Canol Heritage Trail (Canada)

  • Onderwerp starter Onderwerp starter bas74
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
B

bas74

Guest
Heeft iemand ooit de canol heritage trail (canol road) in de NortWest Territory (Canada) gelopen ?
Deze tocht is zón 400 km en gaat van de Yukon/NWT grens door de MacKenzie Mountains naar het stadje Norman Wells aan de MacKenzie rivier.
Ben namelijk op zoek naar ervaringen van mensen die deze tocht ooit ondernomen hebben.
Groeten,
Bas
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Beste Bas,

Ik ken het Canol Heritage trail goed .
Inzo ver dat ik het pad wilde lopen in 2002 , maar door de hoge kosten om via Yelloweknife en Norman Wells naar het start punt gebracht te worden heb ik het niet door kunnen laten gaan het was de bedoeling om de tocht solo te doen.
Mijn ervaringen met lange rugzAktochten in onder andere 2x Groenland en enkele keren in schotland wilde ik een keer het mooiste pad ter wereld lopen.
Ik heb nog 2x4 kaarten liggen van de Trail dus heb ik er 1x 4 over mocht je ze willen kopen laat maar weten.
Je moet er rekening mee houden dat je ruim 3 weken totaal op jezelf bent aangewezen en mocht er wat fout gaan hulp is ver weg heel erg ver .
hHet gegeven dat je in het land van de grissly's moet je jezelf aan de regel houden dat het zeer gevaarlijk kan zijn en dat zelfs het eten bij je tent dodelijk kan zijn eet daarom nooit bij je tent als je daarna gaat pitten.
Zelf als je gaat vissen was je handen daar na goed want zelfs daar komen ze opaf als je ligt te pitten.
Ik zelf kwam op een bedrag uit van ongeveer 1900 euro om de tocht te maken en dat was voor mij te veel .
Mocht je nog wat willen weten laat maar horen.
Mvg jw.ruskus in Duizel
 
Hoi,
Ja de kosten per vliegtuig zijn wel erg hoog.
Je moet eerst per vliegtuig naar Toronto vervolgens naar Calgary dan naar Yellowknife en vervolgens naar Inuvik waar het vliegtuig een tuusenstop maakt in Norman Wells. En dan moet je nog in laten vliegen tot de Yukon/NWT grens.
Maar de het is volgens mij wel een van de meest uitdagende en wilste stukken natuur van Noord Amerika.
Ben van de zomer wel in Yukon en NWT geweest, in Whitehorse hoorde ik dat er mensen zijn die naar het einde van het te berijden stuk van de Canol Road gaan om daar te jagen, hier kun je met meeliften. Vervolgens zou je vanaf de Yukon/NWT grens naar Norman Wells kunnen lopen om je vervolgens weer terug te laten vliegen naar de Yukon/NWT grens.... Dat kost zón 1200 euro aan vliegen in totaal ongeveer.
Ik wilde deze tocht al maken in 2003, maar het kwam er niet van, in de zomer van 2003 ben ik wel in de Yukon en NWT geweest maar geen Canol Trail. Zou volgens mij ook niet gekunnen hebben want de bosbranden in de NWT waren dit jaar zeer heftig, in augustus moest Norman Wells geheel ontruimt worden vanwege een alles vernietigende bosbrand. Het oliestadje is uiteindelijk gered door brandweerlieden en een veranderende windrichting.
Nu denk ik mischien om dit volgend jaar te doen (2005).
Ben trouwens ook een aantal keer in Groenland geweest, heb daar de tocht van kangerlussaq naar Sisimiut gedaan in 2001 en in 2002 ben ik naar Oost groenland geweeest.
groeten,
Bas (Mariahout)
 
Het is wel een goed plan om mee te liften tot aan MacMillan Pass maar lift krijgen is moeilijk misschien valt daar iets te organiseren.
Maar dan is het +/- 245miles---400km en dat zonder voedsel depot.
Veel voedsel en brandstof meeneemen
Reken op minimaal 20 dagen dan heb je zeer goed geloppen want er zijn 3 grote rivieren overstekken en nog talloos kleine riviertjes die je niet zonder natte voeten te krijgen moet overstekken.
Dus vaak omkleden en dat kost veel tijd en dan is 20 km p/d best veel .
In Norman Wells aan gekomen kun je met vliegtuig naar Yellowknife en dan met bus naar Edmoton en van daar uit terug naar home.
Wat denk jij is het haalbaar om zo'n tocht te maken, laat eens weten wat jij ervan vindt.
Misschien is dit gebrainstorm wel het begin van die tocht wie zal het zeggen.
Groeten John .
 
Volgens mij is het haalbaar in 20 dagen, alleen zal het wel erg zwaar zijn zonder voedsel depot, je moet denk ik wel rekening houden met zón 35 kg of meer aan spullen en voedsel.
Die rivieren is een uitgdaging op zich, heb thuis een boek liggen over de trail dat ik in Whitehorse gekocht heb, en de kerel in dat boek verdronk bijna, maar ik vond zijn aanpak ook niet helemaal tactisch. Ik zal eens wat mensen proberen te bellen in Whitehorse over die lift naar MacMillan Pass.
groet,
Bas
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan