campings Tour de Mont Blanc


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik ga begin juli in mn uppie een deel van de TMB lopen (10 dagen), clockwise, van Chamonix tot courmayeur. En dan ben ik van plan om op campings te verblijven.Heeft iemand nog tips voor mooie leuke campings,met mooie omgeving? Ik hou van kleine bergcampings.

En zijn verder nog andere vrouwen die deze Tour in hun uppie gelopen hebben? Zou graag hun ervaringen willen lezen en misschien nog tips? Ik heb verder genoeg bergsportervaring maar ben nooit alleen geweest, vandaar dat ik nu gekozen heb voor een drukke route, is wel wat veiliger.
Alvast bedankt voor eventuele reacties!

gr.een bergjunkie
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik weet er maar één in Les Houches, precies bij de kabelbaan... Maar of de TMB daar in de buurt komt?

mvg. Sander
 
Ik heb even gekeken op de overzichtskaart maar daar kom ik niet.Ik neem de noordkant van de route. en dan ga ik op de een na laatste dag met de grote kabelbaan over het MB-massief vanaf Entreves (ligt boven Courmayeur op de kaart). En dan eindigt de kabelbaan in Chamonix, waar ik dan een kleine camping moet zoeken. Maar i.i.g. bedankt voor je reactie.

gr,
mariska
 
Je kan vanuit Chamonix twee haltes verder met het treintje naar Les Houches. Daar hebben ze dus die kleine campng die je zoekt (ook een hele grote maar deze ligt aan het begin van het dorp.) De kleine waar je ook klimmers zult aantreffen ligt bij de kabelbaan. En vanuit Les Houches kan je net zo goed thuis komen als vanuit Chamonix (zelfde treinlijn)
 
>Je kan vanuit Chamonix twee haltes verder met het treintje
>naar Les Houches. Daar hebben ze dus die kleine campng die je
>zoekt (ook een hele grote maar deze ligt aan het begin van het
>dorp.) De kleine waar je ook klimmers zult aantreffen ligt bij
>de kabelbaan. En vanuit Les Houches kan je net zo goed thuis
>komen als vanuit Chamonix (zelfde treinlijn)

dat lijkt me wel wat.ik dacht in eerste instantie dat t wat ver weg lag maar dat valt i.d.reuze mee. het lijkt me ook wel een leuk dorpje dus..bedankt voor de tip! Heeft verder iemand nog tips wat betreft kleine campings?

gr.mariska
 
Hoi Mariska,

Ik heb de TMB in 2006 in m'n eentje gelopen. Ik kan me niet herinneren dat er onderweg campings waren, behalve inderdaad in Les Houches en misschien ook wel in Courmayeur. Een aantal etapes eindigen hoog op de toppen, dus zul je moeten overnachten in een hut. Als je geluk hebt en/of het lief vraagt kun je misschien naast de hut kamperen. Als je verder nog vragen hebt over de route, kun je me altijd mailen.

Groeten,

Marga
 
>Hoi Mariska,
>
>Ik heb de TMB in 2006 in m'n eentje gelopen. Ik kan me niet
>herinneren dat er onderweg campings waren, behalve inderdaad
>in Les Houches en misschien ook wel in Courmayeur. Een aantal
>etapes eindigen hoog op de toppen, dus zul je moeten
>overnachten in een hut. Als je geluk hebt en/of het lief
>vraagt kun je misschien naast de hut kamperen. Als je verder
>nog vragen hebt over de route, kun je me altijd mailen.
>
>Groeten,
>
>Marga

marga, bedankt voor je reactie. Ik heb al uitgezocht waar er campings zijn alleen denk ik dat t drukke,grotere campings zijn omdat die op de wandelkaarten staan.dus ze zijn er gelukkig wel, moet wel soms even van de route afwijken.dus wilde weten of er ook kleine campings zijn die mensen aanraden.
gr.Mariska
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan