Canada tochtje


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Wie weet hoe je redelijk goedkoop naar Canada komt. Ik krijg alleen maar dure vluchten.
ook tips over een niet te zware tocht zijn welkom, een van de deelnemers heeft geen loop ervaring.
Het idee is om ergens in september 2006 zoiets te doen.
Nog verweg, maar voorbereiding is al een deel van de voorpret.

Ali
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Een goedkope reis geen idee, moet je een beetje geluk mee hebben.Maar een "gemakkelijke" wandelroute's die izjn wel te vinden in het boek 'Bergwandelen in British Columbia, Yukon en Alaska' van Frank Maas.

Veel plezier,
Seals
 
Weet niet wat je duur noemt, maar probeer eens te kijken naar een vlucht vanaf Brussel of Duesseldorf. Ik denk dat je in ieder geval rekening moet houden met een prijs van rond de 500 euro. Op Vancouver of Calgary dan. Alternatief is om op Seattle te vliegen.

Tochten volop daar. Natuurlijk de bekende west coast trail en de vele tochten in de Rockies. Als je echter wat noordelijker gaat zul je mogelijk al wat "winter" tegen komen. Houd daar rekening mee.

En wat die loopervaring betreft. Nog 3/4 jaar de tijd :)

Veel plezier met de voorbereiding.

Theo
 
Hoi,
zoek eens op www.cheaptickets.nl retourprijzen 4 sept heen 4 oktober terug:Amsterdam -Calgary via Denver 629,20 (+ 30 euro administrkosten) of wat wij in het Noorden een ommelandse reis noemen via Kopenhagen via Seattle naar Vancouver voor 536 euro (+30 euro) beiden met United airlines.Je kan diverse data uitproberen. Wel ruim van te voren zoeken en boeken anders zijn de goedkope tarieven eruit
Groeten
Jannie te Linde
 
Een paar jaar geleden vloog Canada 3000, de "canadese transavia" voor spotprijzen naar Calgary. Ik ben toch maar met Air Canada gegaan (64 kg bagage gratis) omdat canada 3000 20 kg als bagagelimiet heeft terwijl mijn standaarduitrusting voor zo'n reis (inclusief tent, pickel, touw, stijgijzers etc) 35 kilo weegt. Ter plaatse laat ik van de tocht afhangen wat op de rug gaat.
Als je goedkoop op vakantie wilt dan is Canada een verkeerde keus, het is er stervensduur, vooral in de nationale parken. Zonder een huurauto gaat het bijvoorbeeld nauwelijks.

Jaap
 
Hoi,

Het gaat me niet zo zeer om goedkoop in Canada als wel goedkoop (of goedkoper) ernaar toe. Het is namelijk jammer dat je al zoveel kwijt zou zijn voordat je goed en wel in het land bent.
Ik zoek iets leuks om te doen omdat ik in 2006 mijn 25 jaar jubileum vier. Ik denk ook nog aan de aanschaf van wat duurdere materialen, maar daarbij denk ik ook dat ik dan vaker er op uit moet en zoals ik elders al schreef, zijn er ook nog andere verplichtingen. Onder andere huisdieren, die toch hun eten willen enzo.
Wat Canada betreft, ik ben er bijna 20 jaar geleden geweest, mijn broer woont er, toen in Peterborough in Ontario, nu in Toronto. Het was toen in de winter en mijn zus en ik zijn met de bus naar de Niagara geweest. Nu wil ik eigenlijk naar Nova scotia en daar wat rond trekken, eventueel walvisspotten. Als iemand suggesties heeft hoor ik het graag.

Ali
 
Hallo,

Even een bijstelling van de vraag. Ik heb inmiddels een 'camper geregeld:p en mijn zus gevraagd of ze mee wil. Daar gaat dan ook de bijstelling over. Zij heeft sinds enkele jaren MSe is daardoor grotendeels op de rolstoel aangewezen. Het 'wilde' plan is nu dat we vliegen op Toronto, waar mijn broer woont, hem enkele dagen ver-eren met ons gezelschap, dan met de camper richting Halifax gaan op Nova Scotia.
Heb inmiddels iets gevonden wat aardig in de richting lijkt te komen.
Maar als er nog mensen zijn die 'gouden' tips hebben over hoe we een en ander het beste kunnen doen, dan zijn die van harte welkom. Zelf zal ik enkel keren wat kortere wandelingen doen en we zullen wandelingen doen die grotendeels over goede paden gaan, indien mogelijk. Da zou ik graag horen. Ik heb mijn zus hiermee nogal overrompeld, dus ook zij heeft nag wel wat vragen, dus wie heeft er ervaring uit eerste hand over reizen met een dergelijke handicap. Qua spanning haalt deze reis het niet bij hetgeen sommige van de hiking siters doen, maar voor twee praktisch bejaarde dames:p is dit toch wel een hele onderneming.
Ben benieuwd wat jullie me wijzer kunnen maken.

Ali
 
Wat betreft de goedkope vluchten, check eens bij Air Transat; die vliegen soms met gecombineerde vracht/personen vluchten en da's een stuk goedkoper...

Groetz,
Dennis
 
Hoi Dennis,

Dat klopt, via de organisatie waarbij ik de camper gereserveerd heb, kun je ook vluchten boeken. Momenteel staat er een optie bij Air Canada. Vanwege de tijdsduur van de vlucht en het feit dat mijn zus MS heeft moet er wel wat rekening gehouden worden met zaken als beenruimte en hoever weg van het toilet we zitten. Dus gelijk gevraagd om vooraan te kunnen zitten. Waar ik nu nog naar zoek zijn tips van leuke dingen om te doen. bijv een stuk rijden in Algonquin Park. We moeten via Quebec naar New Brunswick en komen dan op Nova Scotia, waar ik de cape Breton trail wil doen en/of stuk van de kust route. Wat ik ook graag wil is een walvis tocht. Iemand een idee hoe je dat (op voorhand) kunt regelen.
Heb inmiddels via een website wat roadmaps bestelt. Air Transat was overigens een van de maatschappijen waarmee de organisatie vliegt.
In ieder geval allemaal bedankt voor het meedenken.
Ali
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan