin. Dat wordt dus kiezen voor een van de twee hutten en dan een mooie route er naartoe en bij voorkeur een iets andere route weer naar beneden.

Mochten mensen daar nog leuke ideeën voor hebben dan hoor ik dat natuurlijk graag.

Vriendelijke groet,

Ryanne
 
RE: Campings rondom Vent - Oostenrijk & berghutten

Groot is verkeerde woord, camping kwam totaal niet massaal op mij over. Heerste een gezellig sfeer, verse broodjes 's morgens, s' avonds gezellig drankje aan de bar van de camping, super schoon sanitair en niet te vergeten een kerstkaart met de feestdagen:+
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan